عارف: اشتراکات مهم تاریخی و فرهنگی ایران و ازبکستان سرمایه عظیمی برای توسعه روابط است

محمد رضا امروز (یکشنبه) در کنفرانس تجارت ایران -یوزبک ، که با حضور فعالان اقتصادی و بخش خصوصی دو کشور برگزار شد ، خاطرنشان کرد: اولویت اصلی سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران ، توسعه روابط با کشورهای همسایه و کشورهای منطقه است.
متن کامل اظهارات AREF در کنفرانس تجارت ایران -یوزبک به شرح زیر است:
آقای آرفوف
نخست وزیر محترم ازبکستان
خانمها و آقایان
من این فرصت را به دست می آورم و یک بار دیگر حضور شما در جمهوری اسلامی ایران و شرکت در این کنفرانس تجاری.
جمهوری اسلامی ایران و جمهوری ازبکستان دارای بسیاری از مشترکات مهم تاریخی و فرهنگی هستند که سرمایه عظیمی برای توسعه روابط بین دو کشور است. در سالهای اخیر ، همکاری های خوب مبتنی بر این اشتراک ها و منافع متقابل بوده است. جلسات بی شماری از روسای جمهور دو کشور حاکی از اراده و علاقه دو طرف برای گسترش و تعمیق روابط است.
از زمان استقلال جمهوری ازبک ، هر دو کشور همیشه در تلاش برای تقویت تجارت سیاسی ، فرهنگی و گسترده اقتصادی و اقتصادی بوده اند.
روابط دو جانبه بین ایران و ازبکستان از جمله پویاترین و رو به رشد روابط تجاری در سالهای اخیر است که حجم تجارت بین دو کشور 5 میلیون دلار در سال 2 است ، اما ما معتقدیم که ظرفیت موجود بیشتر است. روابط بین دو کشور بیشتر تبلیغ می شود. این امر مستلزم درک فزاینده ای از ظرفیت های یکدیگر ، برقراری رابطه بین فعالان اقتصادی بین دو کشور و بهینه سازی ظرفیت ، توجه به مناطق جدید همکاری و در عین حال حذف موانع روابط است.
صدای عزیز:
اولویت اصلی سیاست خارجی دولت جمهوری اسلامی ایران ، توسعه روابط با کشورهای همسایه و کشورهای منطقه است و از این نظر توسعه و تقویت روابط با جمهوری ازبک از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
شانزدهمین نشست کمیسیون مشترک اقتصادی ، تجاری ، علمی و فرهنگی ایران -وزبکستان ، که دیروز با مشارکت نمایندگان بخش دولتی و خصوصی در تهران برگزار شد ، مکانیسم موثری برای توسعه روابط است. امید است که با اراده مقامات دو کشور برای اجرای مفاد سند کمیسیون ، شاهد رشد و ارتقاء روابط اقتصادی ، تجاری ، علمی و فرهنگی باشیم.
لازم است موانع توسعه روابط تجاری دو کشور و تأمین زیرساخت های لازم از بین برود.
تسهیل نقل و انتقالات بانکی ، آداب و رسوم ، ترانزیت کالا و کاهش هزینه حمل و نقل از جمله اقدامات لازم است.
حمل و نقل و ترانزیت یکی از مهمترین موضوعات در روابط بین دو کشور است که به طور مستقیم بر روابط تجاری دو کشور تأثیر می گذارد. بنابراین ، مقامات ذیربط باید تلاش کنند تا موانع موجود برای حمل و نقل و ترانزیت را از بین ببرند.
با توجه به اهمیت روابط عمومی بین دو کشور و وجود جاذبه های گردشگری قابل توجه در ایران و ازبکستان و همچنین اهمیت صنعت گردشگری در توسعه اقتصادی ، تسهیل ویزاهای گردشگری ضروری است.
توافق نامه تجاری ترجیحی یکی از راه های تسهیل و کاهش هزینه های تجارت است. امید است که با افزایش موارد موجود در توافق نامه تجاری مورد نظر ، ما بستر توسعه روابط تجاری و اقتصادی را فراهم کنیم.
