استاندار چهارمحال و بختیاری : سالروز فتح خرمشهر یادآور وحدت و همدلی است

به گزارش ایرنا، جعفر مردانی روز شنبه در جلسه شورای هماهنگی بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس و مقاومت به مناسبت گرامیداشت سوم خرداد و سالروز فتح خرمشهر با تبریک روز روابط عمومی و سالروز آزادسازی خرمشهر افزود: فتح خرمشهر و فرهنگ ایثار و شهادت مختص یک جناح سیاسی خاص نیست و نباید به این موضوع نگاه سیاسی و بهرهبرداری سیاسی شود و در این ایام که بزرگذاشت سوم خرداد و همچنین سالگرد شهادت آیتالله شهید رییسی و شهدای خدمت است باید ترویج فرهنگ دفاع مقدس استمرار داشته باشد و این فرهنگ حفظ شود و مراقب بود که انحرافی در آن ایجاد نشود.
وی افزود: مراسم بزرگداشت سوم خرداد باید با شکوه و با مشارکت و حضور اقشار مختلف مردم به خصوص جوانان، هنرمندان و فعالان فرهنگی و به صورت خلاقانه برگزار شود.
مردانی با تقدیر از زحمات و تلاشهای همه کسانیکه در راستای ترویج فرهنگ ایثار، شهادت، مقاومت و دفاع مقدس گام بر میدارند گفت: سالروز فتح خرمشهر از ایام حساس برای کشور از حیث تاریخی و معنوی است که در این ایام مردم با همدلی وحدت به این موفقیت دست پیدا کردند.
به گفته وی، فتح خرمشهر نماد عزت، ایستادگی و مقاومت برای ملت ایران است که با رشادت رزمندگان اسلامی یکی از تاریکترین روزهای اشغال دشمن بعثی به روشنترین روز پیروی ملت ایران بدل شد و در این روز نه فقط یک شهر، بلکه پرچمی از غرور ملی و ایمان انقلابی به پیروزی رسید و باید این فرهنگ نسل به نسل به جوانان، دانشجویان، دانشآموزان توسط راویان و روایتگران جبهه و جنگ منتقل شود.
مردانی اظهار داشت: فتح خرمشهر یکی از پر افتخارترین مقاطع دفاع مقدس است که در سایه وحدت ، انسجام ، اتحاد و همدلی همه مردم ایران اسلامی و همچنین وحدت بین همه نیروها از جمله سپاه، ارتش و بسیج مردمی حاصل شد.
وی افزود: تبیین این حماسه بزرگ از سوی روایتکنندگان در بین همه اقشار به عنوان یک ضرورت است تا همه نسلها با این رشادتها آشنا شوند و بدانند امنیت و آرامش امروز حاکم بر جامعه در گرو خون شهدا در طول هشت سال دفاع مقدس است.
استاندار چهارمحال و بختیاری با تاکید بر اینکه رسانهها و هنرمندان میتوانند با تولید محتوای هنری و اثرگذار و روایتهای مستند، پیام مقاومت، ایثار و پایداری را با زبان هنر و به زبان روز به جامعه منتقل کنند گفت: روایت درست صلاح امروز ما در برابر تهاجم فرهنگی است.
وی گفت: همافزایی دستگاهها، نهادههای مردمی، تشکلهای فرهنگی و بسیج در اجرای برنامههای بزرگداشت این ایام ضروری است و با یک همدلی و همافزایی و تعامل بین بخشی میتوان فرهنگ ایثار و شهادت را در جامعه نهادینه کرد.
۹۰ در گلزار شهدای چهارمحال و بختیاری ساماندهی شده است
رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی چهارمحال و بختیاری نیز در نشست با اشاره به اینکه ۳۰۷ گلزار شهید در استان وجود دارد گفت: ۹۰ درصد گلزارهای شهدای استان ساماندهی شده است و ساماندهی گلزارهای تک شهید و چند شهیدی هنوز اجرایی نشده است.
یحیی رمضانی افزود: این استان در اجرای طرح ساماندهی گلزار شهدا نسبت به سایر استانها وضعیت مطلوبتری دارد اما ساماندهی گلزار شهدای گمنام باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد.
