آزمون عمان و دست برتر ایران

شماره 2 روزنامه رسانه Khamenei.ir شماره 2 با عکسی از سید عباس اراکچی و عنوان “تست عمان و دست برتر ایران” منتشر شد.
شما در سرمقاله این شماره خوانده اید:
با این خبر که رئیس جمهور ایالات متحده دوشنبه شب در کاخ سفید اعلام کرد ، آقا وارد مرحله جدید و پرکارتر شده است. ترامپ ، که میزبان نخست وزیر جنایی صهیونیستی بود ، به خبرنگاران در اتاق کاخ سفید اوول گفت که جلسه بسیار بزرگی بین ایالات متحده و ایران روز شنبه برگزار می شود و این جلسه به طور مستقیم و در سطح بالایی برگزار می شود. در ادامه ، وی همان ادعای تکراری را مطرح کرد و ادعا کرد که این توافق برای ایران خوب است ، اما اگر مذاکرات شکست بخورد ، عواقب بد زیادی برای ایران خواهد داشت. این سیاست قدیمی چوب و هویج است!
وزیر امور خارجه سید عباس اراكچی ، كه در حال رفتن به الجزایر بود ، چند ساعت بعد به حساب خود در یك شبکه اجتماعی نوشت: “ایران و ایالت های عمان روز شنبه در سطح مقامات غیرمستقیم ملاقات می كنند. این فرصتی است و همچنین یك آزمایش است.” خبرهای اضافی در ایالات متحده است.
بلافاصله پس از اظهارات ، تجزیه و تحلیل ، حدس و گمان و اظهارات گسترده در رسانه ها و رسانه های اجتماعی منتشر شد. رسانه های غربی و ضد انقلاب بسیار سخت کار کرده اند و با انتشار تعداد زیادی از مطالب مختلف ، سعی کردند القا کنند که جمهوری اسلامی از موضع قبلی خود در مورد مذاکره با ایالات متحده خارج شده است و فشار دولت ترامپ بر ایران به ایران پاسخ داده است. اطلاعیه ناگهانی ترامپ نیز مورد موج گسترده ای از فضای رسانه ای و شک و تردیدهای مختلف بود.
چرا ترامپ علاقه مند به تعجب است؟
موضع غافلگیرکننده ترامپ در مورد مذاکره با ایران روز دوشنبه شب مسئله جدیدی نبود. او همچنین در مورد ارسال نامه به جمهوری اسلامی ایران ، از همین روش پیروی کرد و با روشی بسیار غافلگیرانه و ناگهانی ، در مصاحبه تلویزیونی گفت که نامه ای به ایران نوشت و می خواست مذاکره کند. نامه ای که چند روز بعد وارد ایران شد!
چنین برخوردهایی با این موضوعات حساس در دنیای دیپلماسی بسیار متداول نیست و می توان گفت خارج از قوانین کلاسیک دنیای دیپلماسی و روابط بین الملل است. اما ترامپ مشتاق است که تقریباً در همه زمینه ها متفاوت باشد و به جای انجام چنین مواردی از کانال های مشترک ، وارد خود می شود و مستقیماً نقش ایفا می کند. صرف نظر از این واقعیت که ریشه در روانشناسی سیاسی ترامپ دارد ، هدف اصلی وی از این بازی های رسانه ای تأثیرگذاری بر افکار عمومی به طور کلی و به ویژه ایرانیان است.
این مورد از دیدگاه رهبر انقلابی نیست و وی در داستان به این هدف اشاره کرد و گفت: “رئیس جمهور ایالات متحده می گوید ما آماده مذاکره با ایران هستیم و مذاکرات را برای مذاکره دعوت می کنیم. [میکند]و او ادعا می کند که نامه ای ارسال شده ، البته به ما نرسیده است. منظورم برای من نیست ؛ به نظر من فریبنده افکار عمومی جهان است. “این بدان معنی است که ما در حال مذاکره هستیم ، می خواهیم مذاکره کنیم ، صلح برقرار کنیم ، نه بجنگیم ، ایران از مذاکره خودداری می کند.” 1/4/11
اظهارات دوشنبه ترامپ را می توان به عنوان ادامه این خط دانست. خطی که سعی در افکار عمومی در سراسر جهان و همچنین در داخل ایران دارد که ایالات متحده به دنبال مذاکره جدی و حل مسائل بین دو کشور است ، اما این جمهوری اسلامی است که به آن علاقه ای ندارد.
چرا با مذاکره غیرمستقیم موافق بود؟
یکی از شک و تردیدهایی که دشمن ساعاتی پس از اظهارات ترامپ منتشر و گسترش می داد این است که جمهوری اسلامی ایران در برابر فشار و تهدید دولت ترامپ عقب نشینی کرده است و موافقت با مذاکره نتیجه چنین روندی است. موضع اخیر وزیر امور خارجه آمریكا نیز قابل ارزیابی و تجزیه و تحلیل است.
دلیل توافق ایران برای مذاکره با ایالات متحده چیست؟ نگاهی به وقایع و مواضع دولت ایالات متحده نشان می دهد که آمریکایی ها همیشه پس از ترک کارگزاری به دنبال توافق عاقلانه بوده اند. مذاکرات غیرمستقیم با ایالات متحده برای احیای کارگزاری برای دولت آقای روحانی و دولت کشمش شهید در طی چند سال گذشته در حال انجام است و جمهوری اسلامی نیز ارائه نشده است. آنچه مانع از نتیجه گیری مذاکرات شد ، باج خواهی آمریکایی ها و مسائل مربوط به افزایش بود.
