اهمیت نهادینهسازی اصول نوین مدیریت دارایی در شبکههای انتقال و توزیع برق

به گفته تاوانیر ، یک کنفرانس تخصصی و استراتژیک در مورد “مدیریت زیرساخت های صنعت برق” با همکاری موسسه تحقیقاتی نیرو برای اهداف استراتژیک صنعت برق برای بهبود ثبات و کارآیی شبکه برق کشور برگزار شد.
در این کنفرانس با حضور مدیران ارشد Tavanir ، شرکت مدیریت شبکه برق ایران ، شرکت های برق منطقه ای و توزیع برق در سراسر کشور ، با تأکید بر اهمیت نهادینه کردن اصول جدید مدیریت دارایی در شبکه های انتقال و توزیع برق.
این کنفرانس در شرایطی برگزار شد که صنعت برق با چالش های بی شماری از جمله بی حوصلگی تولید و مصرف ، رشد انتظارات مشتری و محدودیت منابع مالی روبرو است. در چنین شرایطی ، مدیریت دارایی ، به عنوان یک رویکرد ساختاری ، علمی و مبتنی بر داده ، یک راه حل اساسی برای این چالش ها و بهینه سازی تصمیمات پیچیده عملیاتی و مالی بود.
در این گردهمایی تخصصی ، مفاهیم اساسی و هفت ویژگی اصلی مدیریت دارایی ، از جمله سیستم مبتنی بر سیستم ، مبتنی بر فرآیند ، مبتنی بر ریسک ، بهینه سازی ، پایدار ، جامع و یکپارچه ، با ظاهری دقیق و عملی مورد بررسی قرار گرفت. این اصول راهنمایی یک برنامه جامع برای تصمیم گیری های هوشمندانه و مؤثر در صنعت برق را تشریح می کند.
همچنین ، نقش مرکزی و تحول آمیز مدیریت دارایی در توانمندسازی و تراز کردن همه عناصر سازمان ، از بالاترین سطح مدیریت (هیئت مدیره و مدیر عاملان) گرفته تا بخش های تخصصی (برنامه ریزی ، مهندسی و توسعه ، بهره برداری ، مالی و پشتیبانی ، منابع انسانی و فناوری اطلاعات). با این رویکرد ، مدیریت دارایی به هر یک از این بخش ها نقش فعال و ارزشمندی در ایجاد ارزش در طول چرخه زندگی می دهد.
در بخش دیگری از کنفرانس ، اهمیت تدوین برنامه استراتژیک (SAMP) ، برنامه های جامع مدیریت دارایی (AMP) و پیوند آنها به برنامه ریزی مالی طولانی مدت تأکید شد. ابزارهای قدرتمندی مانند تجزیه و تحلیل چرخه زندگی (LCC) و مدیریت هزینه های مالکیت به عنوان عناصر اساسی فرایند تصمیم گیری برای تصمیم گیری سرمایه گذاری معرفی شدند.
مسئله مدیریت ریسک دارایی فعال و ارتقاء عملکرد آنها محورهای دیگر بود. شناسایی دقیق ، ارزیابی جامع و اولویت بندی خطرات مرتبط با دارایی و استفاده هوشمندانه از شاخص های کلیدی عملکرد (KPI) برای نظارت مداوم و تقویت روند تصمیم گیری تصمیم گیری برجسته شد.
دوران تحول دیجیتال و نقش بی نظیر فناوری و اطلاعات در مدیریت دارایی نیز در این کنفرانس در نظر گرفته شد. ضرورت استفاده از سیستم های مدیریت دارایی یکپارچه (EAM/CMM) و اهمیت استاندارد سازی داده ها برای بهره برداری مؤثر این سیستم ها مورد بررسی قرار گرفت.
حضور گسترده مدیران صنعت برق در این کنفرانس نشانه ای از تعیین مدیریت عالی کشور برای ایجاد سیستم مدیریت دارایی بود. این رویداد بستری را برای تبادل تجربه ، هماهنگی و هماهنگی در سطح ملی فراهم کرد تا به طور مؤثر این رویکرد را در صنعت برق اجرا کند.
در پایان کنفرانس ، ضرورت حمایت از مدیران ارشد ، مشارکت گسترده همه سازمان های سازمان و اجرای یک رویکرد با محوریت داده برای استقرار موفقیت آمیز مدیریت دارایی در صنعت برق.
پایان پیام/
منبع : میزان