به گفته وی، در استان ۵۶ یادمان و گلزار شهید گمنام وجود دارد.
وی گفت: با توجه به اینکه پارسال ۱۱۲میلیارد ریال اعتبار برای به بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان پیشبینی شده بود ۶۵ درصد این میزان تخصیص پیدا کرد.
رمضانی با انتقاد از کمکاری دستگاههای فرهنگی برای جذب اعتبارات گفت: دستگاههای فرهنگی بدور از اجرای کارهای و فعالیتهای جزیرهای ، میتوانند اعتبارات خوبی را برای اجرای برنامههای فرهنگی و به خصوص در حوزه ایثار و شهادت جذب کنند.
۴۰۰ برنامه برای بزرگذاشت سوم خرداد در چهارمحال و بختیاری پیشبینی شد
مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس و مقاومت چهارمحال و بختیاری نیز با اشاره به اینکه برگزاری برنامههای بزرگداشت شهدای خدمت نیز با سالروز فتح خرمشهر مصادف شده است گفت: زنده نگهداشتن یادو خاطره شهدا به خصوص شهدای عملیات بیتالمقدس و شهدای خدمت در دستور کار قرار دارد.
سرهنگ منوچهر ذوالفقاری افزود: امسال با تشکیل ستادهای استانی و شهرستانی بیش از ۴۰۰ برنامه برای گرامیداشت سوم خرداد روز ملی مقاومت، ایثار و پیروزی و چهارم خردادماه روز ملی مقاومت و پایداری پیشبینی شده است .
وی گفت: آیین بزرگداشت شهدای سوم خرداد و شهدای خدمت، گلباران قبور مطهر شهدا در سطح استان در روز اول خرداد در گلزار مطهر شهدای مراکز شهرستانها و به صورت ویژه در گلزار شهدای شهرکرد با حضور مسوولان استانی برگزار میشود.
ذوالفقاری گفت: دیدار با خانواده شهدا، برگزاری مراسم تجلیل از نقشآفرینان عملیات بیت المقدس در سطح استان، برگزاری برنامههای یادواره شهدا پیش بینی شده است.
وی با اشاره به اینکه در عملیات بیتالمقدس حدود ۳۰۰ رزمنده از استان متشکل از نیروهای سپاه، بسیج، ارتش و جهاد حضور مقتدرانه داشتند و حدود ۸۰ شهید و ۱۰۲ نفر جانباز و چهار نفر اسیر از استان تقدیم نظام شده است گفت: هم اکنون کتاب نقش چهارمحال و بختیاری در دفاع مقدس در دست تدوین است و تاکنون با یکهزار ۸۰۰ نفراز رزمندگان دفاع مقدس استان مصاحبه انجام شده است.
ذوالفقاری با بیان اینکه چهارمحال و بختیاری در سالهای دفاع مقدس ۲۰ هزار رزمنده داشت تصریح کرد: برای تدوین این کتاب با ۲ هزار رزمنده مصاحبه و خاطرات آنها تدوین میشود.
وی گفت: تجلیل از شهدا، جانبازان و ایثارگران نه تنها یک وظیفه اداری بلکه یک مسوولیت فرهنگی و اعتقادی است و صیانت از دستاوردهای دفاع مقدس نیازمند همکاری نهادها، دانشگاهها، آموزشوپرورش و رسانههاست.
ذوالفقاری گفت: تولید محتوای هنری، رسانهای و خلاقانه در فضای مجازی یک امر ضروری است و رسانهها باید با زبان روز و ابزارهای نوین، پیام مقاومت و ایثار را به جامعه منتقل کنند.
به گفته وی، امروز در جنگ روایتها هستیم و نباید اجازه دهیم روایتهای تحریفشده بر واقعیتهای دفاع مقدس غلبه پیدا کنند.
به گزارش ایرنا، استان چهارمحال و بختیاری در هشت سال دفاع مقدس ۲ هزار و ۵۰۰ شهید تقدیم نظام جمهوری اسلامی کرده است.
منبع : ایرنا