بازار خودرو تحت تاثیر جو روانی مذاکرات؛ رکود یا جهش قیمتها؟

بازار خودرو یکی از چالش برانگیزترین بخش های شواهد اقتصادی این کشور است که این بازار با توجه به مذاکرات اخیر ایران -us در آستانه تحولات عمده است.
همزمان پایان دور اول مذاکرات ایران -usبازار خودرو در انتظار تصمیماتی است که می تواند مسیر قیمت را در ماه های آینده تغییر دهد.
در هفته های اخیر ، گمانه زنی ها در مورد تأثیر احتمالی مذاکرات ایالات متحده در بازار خودرو شدت یافته است. به گفته کارشناسان ، نتایج این مکالمات می تواند چهره جدیدی به بازار خودرو بدهد.
تحلیلگران معتقدند که نتیجه این مذاکرات می تواند سه حوزه اصلی را تحت تأثیر قرار دهد: قیمت خودروهای وارداتی ، دسترسی به قسمتهای مورد نیاز و در نهایت ثبات قیمت در بازار داخلی. این عوامل می توانند مسیر بازار را در نیمه دوم سال تعیین کنند.
در حالی که برخی از کارشناسان خوش بینانه به نتایج مذاکرات نگاه می کنند ، برخی هشدار می دهند که هرگونه تغییر ناگهانی می تواند با شوک جدیدی روبرو شود. این دوگانگی دیدگاه ها به پیچیدگی پیچیدگی های موجود افزوده است.
آنچه مسلم است این است که بازار خودرو در وضعیت مهمی قرار دارد که نتیجه این مذاکرات می تواند بر قیمت و حجم معاملات در ماه های آینده به عنوان یک عامل تعیین کننده تأثیر بگذارد. نتیجه مذاکرات احتمالاً تأثیر مستقیمی در انتخاب و استراتژی خریداران خواهد داشت.
البته انتظار می رود که دولت و تصمیم گیرندگان بازارهای مختلف از جمله بازار خودرو فکر کنند که این بازارها به شدت تحت تأثیر عوامل خارجی از جمله مذاکرات قرار نمی گیرند و قیمت ها دارای ثبات و روند منطقی هستند و در برابر تکانه های خارجی نوسان نمی کنند.
تأثیر روانشناختی مذاکرات در بازار خودرو
باباک صدرا ، بازار خودرو در مصاحبه با مقدار وی با اشاره به تأثیر دور اول مذاکرات در بازار خودرو ، گفت: “شروع مذاکرات ، صرف نظر از نتیجه نهایی ، یک فضای روانی خاصی را در بازار ایجاد کرد. این جو باعث شد تا حباب قیمت تا حدی توسط فضای ذهنی منفی قبلی تخلیه شود.
وی ادامه داد: “در حقیقت ، ما قیمت دلار را از کانال 4-5 هزار تومانس دیدیم که واقع بینانه تر بود ، به مرز 2 تا 4 هزار تومانس رسید و سپس حباب تا حدودی تنظیم شد.”
پیش بینی روند بازار در کوتاه مدت و طولانی مدت
کارشناس بازار خودرو درباره آینده بازار گفت: “به نظر می رسد که بازار خودرو در آستانه ورود به دوره رکود عمیق است.” فروشندگان از یک طرف به امید افزایش قیمت از عرضه خودداری می کنند و خریداران منتظر کاهش قیمت ها هستند.
سادرائی با اشاره به سناریوهای احتمالی در مورد آینده بازار خودرو ، گفت: “اگر مذاکرات بازار موفقیت آمیز باشد ، یک مرحله رکود جدید وجود خواهد داشت که خریداران منتظر ورود خودروهای جدیدتر و پایین آمدن قیمت ها خواهند بود و خودروسازان باید تخفیف و تخفیف ویژه ای ارائه دهند.”
یک پدیده جالب در بازار ماشین
کارشناس بازار خودرو به یک پدیده جالب در بازار خودرو اشاره کرد و گفت: “برخلاف سالهای گذشته ، وقتی دلار بلافاصله به قیمت خودرو افزایش یافت ، ما شاهد قیمت خودروها 4000 دلار بودیم ، با وجود اینکه دلار به 4000 دلار رسیده است. این نشان می دهد که ظرفیت مالی بازار بیش از این ظرفیت نیست.
سادرائی در مورد تغییرات قیمت بازار خودرو گفت: افزایش اخیر قیمت ها بیشتر به دلیل افزایش هزینه های تولید و افزایش نرخ دلار گمرک از 1 به 6000 دلار بوده است. در روزهای اخیر ما شاهد تعدیل قیمت هایی بودیم که توسط برخی از موارد اضطراری صاحبان مورد نیاز بوده است.
وی به مردم هشدار داد: “این نوسانات کاملاً موقتی است و بازار خودرو در حال حاضر در عدم اطمینان و سردرگمی است.” کوچکترین تغییر در محیط سیاسی یا اقتصادی می تواند جهت بازار را به طور کامل تغییر دهد ، بنابراین سرمایه گذاران در این بازار باید کاملاً محتاط باشند.
پایان پیام/
منبع : میزان