عرضه ۲ میلیارد دلار اوراق صکوک ارزی در سال ۱۴۰۴/ ضرورت نظارت و رصد هدفمند بر اعطای تسهیلات

طبق روابط عمومی بانک مرکزی ، محمد رضا فریزین در مراسم افتتاح کنفرانس سیاست پولی و پولی و پولی ، با اشاره به تأکید رهبر عالی بر اقتصاد ، اظهار داشت: بیش از 5 ٪ از سیستم تأمین مالی کشور مسئول سیستم بانکی است و بانک ها به طور غیرقانونی در این روند نقش اساسی دارند.
بالاترین مقام بانک مرکزی ، پرش تولید را یکی از مهمترین برنامه ها توصیف کرد و گفت که هدف این برنامه پشتیبانی مؤثر و ارزان تر و ارزان تر از سرمایه در گردش شرکت ها و واحدهای کوچک و متوسط است. با این حال ، مایه تاسف است که نظرسنجی های سال گذشته نشان می دهد که سیستم بانکی در تأمین اعتبار بنگاه های کوچک ضعیف است. بنابراین ، یکی از مهمترین اهداف ما تقویت نظارت بر نحوه استفاده از تسهیلات است. بنابراین ، منابع و مصرف تسهیلات باید با دقت کنترل شود و منابع اعطا شده توسط سیستم بانکی باید مشاهده شود تا اطمینان حاصل شود که منحرف نشده است و ما می توانیم هدف از تسهیلات غذایی را تضمین کنیم.
رئیس بانک مرکزی از راه اندازی یک حساب جدید جهش مالی تولید در بانک ملی خبر داد و گفت: “از آوریل امسال ، به طور تجربی به عنوان جهش مالی تولید در بانک ملی راه اندازی شده است ، که امیدواریم در سایر بانک ها توسعه یابد.” بانک مرکزی ، به عنوان مرجع تولید دانش و تحقیق و توسعه ، نقش اساسی در این پروژه دارد و با ارائه مقررات و پشتیبانی ، تلاش می کند تا نقش هدفمند و مؤثر در تأمین مالی ایفا کند و نقش اساسی در این پروژه ایفا می کند.
فرسین گفت که بودجه سرمایه در گردش به معنای حفظ سرمایه گذاری های موجود است. پروژه هایی که تأمین مالی شده اند نباید در وسط جاده رها شوند. بنابراین ، بسیاری از ظرفیت های تولید کشور به دلیل کمبود منابع مالی راکد هستند و هدف بانک مرکزی استفاده از حداکثر ظرفیت آنها است.
رئیس بانک مرکزی در مورد برنامه سرمایه گذاری شبکه بانکی در زمینه تولید گفت: برای سرمایه گذاری های جدید ، برنامه ای به نام سرمایه گذاری بانکی برای تولید نیز وجود دارد. البته این به معنای نفی نقش سایر مؤسسات تأمین مالی مانند بازار سرمایه یا سرمایه گذاری خارجی نیست.
وی گفت: “آمار نشان می دهد که سرمایه گذاری خارجی در کشور به میزان قابل توجهی کاهش یافته و حتی تأمین مالی خارجی نیز کاهش یافته است.” از آنجا که تأمین مالی خارجی به معنای تعامل فعال سیستم تأمین مالی کشور با جهان است و باید تقویت شود.
فرسین خاطرنشان کرد: به دلیل نقش گسترده و کلیدی بانکها ، آنها می توانند کانون تحولات باشند. تلاش ما کمک به بنگاه ها و افرادی است که رفتارهای روشنی دارند که بتوانند به درستی تأمین مالی شوند.
به گفته رئیس بانک مرکزی ، یکی از اهداف بانکهای تخصصی انجام این کار است و اگر هر بانک در یک یا چند حوزه تخصصی فعالیت کند و تأمین اعتبار آن بخش ها را بپذیرد ، عملکرد سیستم بانکی افزایش می یابد و مسئله تأمین مالی تقویت می شود ، بنابراین یک پرتال سرمایه گذاری بانکی خصوصی ایجاد می کند.
