دنیای فناوری

از ماراتن نوبت اول کنکور ۱۴۰۴ تا انتصاب‌های وزیر علوم

به گزارش خبرنگار گروه علمی ایرنا، در روزهای پایانی هفته دوم اردیبهشت‌ماه ماراتن کنکور ۱۴۰۴ آغاز شد و داوطلبان در گروه‌های آزمایشی علوم ریاضی و فنی، علوم انسانی، هنر و زبان‌های خارجی، روز پنجشنبه؛ ۱۱ اردیبهشت ماه با هم به رقابت پرداختند و گروه علوم تجربی نیز روز جمعه؛ ۱۲ اردیبهشت ماه در آزمون شرکت کردند.

آموزش عالی کشور و سازمان سنجش طی ماه‌های گذشته خود را برای برگزاری هر چه بهتر این رویداد آماده می‌کرد و در همین راستا نشست روسای ستادهای استانی و مسئولان حفاظت کنکور ۱۴۰۴ روز جمعه (پنجم اردیبهشت ماه) در سازمان سنجش کشور برگزار شد و وزیر علوم در این نشست اطمینان داد که کنکور امسال بدون هیچ گونه تقلبی برگزار خواهد شد.

در اولین نوبت آزمون سراسری سال ۱۴۰۴ تعداد ۹۵۷ هزار و ۷۹۸ نفر نام‌نویسی کرده‌اند که ۶۳ درصد آنها زن و ۳۷ درصد مرد هستند.

همچنین در هفته دوم اردیبهشت‌ماه نشست توسعه همکاری‌های اتحادیه دانشگاه‌های اوراسیا با دانشگاه‌های پیشتاز ایران در دانشگاه امیرکبیر برگزار شد و طرفین بر گسترش همکاری‌های علمی تاکید داشتند.

بازار انتصاب‌ها در هفته گذشته داغ بود و وزیر علوم پنج انتصاب داشت. سرپرستان دانشگاه بین‌المللی امام خمینی (ع)، دانشگاه محقق اردبیلی، موسسه تحقیقات جمعیت کشور و پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران و رئیس پارک علم و فناوری اردبیل طی هفته گذشته، احکام انتصاب خود را از حسین سیمایی دریافت کردند.

هم‌زمان با سالروز ولادت حضرت معصومه (س) و گرامیداشت روز دختر با حضور وزیر علوم جشنی به همین منظور در دانشگاه الزهرا (س) برگزار شد. در روزهای پایانی روسای دانشکده و آموزشکده‌های ملی مهارت نیز در هفته گذشته گرد هم آمدند و در مراسمی با حضور وزیر علوم از سرآمدان آموزشی تجلیل شد.

از ماراتن نوبت اول کنکور ۱۴۰۴ تا انتصاب‌های وزیر علوم

نشست روسای ستادهای استانی و مسئولان حفاظت آزمون کنکور ۱۴۰۴

نشست روسای ستادهای استانی نمایندگان تام‌الاختیار و مسئولان حفاظت آزمون سراسری ۱۴۰۴ روز جمعه (پنجم اردیبهشت ماه) به میزبانی سازمان سنجش برگزار شد.

وزیر علوم با انتقاد از ثابت نبودن مقررات گفت: مقررات باید عادلانه، ثابت و عاقلانه باشد و افراد از همان ابتدا از مقررات اطلاع داشته باشد و امیدوارم ما به سمت ثبات و پیش‌بینی‌پذیری برویم و اینکه مقررات تغییر کند، ظلم است.

حسین سیمایی همچنین گفت که تضمین می‌کنیم آزمون صددرصد بدون هیچ گونه تقلبی برگزار شود و تا مرحله حضور در جلسه، یعنی نه سوالات و نه پاسخ‌نامه به هیچ عنوان به بیرون درز نمی‌کند و من به بچه‌ها و خانواده‌ها این اطمینان خاطر را می‌دهم که تا مرحله ورود به جلسه آزمون و شروع آزمون مطمئن باشند هیچ گونه تقلب یا خطایی صورت نمی‌گیرد، بنابراین فریب شبکه‌های کلاهبردار را نخورند و هزینه نکنند خدای نخواسته اگر در این دام بیافتند، ممکن است سال‌ها از شرکت در آزمون محروم شوند.

