پزشکیان: با توزیع عادلانه یارانه انرژی میتوان بر بسیاری از مشکلات غلبه کرد

در جلسه ای با وزیر ، معاونان و مدیران ، مسعود مدزی ، در دیدار با وزیر ، معاونان و مدیران ، عملکرد وزارتخانه را در ماههای گذرانده شده از دولت چهاردهم بررسی کرد و برنامه های آینده این مجموعه را ارزیابی کرد.
در این جلسه ، رئیس جمهور از عدم شفافیت در سیستم تولید فرهنگی کشور ، به ویژه در زمینه انتشار ، انتقاد کرد و گفت: “امروز در چه نوع کتاب ها مشخص نیست ، برای مخاطبان و چه هدفی در بخش تولید کتاب.” با این حال ، از ما انتظار می رود که یک هدف گیری دقیق و مؤثر در سیاست های فرهنگی داشته باشیم.
رئیس جمهور به مدیران وزارت فرهنگ و هدایت اسلامی گفت: “همه مردم باید دیده شوند ، نه فقط کسانی که بلندتر هستند ، شاید کسانی که کمتر دیده می شوند بهتر و بیشتر باشند.” با ظاهری عمیق ، گسترده و هدفمند ، راه حل مشکلات همه بخش های جامعه.
پزشکان به مقامات وزارت فرهنگ و راهنمایی اسلامی خواستار استفاده از تمام ظرفیت انسانی کشور بدون دیدگاههای باریک بودند و گفتند که دولت باید یک محیط سالم و رقابتی را برای فعالیت های گروه هایی که می توانند به مردم خدمت کنند فراهم کند.
رئیس جمهور همچنان به تأمین معیشت مردم به عنوان مهمترین وظیفه دولت ، افزود: همانطور که ما کسری را در علوم تجربی برای تجزیه و تحلیل دقیق از هم جدا می کنیم ، کسر نیز در زمینه مدیریت نیازهای صریح و پنهان کشور از هم جدا می شود. اگر دو خانواده نیازمند وجود داشته باشند ، اما فقط 4 خانواده شناسایی شده اند ، ما مسئولیت رسیدگی به همه آنها را بر عهده داریم ، نه فقط کسانی که دیده می شوند.
پزشکان با یادآوری شغل خود در وزارت بهداشت ، به خاطره ای از تعامل با نمایندگان مجلس اشاره کردند و گفتند: “در دوره ای که من وزیر بهداشت بودم ، نمایندگان مجلس درخواست کردند تا خدمات پزشکی را به کسانی که تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی هستند ، ارائه دهند.” در جلسه ای به من گفته شد كه چنین شخصی ، زیرا او بیمه ای ندارد یا فقط تحت پوشش كمیته امدادی است ، نباید خدمات رایگان دریافت كند.
رئیس جمهور ادامه داد: پاسخ من این بود که وزیر بهداشت مسئول سلامتی همه مردم بود. نمی توانم بگویم که فقط کسانی که دارای جزوه بیمه هستند حق درمان دارند. در این حالت ، بسیاری از افرادی که یا ساکن نبودند ، یا سرپرست نداشتند ، یا در حاشیه زندگی می کردند ، نادیده گرفته شدند. این دیدگاه تبعیض آمیز با عدالت و حاکمیت اجتماعی متناقض است.
پزشکان چنین مشکلاتی را ساختاری و تأکید می کردند: تا زمانی که به مسئله خدمات ، محدود و انتخابی نگاه کنیم ، نمی توانیم وظیفه واقعی خود را برای مردم انجام دهیم.
رئیس جمهور به دلیل بی عدالتی در تخصیص یارانه ها ، از محرومیت های این کشور انتقاد کرد و گفت که پرداخت سالانه 5 میلیارد دلار یارانه های انرژی قابل قبول نیست و گفت: “اگر یارانه های انرژی به طور عادلانه توزیع شوند ، مطمئناً و مطمئناً بسیاری از مشکلات برطرف می شوند.”
پزشکان گفتند که بسیاری از مشکلات کشور بسته به تصمیم و اظهار داشتند: اگر یارانه ها بر اساس عدالت توزیع شود ، سایر هنرمندان ، فرهنگ ها و اقشار آسیب پذیر با معیشت روبرو نخواهند شد. البته این امر مستلزم مشارکت مردم ، به ویژه شبکه های فرهنگی ، هنری و مسجد ، به همراه دولت است.