آماده برای ارائه 5 میلیارد دلار اوراق بهادار ارزی در سال 2
رئیس بانک مرکزی در مورد برنامه های تأمین اعتبار ارز این بانک گفت: “در زمینه تأمین اعتبار ارز ، سال گذشته فروش سوکوک شروع به فروش اوراق بهادار ارزی در مرکز ارز و طلای ایران کرده است و امسال نیز 5 میلیارد دلار از اوراق بهادار ارز خارجی عرضه شده است.” ماه گذشته ، 5 میلیون دلار اوراق بهادار ارزی ارائه شده است و 5 میلیون دلار اوراق بهادار ارزی هفته آینده برای تأمین مالی یکی از مشاغل این کشور در مرکز ارز و طلای ایران ارائه می شود و ما با همکاری صندوق توسعه ملی از تمام ظرفیت های مرکز ارز استفاده خواهیم کرد.
وی خاطرنشان کرد: تأمین اعتبار برای شرکتهایی که صادرکننده و صادرات هستند ، ارز است. این بدان معناست که آنها می توانند با صادرات درآمد ارز خود را پوشش دهند. بنابراین ، به زودی در مرکز ارز و طلای ایران ، روش فروش اعتبار و بازار خودجوش ایجاد می شود که به گسترش تأمین اعتبار ارز کمک می کند.
فرسین گفت: آخرین برنامه همچنین توسعه ابزارهای تأمین مالی زنجیره ای است که بانک مرکزی تا پایان سال جاری منابع تأمین مالی زنجیره ای را به مشاغل ارائه می دهد. بر این اساس ، مقالات مرحله کارتهای رفاهی هستند که به مقالات مرحله متصل هستند ، الکترونیکی و فاکتورسازی ابزارهای مورد استفاده در این منطقه.
وی افزود: بر این اساس ، بانک صنعت و معدن به تازگی منتشر شده است و برای اولین بار در الکترونیک منتشر شده است و امیدواریم که استفاده از این ابزار به زودی در سایر بانک ها رواج یابد. ” امیدواریم امسال شاهد توسعه و استفاده از ابزار فاکتور باشیم.
رئیس هیئت مدیره عالی با اشاره به پیشینه تاریخی کنفرانس سیاست های پولی و ارز ، این کنفرانس را فرصتی برای کشف سیاست های اقتصادی خواند و گفت: “این کنفرانس نقش مهمی در تولید ایده ها و افکار برای سیستم بانکی و بانک مرکزی دارد.” در سالهای اخیر ، کارگاه های تخصصی و تخصصی به توسعه دانش تخصصی این زمینه کمک کرده اند.
رئیس بانک مرکزی با اشاره به تفاوت کلیدی بین سی سال دوم کنفرانس در مقایسه با سالهای گذشته ، اظهار داشت: سال گذشته ما با بسیاری از قوانین جدید روبرو شدیم و امسال ما قانون جدید بانک مرکزی را در کنفرانس بررسی می کنیم ، در حالی که هفتمین قانون برنامه توسعه ، که سال گذشته تصویب شد ، دارای انواع مختلفی از وظایف است.
مقام ارشد بانک مرکزی به افزایش عدم قطعیت ها در سالهای اخیر در اقتصاد این کشور اشاره کرد: ما سالهاست که در محیطی در بانک مرکزی بوده ایم که بسیاری از پیامدهای بیرونی به اقتصاد تحمیل شده است و بخش اعظم تصمیمات ما در عدم اطمینان بوده است. در سال جاری ، تغییر در اقتصاد سیاسی جهانی اتفاق افتاده است و فعالیت بانکداران مرکزی را دشوار کرده است.