پذیرش دانشجوی دکتری در ۱۰ رشته تخصصی حکمرانی

رئیس دانشکده حکمرانی دانشگاه تهران از پذیرش دانشجو در ۱۰ رشته دکتری طی سال تحصیلی ۱۴۰۵–۱۴۰۴ خبر داد. مجتبی امیری با اعلام این خبر گفت که فهرست رشته‌های دکتری این دانشکده پس از تأیید نهایی دانشگاه، به سازمان سنجش آموزش کشور ارسال و در دفترچه آزمون دکتری سال ۱۴۰۴ اطلاع‌رسانی شده است.

دستیابی پژوهشگران دانشگاه امیرکبیر به دانش فنی تولید هیدروژل‌های خود ترمیم‌شونده

پژوهشگران دانشگاه صنعتی امیرکبیر موفق شدند با تولید هیدروژل‌های خودترمیم‌شونده برای کاربرد در ابرخازن‌های منعطف، دستاورد جدیدی در این حوزه ایجاد کنند که نتایج آن در قالب چهار مقاله ISI منتشر شده است.

میترا نجفلو دانش‌آموخته دکترای دانشگاه صنعتی امیرکبیر با راهنمایی و هدایت لیلا ناجی طرحی را با عنوان «تهیه هیدروژل‌های خود ترمیم‌شونده و ضد اشتعال بر پایه آلژینات برای کاربرد در ابرخازن‌های منعطف» اجرایی کرد.

برگزاری نشست معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد

نشست معاونان فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی روز شنبه (۶ اردیبهشت‌ماه) برگزار شد. رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در این نشست با تاکید بر اینکه باید از تقلید صرف از ساختارهای غربی دست کشیده و به درک عمیق‌تری از رفتار و فلسفه دانشگاه در جامعه برسیم، گفت: زمان آن رسیده که دانشگاه‌ها نقش فعال‌تری در ساخت فرهنگ و هویت اجتماعی ایفا کنند.

از ماراتن نوبت اول کنکور ۱۴۰۴ تا انتصاب‌های وزیر علوم

انتقاد دبیر شورای عالی از بی‌توجهی دانشگاهیان به کارآمدی علوم انسانی

دویست و چهل و یکمین جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی روز شنبه (۶ اردیبهشت ماه) برگزار شد. در این جلسه حجت‌الاسلام عبدالحسین خسروپناه دبیر شواری عالی انقلاب فرهنگی با ابراز تاسف از بی‌توجهی برخی دانشجویان و حتی استادان نسبت به کارآمدی علوم انسانی، گفت که این دسته از دانشگاهیان فکر می‌کنند این رشته‌ها تنها به نظریه‌پردازی محدود می‌شوند، در حالی که علوم انسانی می‌توانند در حل معضلات اجتماعی و اقتصادی کشور نقش مؤثری ایفا کنند.

وی همچنین بر شبکه‌سازی نخبگان دانشگاهی برای مشارکت در تدوین اسناد تحول علوم انسانی با ارقام و اهداف مشخص تأکید کرد و گفت که این برنامه که برای سال ۱۴۰۴ تدوین شده شامل سه محور اصلی و اجرای آن نیازمند زمان و منابع قابل‌توجهی است.

هوشمندسازی بیش از ۵۰ درصد خدمات سازمان دانشجویان

مدیر کل دفتر توسعه فناوری اطلاعات، امنیت و هوشمندسازی سازمان امور دانشجویان وزارت علوم روز شنبه (۶ اردیبهشت ماه) گفت که بیش از نیمی از خدمات این سازمان، هوشمندسازی شده است و این مجموعه در مسیر هوشمندسازی با تدوین نقشه راه، در حال پیگیری استقرار معماری مرجع است.