من انتظار دارم که همه افراد درگیر ، مقامات مربوطه ، بازرگانان ، بازرگانان ، فعالان اقتصادی و صاحبان صنعت با اتخاذ یک استراتژی مناسب و برنامه ریزی بلند مدت با همدلی و دوستی ، شرایط مناسبی را برای افزایش سطح معاملات تجاری فراهم کنند.
همچنین در بخش دیگری از سخنان خود در این کنفرانس ، با اشاره به مذاکرات در پایتخت ارمنستان برای هدف قرار دادن صرافی ها تا 5 میلیارد دلار و قدردانی از اتاق های جدی و خصوصی اتاق های تجاری دو کشور برای توسعه روابط: پیگیری توسعه روابط با کمیسیون همکاری های مشترک و فعالان. دولت ها یا نهادهای قانونگذاری اقدام می کنند.
معاون اول رئیس جمهور با اشاره به بسیاری از تمدن های فرهنگی و تاریخی و مشترک مشترک ، خاطرنشان کرد: بخش خصوصی ایران و ازبکستان برای قدردانی از شرایط خوب در روابط سیاسی و فرهنگی دو کشور و تلاش برای گسترش این روابط با توجه به ریشه های ثروتمند و ثروتمند ایران و ازبکستان.
آرک گفت که مردم ایران و ازبکستان احساس می کنند که پس از حضور در یکی از شهرهای خود در یکی از شهرهای خود قرار دارند.
معاون اول رئیس جمهور تأکید کرد که جمهوری اسلامی ایران به مبادلات متعادل معتقد است ، و افزود که روابط تجاری نباید یک نفر باشد ، مهمترین مسئله شناسایی و شناسایی توانایی ها و توانایی های یکدیگر ، و اقتصاد دو کشور می تواند یکدیگر را تکمیل کند و نیازهای آنها را برآورده کند و اگر موانعی برای دولت وجود داشته باشد ، آنها به خوبی ملاقات می کنند.
معاون اول رئیس جمهور افزود: “قیمت ها نباید از همکاری جلوگیری کنند و با توجه به شرایط ، شاهد تغییر در ارتقاء معاملات اقتصادی و تجاری خواهیم بود.”
آرف همچنین به مکانیسم های تشویقی در برنامه هفتمین توسعه سرمایه گذاری در کشور اشاره کرد: استراتژی جمهوری اسلامی ایران جذب سرمایه است و با توجه به نامگذاری امسال “سرمایه گذاری برای تولید” توسط رهبر عالی استراتژی دولت چهاردهم ، افزایش سرمایه گذاری از طریق منابع داخلی و کشورهای دوستانه و همسایه است.
معاون اول رئیس جمهور در مورد استراتژی تولید تأکید کرد: ما تولید را برای 5 میلیون نفر در تمدن مشترک منطقه در نظر می گیریم و با حضور در معاهدات و سازمان های مهم منطقه ای می توانیم ظرفیت ها و سرمایه گذاری های مشترک یکدیگر را درک کنیم ، استراتژی های ادامه همکاری است که نیاز به سرمایه گذاری های دو جانبه و چند جانبه دارند.
آرف بر رفع موانع حمل و نقل و ترانزیت برای توسعه روابط تأکید کرد: جمهوری اسلامی ایران راهی مناسب برای اتصال کشورهای همسایه ، فرهنگ و فرهنگ و تمدن برای دسترسی به آبهای آزاد است و جمهوری اسلامی ایران مناسب ترین مسیر برای کشورهای آسیای میانه برای دسترسی به آب آزاد است.
معاون اول رئیس جمهور افزود: “جمهوری اسلامی ایران آماده است تا بنادر و ظرفیت های بنادر خود را به کشورهای منطقه از جمله آسیای میانه تأمین کند و ما می توانیم با ترویج همکاری ، به افزایش تولید ناخالص داخلی کمک کنیم.”
سرانجام ، وی با اشاره به شباهت های بسیاری از شهرهای ایرانی و ازبک مانند سمرکند و اصفهان گفت: “ما امیدواریم که در سفرهای آینده شورای عالی ازبک فرصتی برای بازدید از این شهرها وجود داشته باشد و ما معتقدیم که بازدید از گردشگران ایران و ازبک به دو شهر به افزایش روابط همه کمک می کند.”
پایان پیام/
منبع : میزان