وی افزود: با توجه به این شرایط ، لازم است درک صحیح از مکانیسم های پایداری و مقاومت داشته باشید. ” به عنوان مثال ، سال گذشته انگیزه هایی که می توانست در یک دوره پنج ساله اتفاق بیفتد در یک سال رخ داده است و از ابتدا تا پایان هر هفته ما یک پدیده غیر منتظره داشتیم. بدیهی است ، سازنده سیاست اقتصادی در چنین عدم اطمینان تصمیم خواهد گرفت.
رئیس بانک مرکزی با اشاره به برخی از رویکردهای فکری در زمینه مقررات ، تأکید کرد: در بخش پولی و بانکی ، یک گروه معتقدند که مقررات مانع و سودآوری محدود شده و منجر به هزینه ها می شوند. اما این برعکس است ؛ بنابراین ، در عدم اطمینان ، مقررات احتیاطی مانع از رشد نمی شود. زیرا مقررات بانکی قوی یک دارایی است. از این منظر ، ثبات مالی یک نعمت پنهان است که باید مانند محیط زیست محافظت شود.
فرسین گفت که اجرای قانون جدید بانک مرکزی سال گذشته در فضای ناپایدار و عدم اطمینان آغاز شده است و افزود که این قانون دارای سه محور اساسی از اهداف ، ساختار و کارکرد است. در اهداف رشد و کمک به عدالت اجتماعی ، هدفی است که در قوانین جدید وجود ندارد. این قانون همچنین توضیحی در مورد حساب های غیر بانکی دارد و همه آنها در نظر گرفته شده است.
رئیس هیئت مدیره عالی خاطرنشان کرد: در برخی از مفاد قانون ، مانند ماده 5 قانون بانک مرکزی ، به بانک مرکزی وظیفه توسعه داده شده است و نوعی توسعه به بانک مرکزی دارد. تغییراتی در ساختارها رخ داده است ، و به عنوان مثال شورای پول و اعتباری به هیئت مدیره بالا بانک مرکزی تغییر یافته است و از نظر ترکیب ، که قبلاً اکثر اعضای شورای پول و اعتبار را تشکیل می داد ، اکنون به حضور چهار عضو ثابت برای کمک به تحقیق و توسعه تغییر یافته است.
وی افزود: “ما در حال حاضر دادگاه ویژه ای برای فعالیت های بانکی و پولی در قانون داریم که در قانون قبلی در دسترس نبود ، که این امر برای بسیاری از پرونده های پولی و بانکی و با جنبه نظارتی دشوار بود.” با تکامل قوانین جدید ، خواهیم دید که در سالهای آینده با تغییراتی در زمینه بانکداری مرکزی روبرو خواهیم شد.
به گفته رئیس بانک مرکزی ، قانون جدید بانک مرکزی جدید دارای کاستی هایی است که باید در قانون جدید بانکی حذف شود.
از الگوی بانکی سنتی گرفته تا بانکداری مدرن نصب شده است
مقام ارشد بانک مرکزی با اشاره به محورهای مهم قانون برنامه توسعه هفتم ، گفت: طبق برنامه هفتم ، صندوق ضمانت سپرده لازم است و شرکت مدیریت مالی (AMC) باید برای دریافت و مدیریت دارایی های مازاد بانک ها تشکیل شود. نکته دیگر تخصص در بانک ها است.
وی افزود: طبق قانون برنامه هفتم ، بانک ها به شش گروه تخصصی تقسیم می شوند تا ساختار بانک ها در آینده نزدیک تحت عمل قرار بگیرند و این موسسات در یکی از شش دسته قرار می گیرند و با آنها سازگار می شوند.
فرسین گفت: “ما از الگوی سنتی بانکداری به یک مدل جدید در سیستم بانکداری و بانکداری مرکزی در حال پوست هستیم و باید برای این تحول آماده باشیم.”
پایان پیام/
منبع : میزان