نمایه شدن یکی از نشریات علمی دانشگاه تهران در پایگاه بین‌المللی

مجله انگلیسی‌زبان پژوهش‌های معاصر انقلاب اسلامی در پایگاه بین‌المللی DOAJ نمایه شد. در پی استانداردسازی‌ها و سیاستگذاری‌های واحد مجلات مؤسسه انتشارات دانشگاه، مجله Contemporary Researches on Islamic Revolution در پایگاه بین‌المللی DOAJ پذیرفته شد. این مجله علمی- پژوهشی که از زمستان ۱۳۹۹ منتشر می‌شود، به جنبه‌های مختلف انقلاب اسلامی ایران می‌پردازد.

از ماراتن نوبت اول کنکور ۱۴۰۴ تا انتصاب‌های وزیر علوم

مرکز اقتصاد دیجیتال مشترک ایران و ترکیه دایر می‌شود

معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری روز شنبه (۶ اردیبهشت ماه) در دیدار با رئیس اتحادیه دانشگاه‌های اوراسیا ضمن تاکید بر توسعه همکاری‌های ایران و ترکیه با تمرکز بر اقتصاد دیجیتال و انتقال فناوری، از توافق به منظور ایجاد یک مرکز اقتصاد دیجیتال مشترک میان دو کشور خبر داد.

از ماراتن نوبت اول کنکور ۱۴۰۴ تا انتصاب‌های وزیر علوم

انتصاب رئیس پارک علم و فناوری اردبیل

حسین سیمایی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با صدور حکمی «حبیب ابراهیم‌پور» را به عنوان رئیس پارک علم و فناوری اردبیل منصوب کرد.

ریاست پارک علم و فناوری استان اردبیل از سال ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۱، ریاست دانشکده ادبیات و علوم انسانی، معاونت آموزشی و تحصیلات تکمیلی و معاونت پژوهشی دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه محقق اردبیلی و ریاست کمیسیون گردشگری، کشاورزی و اقتصاد اتاق بازرگانی استان اردبیل از جمله سوابق ابراهیم‌پور است.

اعلام کد رشته‌محل‌های جدید انتخاب رشته آزمون دکتری ۱۴۰۴

اطلاعیه‌ اعلام رشته‌محل‌های جدید، تغییر ظرفیت و حذف برخی رشته‌محل‌ها در دفترچه‌ راهنمای انتخاب رشته آزمون ورودی دکتری (Ph.D.) نیمه‌متمرکز سال ۱۴۰۴، شامگاه شنبه (۶ اردیبهشت ماه) از سوی سازمان سنجش آموزش کشور انتشار یافت.

بر اساس این تغییرات، ۵۳ کد رشته‌محل جدید در گروه علوم انسانی، ۱۹ کد رشته‌محل در گروه علوم پایه، ۶۶ کد رشته‌محل در گروه فنی و مهندسی، ۸ کد رشته‌محل در گروه کشاورزی، ۵ کد رشته‌محل در گروه هنر، یک کدرشته‌محل در گروه دامپزشکی و سه کدرشته محل در گروه زبان (زبان انگلیسی) به دفترچه انتخاب رشته آزمون دکتری امسال اضافه شده است. اصلاحات مربوط به ۲۱ کدرشته محل شامل تغییر ظرفیت و حذف برخی رشته‌محل‌ها نیز در این اطلاعیه اعلام شده است.

وزیر علوم: تحریم به نظام بانکی کشور صدمه زده است

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری روز یکشنبه (هفتم اردیبهشت ماه) در همایش ملی حقوق بانکی که در سالن همایش‌های صدا و سیما برگزار شد حاضر شد. سیمایی در این مراسم گفت که نظام بانکی کشور در شرایط تحریم دچار صدمات بزرگی شد به طوری که فاصله بسیار زیادی بین نظام بانکی ایران و نظام بانکی بین‌الملل ایجاد شده است.

وی با بیان اینکه رفع فاصله ایجاد شده بین نظام بانکی ایران و نظام بین‌الملل بسیار مشکل است، اظهار داشت: نگران هستیم که اگر تحریم‌ها برداشته شود، به دلیل ناآشنا بودن با حقوق بین‌الملل بانکی با مشکلاتی مواجه شویم.

تولد دوباره مرال‌های البرز؛ بازوحشی‌سازی در جنگل علمی تربیت مدرس

طرح بازوحشی‌سازی و تقویت جمعیت مرال در جنگل آموزشی و تحقیقاتی دانشکده منابع طبیعی و علوم دریایی دانشگاه تربیت مدرس و منطقه حفاظت‌شده البرز مرکزی با موفقیت انجام شده و به ایستگاه پایانی رسیده است.

به گفته حامد یوسف‌زاده مدیر اجرایی طرح پروژه بازوحشی‌سازی و تقویت جمعیت مرال در جنگل آموزشی و تحقیقاتی دانشگاه تربیت مدرس، واقع در منطقه حفاظت‌شده البرز مرکزی با هدف کمک به جمعیت آسیب‌دیده این گونه و بازگرداندن حیوانات متولد شده در اسارت به زیستگاه طبیعی اجرا شد.

از ماراتن نوبت اول کنکور ۱۴۰۴ تا انتصاب‌های وزیر علوم

برگزاری نشست توسعه همکاری‌های اتحادیه دانشگاه‌های اوراسیا با دانشگاه‌های پیشتاز ایران

نشست توسعه همکاری‌های اتحادیه دانشگاه‌های اوراسیا با دانشگاه‌های پیشتاز ایران هفتم اردیبهشت‌ماه به میزبانی دانشگاه صنعتی امیرکبیر برگزار شد.

علیرضا رهایی رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر نیز در این نشست به آمادگی این دانشگاه و برخی دیگر از دانشگاه‌های ایران برای توسعه همکاری با دانشگاه‌های ترکیه در حوزه‌هایی همچون اجرای پروژه‌های پژوهشی با سرمایه‌گذاری مشترک، توسعه پارک‌های علم و فناوری و فناوری‌های منجر به تولید محصول، اشاره کرد.

مصطفی آیدین رئیس اتحادیه دانشگاه‌های اورآسیا (EURAS) تاکید کرد: ما دانشگاهیان باید دیپلماسی علمی را در اولویت روابط کشورها قرار دهیم و دیپلماسی سیاسی در ادامه این مسیر باشد.

دانشگاه شریف در جایگاه نخست ملی و ۶۹ آسیا قرار گرفت

جایگاه موسسه‌های ایرانی در نظام رتبه‌بندی دانشگاه‌های آسیایی «موسسه آموزش عالی تایمز» در ویرایش ۲۰۲۵ میلادی منتشر شد که بر این اساس دانشگاه صنعتی شریف در جایگاه نخست ملی و ۶۹ آسیا جای گرفته است. موسسه آموزش عالی تایمز در ویرایش ۲۰۲۵ خود گزارش داد که جایگاه چهار موسسه ایرانی نیز با عنوان «reporter» گزارش شده و موسسه‌هایی که رتبه آسیایی آنها «reporter» است، آنهایی هستند که داده‌های خود را به این موسسه داده‌اند، ولی کمینه لازم برای به دست آوردن رتبه آسیایی را نداشته‌اند.

از ماراتن نوبت اول کنکور ۱۴۰۴ تا انتصاب‌های وزیر علوم

انتصاب سرپرست پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری روز یکشنبه با صدور حکمی مرتضی احسانی را به عنوان سرپرست پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران منصوب کرد.

احسانی؛ عضو هیات علمی پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران با مرتبه استادی است و بیش از ۱۴۰ مقاله علمی پژوهشی را در مجلات دارای نمایه اسکوپوس منتشر کرده است.

