دنیای فناوری

اجبار زندگی با هوش مصنوعی به معنای تسلیم شدن نیست

به گزارش روز پنجشنبه ایرنا، احمد ذوعلم در سی و هفتمین نمایشگاه کتاب تهران و حضور در گفت‌وگوی میان‌رشته‌ای «چالش حق‌اثر(کپی‌رایت) و هوش مصنوعی» گفت: تجربه می‌گوید اگر هوش مصنوعی کتاب تولید کند، تقاوتش مشخص خواهد شد.

وی درخصوص موانع استفاده از هوش مصنوعی در صنعت نشر، بیان کرد: در برخی مجموعه‌ها این استفاده ممنوع است زیرا تصور می‌شود استفاده از هوش مصنوعی به معنای کم‌کاری است اما مجموعه‌هایی هوشمند هستند که از مزایای این فناوری بهره ببرند. به نظرم اگر بتوان با هوش مصنوعی به خروجی مورد نظر رسید، خوب است از آن بهره ببریم. البته هوش مصنوعی در ابتدای کار است و هنوز به مثابه تهدید به آن نگاه می‌کنیم.

این فعال حوزه نشر درباره مرزهای اخلاقی و رعایت کپی‌رایت در هوش مصنوعی توضیح داد: در قوانین تولید محتوا اگر ۳۰ درصد از محتوای دیگری بهره ببریم و بقیه را خود تالیف کنیم، ماحصلش محصول جدیدی خواهد بود اما اینکه از متن دیگری استفاده کنیم و از هوش مصنوعی بخواهیم با لحن یک نویسنده دیگر برایمان تولید متن کند، در نقطه‌ خطرناکی ایستاده‌ایم.

وی درباره دیدگاهش نسبت به آینده هوش مصنوعی به ویژه در عرصه هنر عنوان کرد: این سوال که استفاده از هوش مصنوعی خوب است یا نه، اساسا سوال اشتباهی است زیرا ما محکوم به زندگی و مواجهه با هوش مصنوعی در همه عرصه ها هستیم اما محکوم به تسلیم برابر آن نیستیم. بنابراین هرچه بیشتر بر آن مسلط شویم، بیشتر مهارش خواهیم کرد.

این فعال ادبی گفت:هوش مصنوعی اتفاقا برخلاف تصور، کاری می‌کند که جنبه‌های انسانی برجسته‌تر خواهند شد و لازم است این ابعاد تشریح شود؛ نظیر کار درستی که خانه خلاق و نوآوری اجتماعی پل می‌کند و روایت‌های مختلف از هوش مصنوعی را به عنوان مهمانی ناخوانده آشکار می‌کند.

وی ادامه داد: در حوزه نشر مثل دیگر صنایع از هوش مصنوعی در حوزه‌های مختلف محتوایی، استفاده از هوش مصنوعی رواج یافته است. اگر قانون‌گذاران برای هوش مصنوعی برنامه‌ریزی نکنند، حتما این فناوری مخرب خواهد بود البته منظورم از ورود قانون سانسور و حذف نیست بلکه تعریف قواعدی برای استفاده از هوش مصنوعی در هر صنعت است.

ذوعلم همچنین با اشاره به کاربرد هوش مصنوعی در فعالیت‌های جاری نشر خود، گفت: از یکسال گذشته در آژانس تلاش کردیم تا همکاران از ابزار هوش مصنوعی در امور مختلف بهره ببرند. بسیاری امروز مساله نیاز به هوش مصنوعی را درک کرده‌اند اما بر چگونگی آن هنوز به نتیجه نرسیده‌اند.

منبع : ایرنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا