دنیای فناوری

از برگزاری اجلاس وزیران علوم کشورهای اسلامی تا اهدای نشان علامه طباطبایی

به گزارش خبرنگار گروه علمی ایرنا، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در هفته پایانی اردیبهشت ماه روزهای پرکاری را سپری کرد. حسین سیمایی هفته گذشته میزبان وزرای علوم کشورهای عضو سازمان همکاری‌های اسلامی بود.

نخستین اجلاس در قزاقستان و دومین دور این اجلاس در تهران برگزار شد. وزیر علوم در حاشیه این اجلاس با وزرای علوم کشورهای اندونزی و تونس دیدار داشت و طرفین بر گسترش همکاری تاکید کردند.

وزیر آموزش عالی اندونزی در ادامه سفر خود به ایران از پارک علم و فناوری دانشگاه تهران نیز دیدن کرد.

دیگر رویداد مهم هفته گذشته برگزاری جلسه ۲۲۳ کمیسیون دائمی شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری با موضوع بند ث تبصره ۴ قانون بودجه سال ۱۴۰۴بود.

سفر وزیر علوم به قشم

حسین سیمایی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با هدف شرکت در گردهمایی علمی «نبض‌ ایران، خلیج‌ فارس» روز جمعه (۲۶ اردیبهشت‌ماه) در قالب یک سفر یک‌روزه به جزیره قشم سفر کرد.

وزیر علوم در این گردهمایی علمی خطاب به دانشجویان حاضر تاکید کرد که سیاست ما در این دوره حمایت عادلانه از همه جریان‌های دانشگاهی است، بنابراین من به همه شما قول می دهم که در بودجه فرهنگی عدالت را رعایت خواهیم کرد.

از برگزاری اجلاس وزیران علوم کشورهای اسلامی تا اهدای نشان علامه طباطبایی

امضای تفاهم‌نامه همکاری دانشگاه امیرکبیر و قرارگاه خاتم

دانشگاه صنعتی امیرکبیر اوایل هفته گذشته در راستای همکاری‌های علمی و پژوهشی و حمایت از پایان‌نامه‌های تحصیلات تکمیلی مساله‌محور، با قرارگاه خاتم‌الانبیا تفاهم‌نامه امضا کرد.

این تفاهم‌نامه با هدف ایجاد زمینه‌های لازم برای هم افزایی، بهره گیری از ظرفیت نخبگان دانشگاهی، مساله‌محور کردن تحقیقات، پژوهش‌ها، پایان‌نامه‌ها و رساله‌های دانشگاهی به امضای مسئولان طرفین رسید.

از برگزاری اجلاس وزیران علوم کشورهای اسلامی تا اهدای نشان علامه طباطبایی

ایجاد مرکز آموزش دیجیتال مشترک ایران با طرف‌های خارجی

ابوالفضل واحدی معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در نشست تخصصی «توسعه و ارزشیابی نظام آموزش دیجیتال» در کنفرانس جهانی آموزش دیجیتال ۲۰۲۵ شرکت کرد.

وی در این نشست ضمن معرفی نظام آموزش عالی کشور، آماری از دانشگاه‌ها، دانشجویان و زیرساخت‌های آموزش عالی ایران ارائه کرد.

وی همچنین پیشنهاد راه‌اندازی مرکز آموزش دیجیتال مشترک با طرف‌های خارجی را ارائه کرد.

معرفی روشی نوین برای شناسایی ناخالصی‌های زردچوبه توسط پژوهشگران دانشگاه تهران

در پژوهشی که به تازگی به سرپرستی جهانبخش قاسمی، استاد دانشکده شیمی دانشکدگان علوم دانشگاه تهران با همکاری علی صادقی و شکوفه خانی، دانشجویان این دانشکده و همچنین پژوهشگرانی از دانشگاه علوم پزشکی تهران انجام شده، راهکاری معرفی شده است که می‌تواند به عنوان یک راهکار استاندارد در صنایع غذایی برای اطمینان از کیفیت و اصالت محصولات مورد استفاده قرار گیرد.

در این روش با به‌کارگیری ترکیبی از روش‌های پیشرفته حسگرهای نوری و مدل‌های یادگیری عمیق شناسایی ناخالصی‌های زردچوبه امکان‌پذیر شده است.

از برگزاری اجلاس وزیران علوم کشورهای اسلامی تا اهدای نشان علامه طباطبایی

برگزاری دومین اجلاس وزیران علوم کشورهای اسلامی با محوریت هوش مصنوعی

دومین اجلاس وزیران آموزش عالی کشورهای عضو سکوی گفت‌وگوی سازمان همکاری اسلامی موسوم به او.آی.سی روز یکشنبه به میزبانی ایران و در سطح وزیر، معاون وزیر و نمایندگان ویژه کشورهای عضو در تهران (هتل اسپیناس پالاس) گشایش یافت.

از برگزاری اجلاس وزیران علوم کشورهای اسلامی تا اهدای نشان علامه طباطبایی

همزمان با برپایی دومین اجلاس وزیران آموزش عالی کشورهای عضو سکوی گفت‌وگوی سازمان همکاری اسلامی موسوم به او.آی.سی در تهران، نمایشگاه آخرین دستاوردهای شرکت های دانش بنیان در حوزه هوش مصنوعی افتتاح شد.

وزیر علوم در نشست خبری با اصحاب رسانه از ‌راه‌اندازی ۶ کمیته فنی در اجلاس وزیران علوم کشورهای اسلامی خبر داد و گفت: این کمیته‌ها پس از برگزاری نخستین اجلاس در آلماتی، فعال نبوده است.

همچنین سیمایی اظهار امیدواری کرد که نخستین سند هوش مصنوعی جهان اسلام پس از آماده سازی پیش نویس سند و ارایه دغدغه ها، به کشورها ارسال و نهایی شده و امید است به عنوان سند مشترک همه کشورهای اسلامی به تصویب برسد.

در دومین روز این اجلاس علی صالحی قائم مقام فرهنگستان علوم گفت که هوش مصنوعی و کوانتوم ۲ فناوری است که کشورها باید در این زمینه گام بردارند چراکه هرگونه تعلل آنها را به بردگانی مدرن تبدیل می‌کند.

محمدرضا معاون اول رئیس‌جمهور در این اجلاس با اشاره به تصویب سند مشترک هوش مصنوعی در پایان اجلاس گفت که این سند نشان دهنده عزم مشترک ما برای حرکت در مسیر سیاست‌های همگرا است.

در ادامه زامبری عبدالقدیر وزیر آموزش عالی مالزی بر پیشینه درخشان علمی جهان اسلام و ضرورت بهره‌برداری از فناوری‌های نوین به ویژه هوش مصنوعی برای پاسخگویی به چالش‌های قرن بیست و یکم تأکید کرد. وی گفت که جهان اسلام باید میراث علمی خود را با هوش مصنوعی و فناوری نوین به اوج برساند.

حسین سیمایی وزیر علوم، تحقیقات و نوآوری نیز در ادامه برگزاری اجلاس با تأکید بر نقش علم و فناوری در همگرایی کشورهای اسلامی گفت: قلمروی بهتر و چابک‌تر از پهنه علم و فناوری برای کمک به یکپارچگی ملل مسلمان وجود ندارد.

وی با تأکید بر ظرفیت‌های گسترده جهان اسلام در حوزه علم و فناوری، خواستار تقویت همکاری‌های علمی، پژوهشی و فناورانه میان کشورهای اسلامی شد و علم را راهی مطمئن و سازنده برای نیل به اتحاد، عزت و اقتدار امت اسلامی عنوان کرد.

در جریان برگزاری دومین اجلاس وزیران آموزش عالی کشورهای عضو سکوی گفت‌وگوی سازمان همکاری‌ اسلامی موسوم به او آی سی در تهران، عربستان به عنوان کشور میزبان برای سومین دوره این اجلاس انتخاب شد.

علوم و فناوری‌های نانو به فراخوان حمایت از رساله‌های دکتری اضافه شد

علوم و فناوری‌های نانو با توجه به اهمیت رشد و توسعه فناوری‌های نانو، به اولویت‌های پژوهشی فراخوان «حمایت از موضوعات پیشرو» افزوده شد. واجدین شرایط برای شرکت در این فراخوان، دانشجویان دکتری با شرایط مندرج در شیوه‌نامه بنیاد هستند.