رئیس جمهور مسئولیت وزارت فرهنگ و هدایت اسلامی را در جلوگیری از نافرمانی اجتماعی به یاد آورد و گفت: “رسانه ها ، فرهنگ و روحانیت نقش مهمی در جهت افکار عمومی دارند و وزارتخانه باید در عمل نشان دهد که تحول در جامعه رخ داده است.” اگر چنین تغییری مشاهده نشود ، باید تصمیمات خود را مرور کنیم.
در بخش دیگری از اظهارات وی ، پزشکان با اشاره به موقوفه ربا رشیدی در تبریز ، آن را نمونه ای تاریخی و ارزشمند از مدیریت خود در سیستم آموزش عالی توصیف کردند و گفتند: در آن مجموعه ، پنج سال پیش در پنج زبان زنده در جهان تدریس می شد و دانشگاه ها توسط مزارع و تولید آنها اداره می شدند. امروز ، به جای تمرکز روی شکل ، باید بر معنی و اثربخشی تأکید کنیم.
در بخش دیگری از اظهارات خود ، پزشکان با انتقاد از رویارویی و داوری های قطعی افراد ، با انتقاد از یک طرفه ، گفتند: “بهشت جای کسانی است که اشتباه کرده اند اما از مسیر اشتباه خود برگشته اند ؛ ما نباید با یک اشتباه مردم را برای همیشه از صحنه خارج کنیم.
رئیس جمهور همچنین استفاده از ظرفیت عظیم مساجد را در سراسر کشور به عنوان فرصتی برای حل مشکلات و چالش های اجتماعی توصیف کرد و تأکید کرد: شبکه گسترده مسجد می تواند در کاهش مشکلات معیشت و تقویت همبستگی اجتماعی نقش داشته باشد.
پزشکان با اشاره به روایت مشهور پیامبر اسلام ، که می گوید صبح و نگران مسلمانان نیست ، گفتند: “در سیستم فکری دینی ما ، هیچ تفاوتی به مشکلات مردم وجود ندارد ؛ این یک اصل اساسی اخلاقی ، مذهبی و اجتماعی است.
رئیس جمهور ادامه داد: امروز بیش از 6000 مساجد در کشور وجود دارد. یعنی برای هر 2 نفر یک مسجد فعال در دسترس است. این یک فرصت منحصر به فرد برای کشور است. اگر این ظرفیت با یک برنامه منسجم و با کمک نیروهای مذهبی و نگران استفاده شود ، می توانیم بر بسیاری از مشکلات اجتماعی و معیشت غلبه کنیم.
پزشکان با اشاره به فلسفه وجودی مسجد ، مساجد را فراتر از عبادت دانستند و اظهار داشتند: دعا مجموعه ای از سخنان است که انسان علیه خدا صحبت می کند. اگر بگوییم “ما دعا می کنیم” ، یعنی تمام آن کلمات و وعده های داده شده علیه خدا باید در رفتار اجتماعی ما و عملکرد مساجد آشکار شود.
پزشکان با اشاره به آمادگی دولت برای واگذاری مسئولیت به افراد مناسب ، گفتند: “ما آماده هستیم تا برخی از مشکلات مردم را حل کنیم تا زمینه عمل را تأمین کنیم ، اما ما باید در قبال مسئولیت هایی که به او واگذار می شود پاسخگو باشیم.”
پیش از اظهارات رئیس جمهور ، وزیر فرهنگ و هدایت اسلامی ، سید عباس صالبی ، در سخنرانی با ستایش توجه Massoud Medical به حوزه فرهنگ ، تلاش های خود را در طی هفت ماه گذشته با اقدامات رئیس جمهور طی هشت سال گذشته و حمایت و حمایت وی در سطوح مختلف ذکر کرد.
وزیر فرهنگ و هدایت اسلامی ، با تأکید بر دیدگاه کلان در مورد موضوعات عمومی کشور در چارچوب دولت ملی وحدت ، گروه های مرجع را به عنوان مفاهیم حاکمیت و جامعه توصیف کرد ، و افزود که وزارت هدایت مسئول ارتباط موثر با این گروه ها به عنوان محاصره های میانی بین دولت و جامعه است.
صالبی همچنین از رئیس جمهور خواست تا اقتدار وزارت فرهنگ و هدایت اسلامی در دولت را بشناسد و موقعیت تأثیرگذار وزارت را به عنوان سیاست گذار فرهنگی این کشور احیا کند.
در پایان این بخش از برنامه ، یک قاب یادبود از نشست پزشکی اخیر با هنرمند جانباز ، استاد علی نصیریان ، توسط وزیر فرهنگ و هدایت اسلامی به رئیس جمهور ارائه شد.
پایان پیام/
منبع : میزان