در اواسط فوریه 2008 ، ترامپ ، که به تازگی به کاخ سفید برگشته بود ، یک سند رسمی برای ایران امضا کرد. سندی با عنوان “یادداشت ریاست جمهوری در مورد امنیت ملی”. در این سند ، مانند گذشته ، انواع ادعاها و باج خواهی درباره ایران مطرح شده است. از مسئله هسته ای گرفته تا جمهوری اسلامی دفاع و مسائل منطقه ای. عقل و منطق حاکی از آن است که در چنین شرایطی باید در برابر دشمن محکم بایستد و تسلیم و آشتی را تحت عنوان “مذاکره” رد کند.
تهدیدهای نظامی ایالات متحده و تحرک این کشور نیز نتوانسته است در محاسبات تهران لرزش ایجاد کند. داستان با جایی که ترامپ در نامه خود به نوعی از مواضع قبلی خود عقب نشینی کرد و چراغ سبز را در مورد مذاکرات محدود با مسئله هسته ای نشان داد. این ، علاوه بر تلاش سنگین دولت ایالات متحده برای دلالت بر جمهوری اسلامی ایران برای افزایش تنش به افکار عمومی جهان و به ویژه مردم کشور ما ، خلاصه پاسخ جمهوری اسلامی به نامه. پاسخی که هر دو راه را برای تعامل هموار می کردند – در چارچوب غیرمستقیم مذاکرات و موضع قاطع علیه معماهای ترامپ.
دست بالا جمهوری اسلامی
اگرچه طرف آمریکایی در تلاش است تا وانمود کند که در این همراهی دست برتر دارد ، اما این واقعیت است که بهترین دست با ایران تاکنون و در عمل است. این برتری در حال حاضر در سه مورد مشهود است: نیاز به مذاکرات محدود به پرونده هسته ای ، محل مذاکره و سرانجام مذاکرات غیرمستقیم است.
در مورد مذاکرات محدود با مسئله هسته ای ، اگرچه دولت ایالات متحده به نوعی عقب نشینی کرده است ، اما نباید و نمی تواند خوش بین باشد و به تبع آن ، مشتاق باشد. آمریکایی ها به دروغ و سوءاستفاده عادت کرده اند و ممکن است با شروع یا وسط مذاکرات منجر به مسائل غیر موجود شود. غیرمستقیم مذاکرات باعث می شود اگر بخواهند طرف مقابل را باج خواهی کنند و مسائل غیر موجود مانند دفاع و مسائل منطقه ای را تحت فشار قرار دهند ، ایران با هزینه بسیار کمتری رها شود.
دلیل فضای ترامپ و دروغ گفتن بر روی نوع مذاکرات یکسان است. او در تلاش است تا ایران را با ایجاد عملیات روانشناختی و فشار رسانه ای به طور مستقیم مذاکره کند ، در حالی که طرف آمریکایی عملاً با مذاکرات غیرمستقیم موافقت کرده است.
دو هشدار جدی
با این حال ، مذاکرات غیرمستقیم ایران و ایالات متحده از شنبه هفته آینده در عمان آغاز می شود و جمهوری اسلامی ایران در حال حاضر برتر است ، اما دو نکته بسیار مهم وجود دارد. اول ، زیرا تجربه نشان داده است که آمریکایی ها به دلیل روحیه متکبر و زورگویی خود از مذاکره و موافقت با توافق عادلانه خودداری می کنند. بنابراین عقل و خرد دیکته می کند که باید از هرگونه طعم در سطح مقامات ، رسانه ها و جامعه جلوگیری شود. طعم و حتی خوش بینی در مورد ارسال پیام اشتباه به دشمن این است که تیم ایران را تحت فشار قرار دهد.
نکته دوم این است که اگر اوضاع به شکلی باشد که در آینده به توافق بین دو کشور برسد ، این توافق نامه راه حلی برای مشکلات اقتصادی ایران نخواهد بود. توافق خارجی از یک طرف امید “نقاط خیالی” است. حل مشکلات اقتصادی کشور مستلزم تلاش مداوم و عمیق مقامات و همراهی مردم است. حدود یک دهه پیش ، در طی مذاکرات منتهی به برادری ، ما از این منطقه دچار ضربات زیادی شده ایم. بزرگنمایی داستان و کراوات مسائل کوچک و بزرگ کشور برای مذاکره و تأخیر در تصمیمات و برنامه ها و پیروی از نتیجه مذاکرات باعث آسیب های بزرگی به کشور شد و این دهه را به یک دهه خاص و یک دهه تدریس تبدیل کرد. به هیچ وجه عاقلانه و شایسته تکرار همان اشتباهات و هزینه ها نیست. هرگونه ساده سازی مذاکرات و پیامدهای اقتصادی احتمالی آن مضر و سمی است. شنبه ، به خوش بین ترین روش ، آغاز یک روش سخت و پیچ خورده است. در طول این مسیر باید وحدت و انسجام باشد.
حفظ افکار عمومی
نکته مهم دیگر این است که ترامپ نشان داده است که در تعامل با ایران در بازی با افکار عمومی ، شخصاً وارد میدان شده است. با شروع مذاکرات در عمان ، این احتمال وجود دارد که این رسانه و بازی روانی نیز تشدید شوند. در چنین شرایطی ، مقامات باید از این پایان نامه مراقبت کنند و با شجاعت ، شجاعت و تاکتیک ، بازی طرف مقابل را مختل کنند ، نه منفعل و صرفاً منفعل. مردم همچنین باید توجه داشته باشند که کشور و مقامات ، به ویژه تیم مذاکره کننده ، با شرایط خاص و پیچیده ای روبرو هستند ، زیرا دشمن در تلاش است تا افکار عمومی را گمراه کند و با اهداف مختلف شک و تردیدهای مختلفی را ترویج کند.
برای مشاهده این مسئله از هفتگی خاخام در اینجا کلیک کنید
پایان پیام/
منبع : میزان