این اقدام به‌منظور تشویق و حمایت از پژوهش‌های نوآورانه دانشجویان دکتری در زمینه علوم و فناوری‌های نانو صورت گرفته است تا گامی مؤثر در راستای رشد و توسعه فناوری‌های نانو در ابعاد مختلف در کشور برداشته شود.
این فراخوان برای مدت ۲ سال از آذرماه ۱۴۰۳ آغاز شده است و تا آذرماه ۱۴۰۵ اجرا می‌شود.

مجله انگلیسی مهندسی مکانیک دانشگاه امیرکبیر نمایه‌ اسکوپوس شد

مجله مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی امیرکبیر با عنوان Aut Journal of Mechanical Engineering به سردبیری مجید صفاراول؛ استاد دانشکده مهندسی مکانیک موفق به دریافت نمایه بین‌المللی اسکوپوس در سال ۲۰۲۵ شد.

آغاز ثبت درخواست انتقال دانشجویان علمی کاربردی از اول خرداد

به گفته محمد فتحی معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه جامع علمی‌کاربردی بر اساس تقویم آموزشی دانشگاه، ثبت درخواست انتقال دانشجویان در سامانه جامع آموزشی دانشگاه برای نیمسال اول سال تحصیلی ۱۴۰۵-۱۴۰۴ از اول خردادماه آغاز می‌شود و تا ۱۵ خرداد ادامه خواهد داشت.

امکان ثبت درخواست انتقال صرفاً برای دانشجویان ترم دوم و بالاتر میسر است.

برگزاری همایش «دیپلماسی مقاومت»

همایش «دیپلماسی مقاومت (عزت، حکمت، مصلحت)» روز یکشنبه با گرامیداشت یاد شهدای خدمت، با هدف تبیین و توسعه مفهوم مقاومت و کاربست دیپلماسی در راستای اهداف و منافع ملی، در قالب ۶ پنل، با حضور پژوهشگران و دانشجویان در دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران برگزار شد.

محمد حسین امید سرپرست دانشگاه تهران با تشریح ابعاد گسترده موضوع مقاومت در سراسر جهان، سنجش شرایط درون کشور را در موفقیت دیپلماسی مقاومت ضروری دانست.

حجت الاسلام و المسلمین عبدالحسین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، نیز در این همایش گفت: نظریه دیپلماسی مقاومت می‌خواهد همه مظلومان جهان را زیر چتر خود قرار دهد و در این زمینه نیز موفق بوده است. امروز حتی در آمریکا نیز دانشجویان، نشانه‌هایی از ظهور این نظریه را بروز داده‌اند.

بازدید معاون فرهنگی، اجتماعی و علمی معاون اول رئیس جمهور از پژوهشگاه ژنتیک

سید ضیاء الدین هاشمی معاون فرهنگی، اجتماعی و علمی معاون اول رئیس جمهور روز دوشنبه از پژوهشگاه ژنتیک بازدید کرد.

وی در این بازدید این درست نیست که برای دانشجویان در پژوهشگاه‌ها و به عنوان مثال پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری که ۳۰۰ دانشجوی تحصیلات تکمیلی دارد، سرانه دانشجویی پرداخت نمی شود.

معاون فرهنگی رئیس جمهور تاکید کرد که سرانه دانشجویی باید به پژوهشگاه‌ها پرداخت شود و این مساله باید پیگیری شود.

جواد محمدی رئیس پژوهشگاه ژنتیک نیز در این نشست اظهارداشت که اعضای هیات علمی طرح‌های پژوهشی را بر اساس عرضه و تقاضا تعریف و اجرا کنند.

دوره دکتری هوش مصنوعی در علوم پزشکی در تربیت مدرس راه‌اندازی می‌شود

شورای دانشگاه تربیت مدرس روز دوشنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ تشکیل جلسه داد. سامان حسین‌خانی؛ معاون آموزشی دانشگاه در این نشست به تقاضاهای متعدد در آینده برای ایجاد و راه‌اندازی رشته‌های هوش مصنوعی اشاره کرد و گفت: با توجه به کاربردی شدن هوش مصنوعی در علوم پزشکی و با وجود دانشکده‌های مهندسی در دانشگاه تربیت مدرس که می‌توانند در راه‌اندازی این رشته مشارکت کنند، همچنین با توجه به اینکه رشته‌های علوم پزشکی از وزرات بهداشت مجوز می‌گیرند، پتانسیل و امکان راه‌اندازی این رشته را داریم.

در ادامه، تعدادی از حاضرین در نشست نظرات و سؤالات خود را مطرح کردند و در نهایت راه‌اندازی دوره دکتری «هوش مصنوعی در علوم پزشکی» در دانشگاه با اکثریت آرا تصویب شد.

سن ورود زنان به هیات علمی دانشگاه‌ها تا ۵۰ سالگی افزایش یابد

همایش ملی جمعیت روز سه‌شنبه برگزار شد. در حالی که برای پذیرش داوطلبان ورود به هیات علمی دانشگاه‌ها برای همه افراد، شرط سنی ۴۰ سال تعیین شده است، حجت الاسلام و المسلمین عبدالحسین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی پیشنهاد کرد که این محدودیت سنی برای زنان، تا ۵۰ سالگی افزایش یابد.

برگزاری دومین همایش بین‌المللی صنایع و سازه‌های فولادی

برگزاری دومین همایش بین‌المللی صنایع و سازه‌های فولادی روز دوشنبه به میزبانی دانشکده فنی دانشگاه تهران برگزار شد.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی بر لزوم حرکت صنعت فولاد به‌سوی فناوری‌های نوین و دانش‌بنیان تاکید کرد و گفت: بدون بهره‌گیری از نوآوری و تحول فناورانه، این صنعت با بهره‌وری پایین و هزینه‌های بالا مواجه خواهد بود.

در ادامه محمد حسین امید سرپرست دانشگاه تهران گفت: دانشکده‌های دانشگاه تهران می‌توانند در مراحل مختلف چرخه تولید و عرضه فولاد در کشور نقش‌آفرین باشند.

برگزاری هشتمین همایش ملی و نمایشگاه تخصصی آموزش محیط زیست

هشتمین همایش ملی و نمایشگاه تخصصی آموزش محیط زیست روز سه‌شنبه برگزار شد. این همایش قرار بود در اسفندماه ١۴٠٣ برگزار شود که به دلیل تعطیلی تهران در پی آلودگی هوا امروز در دانشگاه پیام‌نور برگزار شد.

همچنین در حاشیه این همایش نمایشگاه یک روزه از دستاوردهای پژوهشگران در محیط زیست در ٣٠ غرفه و در ساختمان مرکزی دانشگاه پیام نور به نمایش گذاشته شد.

هدف از این نمایشگاه ارائه راهکارهای جدید و همگام با فناوری های نوین و علمی جهت ایجاد زمینه انجام پژوهش و تحقیقات در مسیر توسعه پایدار است.

محمدهادی امین‌ناجی رئیس دانشگاه پیام نور مشکلات کنونی در تعامل انسان با محیط زیست و ناترازی‌های رخ داده را متاثر از آموزش ناکافی و نادرست دانست و گفت: ارتقای آموزش محیط زیست و مردمی ساختن آن را با تکیه بر پایه‌های ملی و بین‌المللی و ابزارها باید در دستور کار قرار گیرد.

پیش‌بینی واریز ۹۶۰ میلیارد تومان اعتبار پژوهشی به صندوق عتف

جلسه ۲۲۳ کمیسیون دائمی شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری روز سه‌شنبه با موضوع بند ث تبصره ۴ قانون بودجه سال ۱۴۰۴، فرصت‌های همکاری بین بخش علم و فناوری با شرکت های دولتی بانک ها وموسسات انتفاعی برگزار شد.

پیمان صالحی معاون پژوهشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت که میزان اعتبار پژوهشی که در سال جاری باید توسط شرکت‌ها به صندوق عتف واریز شود، مشخص شده است و حدود ۹۶۰ میلیارد تومان پیش‌بینی شده و امید است ۸۰ درصد این مبلغ محقق شود.

از برگزاری اجلاس وزیران علوم کشورهای اسلامی تا اهدای نشان علامه طباطبایی

بازدید وزیر آموزش عالی اندونزی از پارک علم و فناوری دانشگاه تهران

وزیر آموزش عالی کشور اندونزی و معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از پارک علم و فناوری دانشگاه تهران و تعدادی از شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان مستقر در آن بازدید کردند.

این بازدید با حضور علی اسدی؛ رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، بریان یولیارتو؛ وزیر آموزش عالی اندونزی، محمدنبی شهیکی؛ معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و جمعی از معاونان و مدیران پارک برگزار شد.

در جریان این بازدید هیات اندونزیایی از چندین شرکت‌ فناور و دانش‌بنیان فعال در حوزه‌های زیست‌فناوری، پزشکی و مهندسی و همچنین مرکز توسعه کسب‌وکار صنعت ۴ فولاد مبارکه بازدید به‌عمل آوردند و با دستاوردها و ظرفیت‌های فناورانه آن‌ها آشنا شدند.

از برگزاری اجلاس وزیران علوم کشورهای اسلامی تا اهدای نشان علامه طباطبایی

دیدار وزیر علوم کشورمان با همتای اندونزیایی خود

وزیر آموزش عالی، علوم و فناوری اندونزی روز سه‌شنبه با وزیر علوم کشورمان دیدار کرد. در این دیدار طرف اندونزیایی گفت که کشورش قصد دارد موفقیت‌های ایران در حوزه تکنوپارک‌ها را الگوبرداری کرده و تجربه‌های موفق وزارت علوم ایران را در کشور خود پیاده‌سازی کند.

حسین سیمایی نیز در این دیدار با اشاره به جمعیت قابل توجه و ظرفیت‌های گسترده اندونزی در حوزه داده (دیتا) و اطلاعات اظهار داشت: اندونزی به عنوان یک کشور بزرگ مسلمان با منابع داده‌ای فراوان می‌تواند در همکاری با ایران، ظرفیت‌های خود را در زمینه هوش مصنوعی افزایش دهد. این داده‌ها در هر دو کشور وجود دارد و ایجاد یک شبکه مشترک می‌تواند منجر به ارتقای توانمندی‌های فناورانه شود.

از برگزاری اجلاس وزیران علوم کشورهای اسلامی تا اهدای نشان علامه طباطبایی

اراده ایران و تونس بر تقویت همکاری‌های علمی

حسین سیمایی روز سه‌شنبه در ادامه نشست‌های خود با وزرای علوم کشورهای اسلامی، با منذر بلعید همتای تونسی خود دیدار کرد. در این دیدار طرفین بر توسعه روابط علمی، دانشگاهی و پژوهشی میان دو کشور تأکید کردند.

همچنین در این نشست طرفین بر ضرورت گسترش ارتباطات علمی میان کشورهای اسلامی، توسعه همکاری‌های دانشگاهی و فعال‌سازی تفاهم‌نامه‌های علمی تأکید کردند.

سیمایی در این دیدار، اجلاس علمی تهران را فرصتی مهم برای تعمیق روابط علمی بین کشورهای اسلامی دانست.

از برگزاری اجلاس وزیران علوم کشورهای اسلامی تا اهدای نشان علامه طباطبایی

برگزاری آئین اهدای جایزه و نشان علامه طباطبایی

آئین اهدای جایزه و نشان علامه طباطبایی به ۲۰ نفر از دانشمندان برجسته کشور سه‌شنبه شب با حضور پزشکیان رئیس جمهور، فاطمه مهاجرانی سخنگوی دولت، حسین افشین معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور، تنی چند از مسئولان عالیرتبه کشور و جمعی از نخبگان در مرکز همایش‌های صداوسیما برگزار شد.

جایزه «علامه طباطبایی» یکی از بالاترین افتخارات علمی کشور است که توسط بنیاد ملی نخبگان و به پاس خدمات برجسته علمی، پژوهشی و آموزشی به اندیشمندان و اساتید پیشگام اهدا می‌شود.

پذیرش دانشجوی ارشد در پردیس بین‌المللی کیش امیرکبیر

پردیس بین‌المللی کیش دانشگاه امیرکبیر برای نیم‌سال اول ۱۴۰۴ از طریق کنکور سراسری در مقطع کارشناسی ارشد دانشجو می‌پذیرد.

پردیس این دانشگاه در رشته های مدیریت کسب و کار (گرایش بازاریابی، گرایش مالی)، مهندسی فناوری اطلاعات (گرایش تجارت الکترونیکی)، مهندسی عمران (مهندسی ایمنی، بهداشت و محیط زیست)، مهندسی عمران (گرایش مهندسی و مدیریت ساخت)، مهندسی صنایع و سیستم‌های مدیریت (گرایش مدیریت پروژه)، مهندسی کامپیوتر (گرایش هوش مصنوعی و رباتیک)، مهندسیی مکانیک (گرایش مکاترونیک) و معماری اقدام به پذیرش دانشجو می‌کند.

منبع : ایرنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا