دنیای فناوری

استادان جوان مسلط به فناوری روز، ضامن موفقیت دانشگاه هستند

به گزارش گروه علمی ایرنا، شجاع احمدوند امروز سه‌شنبه ۲۲ اردیبهشت ماه در نشست تبادل موافقت‌نامه همکاری در زمینه بنیان‌گذاری‌های نوآوری پارک علم و فناوری دانشگاه علامه طباطبائی با برجسته و درخشان خواندن سابقه این دانشگاه، گفت: دانشگاه علامه طباطبائی از سال ۱۳۳۶ فعالیت خود را آغاز کرد و نزدیک به ۷۰ سال است که در زمینه تربیت دانش‌آموختگان کارشناسی و تخصصی فعال است. این دانشگاه پس از گذر از دوره‌های مختلف تحول سازمانی، از سال ۱۳۶۳ به هویت کنونی خود دست یافت.

وی افزود: تاکنون بیش از ۱۰۰ هزار دانشجو از دانشگاه فارغ‌التحصیل شده‌اند، همچنین به عنوان یکی از افتخارات این دانشگاه، می‌توان به نقش دانشکده اقتصاد در شکل‌گیری مکتب اقتصادی نهادگرا اشاره کرد که از سال ۱۳۷۶ تأثیر قابل توجهی در سیاست‌گذاری‌های اقتصادی کشور داشته است.

احمدوند با تاکید بر نقش دانشگاه در تربیت نخبگان، گفت: دانشگاه علامه طباطبائی، وزرا، نمایندگان مجلس و افراد تأثیرگذاری را در حوزه‌های خصوصی و دولتی تربیت کرده که امروزه به عنوان سرمایه‌های ارزشمند کشور شناخته می‌شوند. با این وجود، در گذشته فرصت مناسبی برای استفاده کامل از این سرمایه‌ها فراهم نشده بود، اما در دوره کنونی، اراده جدی برای بهره‌برداری از این ظرفیت‌ها وجود دارد.

وی ادامه داد: دانشگاه علامه طباطبائی امروز بیش از ۱۴ هزار دانشجو و ۶۵۰ عضو هیات علمی دارد که بسیاری از آنها در بخش‌های کلیدی مانند بانک مرکزی و سازمان توسعه تجارت فعالیت دارند. در گذشته، رویکرد دانشگاه بیشتر به سمت مباحث نظری و انتزاعی معطوف بود، اما در دهه اخیر، تلاش‌های جدی برای تبدیل شدن به یک نهاد کاربردی و حل‌کننده مسائل کشور انجام شده است.

سرپرست دانشگاه علامه طباطبائی افزود: در همین راستا، مراکز رشد و کارآفرینی دانشگاه راه‌اندازی شده‌اند که اکنون بیش از ۵۰ شرکت دانش‌بنیان و نوآور در آن‌ها فعالیت می‌کنند. این مراکز، از جمله ویژگی‌های منحصربه‌فرد این دانشگاه هستند که در تعداد محدودی از دانشگاه‌های کشور یافت می‌شوند.

وی با اشاره به جوانی اعضای هیات علمی علامه طباطبائی گفت: حدود ۵۷ درصد از استادان دانشگاه زیر ۵۰ سال سن دارند. این موضوع، نشان‌دهنده جوانی و پویایی نیروی علمی دانشگاه است. این گروه با فناوری‌های جدید آشنا هستند و در دوران کرونا با انعطاف‌پذیری بالا، دانشگاه را به رتبه نخست در آموزش مجازی کشور رساندند.

احمدوند از دانشجویان جوان و متخصص، حمایت‌های قانونی (همچون معافیت‌های مالیاتی) و زیرساخت‌های مناسب مانند پارک علم و فناوری و زمین‌های دانشگاه به عنوان سه عنصر کلیدی در موفقیت این مجموعه یاد کرد و گفت: این عوامل در کنار تخصص و تجربه بخش خصوصی که نگاهی حل‌مساله‌محور دارد، نقطه تلاقی ارزشمندی برای تولید ارزش مشترک ایجاد می‌کنند. این همکاری با تغییر نگاه از مسئولیت اجتماعی به همکاری‌های دارای منفعت، می‌تواند بسیار مؤثر باشد.

وی ضمن برشمردن رویکرد ارتباطات بین‌المللی دانشگاه، گفت: دانشگاه علامه طباطبائی ارتباطات مستحکمی با کشورهای منطقه و بلوک شرق دارد. این ارتباطات شامل همکاری با دانشگاه‌های روسیه، تاجیکستان، ازبکستان، افغانستان، عراق، ترکیه، اسپانیا و ایتالیا می‌شود که می‌تواند زمینه لازم را برای تولید محصولات مشترک و گسترش همکاری‌های بین‌المللی فراهم کند.

سرپرست دانشگاه علامه طباطبائی در پایان ابراز امیدواری کرد که این دانشگاه با همکاری ذینفعان و حمایت‌های معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، بتواند در این مسیر جدید به موفقیت‌های چشمگیری دست یابد.

منبع : ایرنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا