اقدامات مقابلهای وزارت نفت برای کنترل قاچاق سوخت؛ از کشف حدود ۶ هزار کارت سوخت هوشمند غیرمجاز تا کشف انشعابات غیرمجاز با همکاری قوهقضاییه

قاچاق سوخت یکی از مشکلات جدی و بحث برانگیز در کشور است که سالها و اخیراً بر اقتصاد این کشور تأثیر گذاشته است. قوه قضاییه در این زمینه تخصص و جامع است.
با اقدامات گسترده ای که در ماه های اخیر در استان های مختلف کشور انجام شده است ، چندین باندهای قاچاق سوخت نابود شده اند ، و بسیاری از کشتی ها توقیف شده و زیرساخت های قاچاق ، از جمله خطوط لوله و جاده های اختصاصی.
در این زمینه مقدار حضور محمد مهدی رحیمی ، دادستان ری کانتی و محمد حسین صفای ، معاون مدیر پیشگیری از سوخت و قاچاق سوخت در شرکت ملی توزیع محصولات نفتی ایران ، با برخی اقدامات پیشگیرانه و ضدحمله تحقیق در مورد قاچاق سوخت ، که در این بخش ابراز شده اند ، برگزار شد.
هیجان: برخی از پیشخوان های وزارت نفت را برای مقابله با قاچاق سوخت توضیح دهید؟
Safa’i: انحراف عمده سوخت در بخش حمل و نقل مربوط به اسناد حمل و نقل غیرواقعی است.
با نظارت سیستم در مراحل مختلف ، ما به دلیل شرایط غیرواقعی ، حدود 5 مورد از اتوبوس و کارت سوخت مینی بوس را کشف کرده ایم.
در این منطقه حدود 2 میلیون لیتر انحراف نفت وجود داشت. در بخش حمل و نقل ، ما حدود 2 میلیون لیتر روغن انحرافی را که متعلق به 2 کارت سوخت اتومبیل هوشمند بود ، شناسایی کردیم. این اتومبیل ها با استفاده از صورتحساب رسمی ، سهمیه سوخت را غیرواقعی دریافت کردند که به تحقیقات معرفی شد.
همکاران ما در شرکت توزیع محصولات نفتی ملی ، با توجه به اینکه برخی از خطوط لوله را مشاهده می کنند ، تقسیماتی را کشف کرده اند که در این زمینه با همکاری قوه قضاییه ، به ویژه در هورموزگان ارائه شده اند.
علم: علیرغم اقدامات پیشگیرانه و متقابل ، چرا فکر می کنید قاچاق سوخت هنوز در دست است و چرا همانطور که باید مؤثر نبوده است؟
Safa’i: یک شکل اساسی در کشور در مورد انرژی وجود دارد. بسیاری از افراد و دستگاه ها در این زمینه پس انداز نمی کنند زیرا کشور ما دارای ذخایر نفتی قابل توجهی و سوخت ارزان است.
هنگامی که چنین دیدگاهی در جامعه وجود دارد و سوخت به عنوان یک تشویقی یا جبران برخی از مشکلات معیشت مردم استفاده می شود ، ما نمی توانیم برای مبارزه و محافظت از سرمایه ملی در نظر بگیریم.
در سیستم های ما ، از لحظه عرضه گرفته تا انبارها و انبارهای ما ، تا میدان تانکرهای نفتی و حمل و نقل ، دریا و خطوط لوله و بخش های تأمین در ایستگاه های سوخت یا سد ، ما یک سیستم کنترل سیستماتیک داریم. اما آخرین حلقه ، که بخش مصرف کننده است ، به توجه بیشتری نیاز دارد.
در زمینه حمل و نقل ، سازمان جاده و حمل و نقل جاده ای و شهرداری ها و سازمان دهدی معتمد هستند. در زمینه غیر ناخودآگاه ، نیروگاه ها و تاوانیر معتمدان اصلی و سایر دستگاه هایی مانند جهاد کشاورزی ، وزارت صنعت ، معدن و تجارت ، اصناف ، نیروهای مسلح و غیره هستند.
معتمدین موظفند فعالیت ، کاربرد و عملکرد مصرف کننده را بر اساس شاخص های موجود به عنوان محور اصلی و تأثیرگذار فرآیند تخصیص سهمیه تأیید کنند. ما با مصرف کنندگان روبرو شده ایم که اصلاً کار نمی کنند ، اما متأسفانه متولی تصویب و سوخت دریافت کرده است. یا محصولات آنها متناسب با سوختی که دریافت کرده بودند.
به عنوان مثال ، ما کوره های آجری داریم که در مناطق مرز و غیر مرزی سوخت زیادی دریافت می کنند ، اما آجر تولید نمی کنند. با محاسباتی که انجام می دهیم ، اگر این مقدار سوخت منجر به تولید آجر شود ، کامیون ها باید در سراسر کشور صادر کنند ، اما نه. هنگامی که متولی به عنوان آخرین حلقه وظایف خود را به درستی انجام نمی دهد ، منجر به انحراف ، قاچاق سوخت و مشکلات برای سایر دستگاه ها می شود و دولت مجبور است هزینه های بیشتری را برای اقدامات کنترل در این بخش بپردازد.
نرخ: به نظر شما ، افزایش قیمت سوخت می تواند راهی برای کنترل قاچاق سوخت باشد؟
Safa’i: قیمت یکی از مؤلفه های اصلی انحراف سوخت و قاچاق است. این واقعیت که قیمت داخلی با قیمت بین المللی ، نوسانات نرخ ارز ، معیشت استانهای مرزی و نیازهای کشورهای همسایه دلایل زیادی دارد که منجر به قاچاق سوخت می شود. ما تصمیمات دولت را اجرا می کنیم و در بحث قیمت ، هر تصمیمی را که دولت می گیرد می گیریم.
' constraintAoTextAreId = "videootextarea_673940" ؛ محدودیت VideoCodeBTNID = "VideoCodeBTN_673940" ؛ محدودیت VideoCodeBtn = Document.getEcementById (VideoCodeBTNID) ؛ VideoCodeBtn.AddeventListener ('کلیک کنید' ، عملکرد () {if (document.getEcementById) .innertext.trimt.trim () ==== ") {document.geotecentById (videootextareaid). EmbedHtml ؛}) () ؛
منبع : میزان