بررسی چالشهای صادراتی مازندران در سفر اخیر رئیس دستگاه قضا؛ از معضل کارتهای بازرگانی اجارهای تا تصمیمات نامناسب برای واردات

Hojjatoleslam Gholamhossein Mohseni Ejei ، رئیس قوه قضاییه ، در چهل و یک سفر استانی ، پنجشنبه 5 مه او به استان مازندران سفر کرد. این سفر با هدف بررسی مشکلات و مشکلات مردم استان انجام شده است.
در طول سفر ، رئیس قوه قضاییه در جلسات تخصصی با مقامات استانی و نمایندگان بخش های مختلف جامعه شرکت کرد. یکی از مهمترین برنامه های این سفر ، ملاقات با فعالان اقتصادی و نمایندگان بخش خصوصی در استان بود که به چالش های پیش روی صنایع و معادن صنایع مازندران اختصاص داشت.
در همین راستا ، محمد کابولی ، رئیس کمیسیون بازرگانی و معادن مازندران ، در مصاحبه ای با مقدار وی در مورد جزئیات این جلسه تخصصی بحث کرد و چالش های بخش خصوصی را تشریح کرد و استراتژی هایی را برای رفع موانع تولید پیشنهاد کرد.
تجارت خارجی این کشور نیاز به اصلاحات ساختاری فوری دارد
وی با اشاره به تجارت منفی 1.5 میلیارد دلاری در سال 2 ، وی تأکید کرد: وضعیت فعلی تجارت خارجی مطلوب نیست و نیاز به اصلاحات ساختاری فوری دارد.
رئیس اتاق بازرگانی مازندران و مین های کمیسیون مین و معادن مازندران به تجزیه و تحلیل عملکرد صادرات کشور ادامه داد و اظهار داشت: در حالی که نرخ ارز در سال حدود 2 ٪ بود ، این رقم در سال به 5 ٪ افزایش یافت. کشورهای در حال توسعه معمولاً از چنین افزایش نرخ ارز برای بهبود تراز تجاری با ابزارهای صادراتی استفاده می کنند ، اما در ایران از افزایش نرخ ارز برای بهبود عملکرد صادرات استفاده نمی شود.
کابل سه چالش اصلی از توسعه صادرات ایران را توصیف کرد و افزود که اولین چالش محدودیت هایی است که توسط وزارت بهداشت برای واردات اعمال می شود. طبق ماده 7 قانون برنامه توسعه هفتم ، صادرکنندگان به دو دسته (1) ، صادرکنندگان بزرگی مانند صنایع فولادی و پتروشیمی و پاراگراف 2 ، صادرکنندگان کوچک و متوسط تقسیم می شوند.
به گفته رئیس کمیسیون اتاق بازرگانی و معادن مازندران ، صادرکنندگان بخش خصوصی (1) برای از بین بردن تعهد ارز خود با محدودیت های جدی روبرو هستند.
وی با توصیف چالش دوم ، به مشکلات مرکز تبادل ارز اشاره کرد و گفت: تصمیمات غیرپرست برای محدود کردن واردات در برابر صادرات یا اختصاص ارز صادرات به واردکنندگان و اختصاص ارز محدود صادرکنندگان (1) به کالاهای غیر ضروری منجر به طولانی شدن صفحات واردات شده است.
رئیس کمیسیون اتاق بازرگانی و معادن مازندران گفت که چالش سوم مشکل کارت ویزیت اجاره است و هشدار داده است: متأسفانه ، ما به دلیل مشکلات حذف تعهد ارزی ، صادرات و صادرات ، شاهد رونق در اجاره کارت ویزیت با قیمت 1.5 میلیارد دلار هستیم.
کابل با توضیح استراتژی های عملیاتی برای حل این چالش های توسعه صادرات ، گفت: ایجاد یک مبادله ارز دوم برای صادرکنندگان و واردکنندگان ، بازگرداندن کارگروه ارزشمند متخصص در سازمان توسعه تجارت و نظارت بر کارتهای ویزیت جدی اجاره از جمله این استراتژی ها است.
وی واکنش های مثبت مقامات قضایی را برای حل و فصل این چالش ها اعلام کرد و ابراز امیدواری کرد که در جلسه اخیر ، مدیر کل وزارت دادگستری مازندران قول داد که مستندات ما را دنبال کند و رئیس دستگاه قضایی دستور پیگیری را صادر کرد.
رئیس اتاق بازرگانی مازندران و معادن اتاق بازرگانی از حضور و توجه رئیس قوه قضاییه به نگرانی های بخش خصوصی قدردانی کرد: حضور رئیس قوه قضاییه در این جلسه نشان دهنده درک عمیق وی از مشکلات اقتصادی کشور است.
کابلی با اشاره به رویکرد مثبت رئیس قوه قضاییه گفت: “برخلاف برخی از موسساتی که صرفاً شنوایی می شوند ، رئیس قوه قضاییه سؤالات متخصص و مستندات مفصلی را مطرح کرده است که این جلسات صرفاً رسمی نیستند ، اما عزم جدی برای حل مشکلات وجود دارد.”
رئیس کمیته بازرگانی مازندران در مورد سرعت عمل رئیس قوه قضاییه گفت: “ما ممکن است ماه ها در بسیاری از موسسات به تأخیر بیفتیم ، اما رئیس قوه قضاییه بلافاصله دستور پیگیری را صادر کرد ، که نمایانگر مدیریت جهادی است.”
پایان پیام/
منبع : میزان