گسترش همکاری میان وزارت علوم و اتحادیه دانشگاه‌های اورآسیا

جلسه مشترک فرهاد یزدان دوست رئیس مرکز همکاری‌های علمی بین‌المللی وزارت علوم و مصطفی آیدین رئیس اتحادیه دانشگاه‌های اورآسیا روز یکشنبه (هفتم اردیبهشت ماه) با هدف تقویت تبادلات علمی و فرهنگی بین دو کشور برگزار شد و طرفین بر اهمیت توسعه همکاری‌ها در زمینه‌های مختلف از جمله تبادل دانشجو و استاد، برگزاری دوره‌های آموزشی مشترک، حمایت از طرح‌های پژوهشی و تبادل تجربیات در حوزه کارآفرینی تاکید کردند.

افتتاح اولین هتل کارآفرینان جهان

به همت یک مجموعه استارتاپی کشورمان «اولین هتل کارآفرینان جهان» با هدف ارائه خدمات منحصر به فرد به کارآفرینان و صاحبان کسب و کار عصر روز یکشنبه (هفتم اردیبهشت ماه) با حضور علیرضا رهایی رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر، حمید امیدوار رئیس پژوهشگاه مواد و انرژی و جمعی از فعالان حوزه استارتاپی در محل پارک علم و فناوری دانشگاه صنعتی امیرکبیر افتتاح شد.

الگوی پیشنهادی پژوهشگران دانشگاه تهران برای بهره‌برداری از مخازن سدها

در پژوهشی که به سرپرستی رضا کراچیان، استاد دانشکده مهندسی عمران دانشکدگان فنی دانشگاه تهران، در قالب پایان‌نامه کارشناسی ارشد یاسمن کاظم‌نادی و رساله دکتری مهتا نظری، دانشجویان این دانشکده، انجام شده، راهکاری برای بهره‌برداری بهینه از مخازن سدها ارائه شده است.

ثبت‌نام آزمون زبان انگلیسی (EPT) اردیبهشت ماه ۱۴۰۴

ثبت‌نام آزمون زبان انگلیسی (EPT) اردیبهشت ماه ۱۴۰۴، از دوشنبه ۸ اردیبهشت‌ماه آغاز شده و تا ساعت ۲۴ یکشنبه ۱۴ اردیبهشت ماه ادامه دارد. آزمون زبان انگلیسی(EPT) روز جمعه ۲۶ اردیبهشت ماه ۱۴۰۴ هم‌زمان در شهرهای تهران، تبریز، مشهد، اهواز، اصفهان، شیراز، کرمانشاه، رشت، کرمان، کرج و ساری جمعا ۱۱ حوزه برگزار خواهد شد.

تمام دانشجویان دکتری تخصصی دانشگاه آزاد اسلامی می‌توانند در صورت تمایل با مراجعه به سامانه مرکز سنجش، پذیرش و فارغ‌التحصیلی به نشانی نسبت به ثبت‌نام اقدام کنند.

از ماراتن نوبت اول کنکور ۱۴۰۴ تا انتصاب‌های وزیر علوم

برگزاری اجلاس روسای دانشکده و آموزشکده‌های دانشگاه ملی مهارت

اجلاس روسای دانشکده و آموزشکده‌های دانشگاه ملی مهارت روز سه شنبه (۹ اردیبهشت‌ماه) در دانشگاه ملی مهارت شریعی تهران برگزار شد. فاطمه مهاجرانی؛ سخنگوی دولت در این اجلاس بر پیوستگی بین آموزش، صنعت و شغل تاکید کرد و گفت که یکی از شاخص‌های سرآمد شدن دانشگاه‌ها تناسب میان آموزش با شغل است.

حسین سیمایی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در این اجلاس ضعف در مهارت را یکی از عوامل بیکاری برشمرد و گفت که شکاف بین دانش و مهارت، باعث شده بازار کار از دانشجویان استقبال نکند.

وی با اظهار خشنودی از استقبال جوانان به فراگیری مهارت گفت: امروزه دانشجویان ما واقع‌گرا شده و به فراگیری آموزش‌های مهارتی ترغیب شده‌اند، در این شرایط برای ارتقای آموزش باید سرفصل‌های درسی را با مشارکت صنایع تدوین کنیم، زیرساخت‌های آموزشی و مهارتی توسعه یابد، اعضای هیات علمی نیز توانمند شده و مطابق علوم جدید، به روز شوند.

علیرضا منادی؛ رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی نیز در این اجلاس گفت که آموزش عالی و وزارت علوم در برنامه ششم توسعه توانست به ۲۰ درصد تکالیف خود در امر آموزش مهارتی عمل کند.

در ابتدای این مراسم غلامرضا زمانی؛ رئیس دانشگاه ملی مهارت به تکلیف وزارت علوم در برنامه هفتم توسعه اشاره کرد و گفت که در این برنامه وزارت مکلف شده ۴۰ درصد آموزش‌ها مهارتی باشد.

از ماراتن نوبت اول کنکور ۱۴۰۴ تا انتصاب‌های وزیر علوم

وزیر علوم: نسل زِد واقعیتی انکارناپذیر است

مراسم گرامیداشت روز دختر سه‌شنبه (۹ اردیبهشت ماه) با حضور وزیر علوم، معاون فرهنگی وزیر علوم، رئیس دانشگاه الزهرا (س) و دانشجویان در دانشگاه الزهرا برگزار شد.

سیمایی در این مراسم به جایگاه زن در طول تاریخ و فراز و نشیب‌های پیش روی زنان در گذشته و امروز اشاره کرد. وزیر علوم همچنین ویژگی‌های نسل جوان دیروز و امروز را بیان و تاکید کرد که نسل زِد واقعیتی است که نمی‌توان انکار کرد و توانایی و ویژگی‌های آنها هم با نسل گذشته تفاوت دارد.

وزیر علوم به دختران این سرزمین توصیه کرد که واقع‌گرا باشند و در ساحت اجتماعی، اقتصادی و محل کار در کنار در نظر گرفتن آرمان‌ها، واقعیت‌ها را بشناسند.

از ماراتن نوبت اول کنکور ۱۴۰۴ تا انتصاب‌های وزیر علوم

اختتامیه سیزدهمین دوره مسابقات مناظره دانشجویی

آیین اختتامیه سیزدهمین دوره مسابقات مناظره دانشجویان ایران (مرحله منطقه‌ای) عصر روز سه‌شنبه (نهم اردیبهشت‌ماه) با حضور سید عبدالحمید احمدی، قائم‌مقام رئیس سازمان جهاد دانشگاهی، علیرضا کلانتر مهرجردی، معاون فرهنگی جهاددانشگاهی، جمال رحیمیان، رئیس سازمان جهاد دانشگاهی تهران و جمعی از مسئولان جهاد دانشگاهی دانشگاه صنعتی شریف در محل سالن آمفی تئاتر سازمان جهاددانشگاهی صنعتی شریف برگزار و از دست‌اندرکاران برگزاری این رویداد و همچنین چهار تیم برتر این مسابقات با اهدای لوح و تندیس تجلیل به عمل آمد.

در پایان برگزاری مرحله منطقه‌ای مسابقات ملی مناظره دانشجویان ایران در سازمان جهاد دانشگاهی صنعتی شریف، با رای گروه داوران، گروه گفت‌وگو از استان سیستان و بلوچستان با ۷۷ امتیاز به عنوان گروه برتر سیزدهمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویان ایران انتخاب شد. تیم وصال از علوم پزشکی تهران با ۷۲ امتیاز رتبه دوم، تیم امید از دانشگاه تهران به رتبه سوم و تیم نور نیز از دانشگاه تهران موفق به کسب رتبه چهارم این مسابقات شدند و هرچهار تیم به مسابقات کشور راه یافتند.

انتصاب سرپرستان دانشگاه بین‌المللی امام خمینی، دانشگاه محقق اردبیلی و موسسه تحقیقات جمعیت کشور

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در احکام جداگانه‌ای حمید طاهری را به عنوان سرپرست دانشگاه بین‌المللی امام خمینی (ره)، محمد حسن‌زاده را به عنوان سرپرست دانشگاه محقق اردبیلی و رسول صادقی را به عنوان سرپرست موسسه تحقیقات جمعیت کشور منصوب کرد.

طاهری، عضو هیات علمی دانشگاه بین‌المللی امام خمینی (ره) با مرتبه استاد تمام است و بیش از ۱۳۰ مقاله علمی پژوهشی را در نمایه‌های معتبر بین‌المللی منتشر کرده است. از سوابق اجرایی وی می‌توان به معاون دانشجویی دانشگاه بین‌المللی امام خمینی (ره)، معاون اجرایی و علمی دانشگاه پیام نور قزوین و معاون پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی تاکستان اشاره کرد.

صادقی، عضو هیات علمی گروه جمعیت‌شناسی دانشگاه تهران با مرتبه دانشیار است و بیش از ۳۱ کتاب، ۱۳۳ مقاله در مجلات معتبر علمی داخلی و خارجی و ۱۱۴ مقاله کنفرانسی در حوزه مسائل جمعیتی و مهاجرت منتشر کرده است.

حسن‌زاده دانش‌آموخته دکترای رشته اقتصاد و عضو هیات علمی دانشگاه محقق اردبیلی با مرتبه استاد است و تاکنون ۸۳ مقاله علمی پژوهشی منتشر و تالیف و ترجمه ۱۷ عنوان کتاب و انجام ۲۹ طرح پژوهشی را بر عهده داشته است.

از ماراتن نوبت اول کنکور ۱۴۰۴ تا انتصاب‌های وزیر علوم

نشست معاون آموزشی وزیر علوم با اصحاب رسانه

ابوالفضل واحدی معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در نشست با اصحاب رسانه از اُفت کمیت و کیفیت آموزش، تعدد مراکز آموزشی و بروز و ظهور فناوری‌های نو به عنوان چالش‌های پیش روی آموزش عالی یاد کرد.

وی همچنین به معایب و مزایای استفاده از هوش مصنوعی برای دانشجویان اشاره کرد و گفت که نخستین ضرر هوش مصنوعی این است که قدرت تفکر را از دانشجو می‌گیرد، دیگر اینکه به رفتارهای غیر ارادی منجر می‌شود. ما با مقوله‌ای روبه‌رو هستیم که باید از مزایای آن استفاده کنیم و از معایب آن فاصله بگیریم.

به گقته واحدی، سند آموزش هوش مصنوعی در آموزش عالی تدوین شده و در مرحله ابلاغ است.

واحدی همچنین در خصوص آمایش دانشگاه‌ها گفت که کمیسیون پایش در این زمینه تشکیل شده است و طبق پایش‌ها دستور به ادامه کار یا توقف فعالیت این مراکز می‌دهد.

ایران میزبان دومین اجلاس وزیران آموزش عالی سکوی گفت‌وگوی OIC-۱۵

فرهاد یزدان‌دوست رئیس همکاری‌های علمی بین‌المللی وزارت علوم گفت که ایران میزبان دومین اجلاس وزیران آموزش عالی سکوی گفت‌وگوی سازمان همکاری اسلامی موسوم به او.آی.سی ۱۵ در روزهای ۲۷ و ۲۸ اردیبهشت‌ماه می‌شود.

از ماراتن نوبت اول کنکور ۱۴۰۴ تا انتصاب‌های وزیر علوم

آغاز رقابت‌های پنجاه و هفتمین کنکور تاریخ آموزش عالی و بازدید وزیر از حوزه امتحانی

نوبت اول کنکور ۱۴۰۴ برای پذیرش دانشجوی دوره‌های روزانه، نوبت دوم، دانشگاه پیام نور، موسسات آموزش عالی غیرانتفاعی و غیردولتی و دانشگاه آزاد اسلامی برای داوطلبان گروه‌های آزمایشی علوم ریاضی و فنی و علوم انسانی از ساعت هشت صبح روز پنجشنبه (۱۱ اردیبهشت ماه) آغاز شد.

این رقابت‌ها با حضور داوطلبان گروه های آزمایشی هنر و زبان‌های خارجی در بعد از ظهر روز پنجشنبه و حضور داوطلبان گروه علوم تجربی در نوبت صبح امروز، جمعه ۱۲ اردیبهشت‌ماه ادامه داشت. در نوبت اول آزمون سراسری سال ۱۴۰۴ در مجموع ۹۵۷ هزار و ۷۹۸ داوطلب ثبت‌نام کرده‌اند که ۶۳ درصد آنها را داوطلبان زن و ۳۷ درصد را داوطلبان مرد تشکیل می‌دهند.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، صبح روز پنجشنبه در اولین روز از برگزاری آزمون سراسری دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی سال ۱۴۰۴ کشور با حضور در دانشگاه شهید بهشتی از روند برگزاری این آزمون بازدید کرد. حسین سیمایی در این بازدید به همراه رضا محمدی؛ رئیس سازمان سنجش آموزش کشور و تعدادی از مسئولان وزارت علوم در دانشگاه شهید بهشتی حاضر شد و از نزدیک در جریان برگزاری آزمون سراسری داوطلبان پسر شرکت‌کننده در حوزه امتحانی قرار گرفت. وی در این بازدید در جمع خبرنگار تاکید کرد که در برگزاری آزمون سراسری امنیت کاملاً تامین است دفترچه‌ها شخصی‌سازی شده است.

نتایج نهایی داوطلبان کنکور هفته دوم شهریورماه ۱۴۰۴ از طریق درگاه اطلاع‌رسانی سازمان ملی سنجش و ارزشیابی نظام آموزش کشور به نشانی www.sanjesh.org منتشر خواهد شد.

از ماراتن نوبت اول کنکور ۱۴۰۴ تا انتصاب‌های وزیر علوم

آیین نکوداشت روز ملی روان‌شناس و مشاور

آیین نکوداشت روز ملی روان‌شناس و مشاور و مراسم تجلیل از برگزیدگان مراکز مشاوره دانشگاه‌های کشور روز پنجشنبه (۱۱ اردیبهشت ماه) با حضور شماری از مسئولان سازمان امور دانشجویان در باغ‌موزه نگارستان دانشگاه تهران با هدف گرامیداشت جایگاه روانشناسان و مشاوران و تأکید بر نقش حیاتی آن‌ها در ارتقای سلامت روان دانشجویان برگزار شد.

سعید حبیبا؛ رئیس سازمان امور دانشجویان در این آیین بر نقش کلیدی این مراکز در ارتقای سلامت روان دانشجویان تأکید کرد و گفت که مراکز مشاوره دانشگاه‌ها، رکن اصلی نظام آموزش عالی‌ هستند.

به گفته وی اکنون حدود ۳۱۳ مشاور فعال در سطح کشور فعال است و بر این اساس نسبت دانشجو به مشاور به‌طور میانگین ۲۲۳۶ به یک است؛ این در حالی است که برای رسیدن به استانداردهای جهانی، نیاز واقعی ما به مراتب بالاتر است. در بهترین حالت، باید به ازای هر ۶۰۰ تا ۹۰۰ دانشجو یک مشاور داشته باشیم.

در این آیین حمید پیروی؛ مشاور راهبردی اداره کل مشاوره و سلامت سازمان امور دانشجویان، توجه به فناوری و هوش مصنوعی در بحث ارائه خدمات روانشناسی را اصل بسیار مهم برشمرد وگفت که ارزش بازار هوش مصنوعی در حوزه سلامت روان تا سال ۲۰۳۰ به حدود ۱۰ میلیارد دلار خواهد رسید و امروزه بیش از ۲ هزار نرم‌افزار سلامت روان مبتنی بر هوش مصنوعی در جهان فعال است.

این آیین با تجلیل از ۵۹ روانشاس مشاور و کارشناسان مراکز مشاوره دانشگاه‌های سراسر کشور به کارخود پایان داد.

منبع : ایرنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا