برگزاری کنگره بینالمللی هوش مصنوعی در پزشکی با حضور اندیشمندان داخلی و خارجی

به گزارش روز دوشنبه ایرنا، بابک ثابت معاون امور دانشگاهی دانشگاه علوم پزشکی هوشمند، هدف از برگزاری این کنگره بینالمللی را تبادل اطلاعات، همفکری و برنامه ریزی برای پیاده سازی نظام هوشمند در بخش بهداشت و درمان اعم از سلامت، آموزش، پیشگیری و سیاست گذاری ها و مراقبت های بهداشتی ذکر کرد.
وی افزود: در این کنگره دانشمندانی از حوزه هوش مصنوعی و از دانشگاه های داخلی و مجموعه وزارت بهداشت و وزارت علوم و همچنین اندیشمندانی از کشورهای استرالیا، مالزی، ترکیه، کانادا، سوئد، اسپانیا و انگلستان (حضوری و برخط) شرکت می کنند.
دبیر علمی «دومین کنگره بین المللی هوش مصنوعی در علوم پزشکی» در مورد محورهای برگزاری این کنگره نیز گفت: پزشکی شخصی محور، پردازش دادههای پزشکی، هوشمصنوعی در داروسازی، فناوری و تجهیزات پزشکی، هوشمصنوعی در سلامت دیجیتال، هوشمصنوعی مولد در مراقبت های بهداشتی و درمانی و سیاستگذاری، قانونگذاری و مدیریت سلامت در حوزه هوشمصنوعی از محورهای این کنگره سه روزه هستند.
ثابت با اشاره به اینکه تاکنون بیش از ۹۵۰ اثر علمی از محققان حوزه هوش مصنوعی از داخل و خارج کشور براساس موضوعات به دبیرخانه ارسال شده که در مراحل نهایی داوری هستند، تصریح کرد: طی سه روز برگزاری کنگره، مقالات برتر در قالب سخنرانی و یا پاورپوینت ارائه میشود.
به گفته وی، همچنین حدود ۵۰۰ پوستر برگزیده در حاشیه برگزاری این کنگره و به صورت نمایشگاهی در معرض دید عموم علاقه مندان قرار خواهد گرفت.
نمایشگاهی از دستاوردهای علمی شرکت های دانش بنیان
ثابت افزود: در حال حاضر بیش از دو هزار و ۲۰۰ نفر از محققان و علاقهمندان حوزه هوش مصنوعی برای شرکت در این کنگره اعلام آمادگی کرده اند ضمن اینکه همزمان با برپایی کنگره، نمایشگاه جانبی دستاوردهای علمی شرکتهای دانش بنیان و دانشگاههای علوم پزشکی در حیطههای مرتبط با هوشمند سازی در نظام سلامت برگزار خواهد شد.
وی گفت: همچنین تاکنون سه پیشرویداد برای «دومین کنگره بینالمللی هوشمصنوعی در علوم پزشکی» با محورهای سیاستگذاری، قانونگذاری و مدیریت سلامت در حوزه هوشمصنوعی؛ هوشمصنوعی در سلامت دیجیتال و هوشمصنوعی در داروسازی برگزار شده است.
گامهایی برای عملیاتی کردن پزشکی از راه دور
ثابت با اشاره به اینکه اولین پیشرویداد «دومین کنگره بینالمللی هوشمصنوعی در علوم پزشکی» در حوزه «پزشکی از راه دور» به عنوان یکی از اولویتهای هوشمندسازی در نظام سلامت برگزار شد، اظهار کرد: در این همایش یک روزه تجربه پیادهسازی پزشکی از راه دور در ایران و در جهان مورد بحث و گفت و گوی استادان صاحبنظر در حوزه هوشمصنوعی از داخل و خارج از کشور قرار گرفت.
وی افزود: با توجه به پهناور و گسترده بودن ایران و اینکه دسترسی به خدمات تخصصی بهداشتی- درمانی برای همه هموطنان به ویژه در شهرهای مرزی به یک میزان امکانپذیر نیست، پزشکی از راه دور می تواند، به رفع مانع دسترسی این هموطنان و توزیع ناهمگون خدمات تخصصی بهداشت و درمانی کمک کند.
ثابت گفت: با توجه به اهمیت موضوع قانونگذاری و سیاستگذاری در هوشمصنوعی، دومین پیش همایش «دومین کنگره بینالمللی هوشمصنوعی در علوم پزشکی» هم با موضوع سیاستگذاری، قانونگذاری و مدیریت سلامت برگزار شد.
دبیر علمی «دومین کنگره بینالمللی هوشمصنوعی در علوم پزشکی» افزود: همچنین پاسخگویی به سوالات بیماران در فضای مجازی و نیز بحث مقررات، قانونگذاری و مشکلات و معضلات موجود در این زمینه به بحث و هم اندیشی گذاشته شد.
هوشمصنوعی در داروسازی از اولویتهای هوشمند سازی نظام سلامت
به گفته وی، از آنجا که موضوع هوشمصنوعی در داروسازی، یکی از اولویتهای مهم هوشمند سازی در نظام سلامت به شمار می رود، سومین پیشرویداد «دومین کنگره بینالمللی هوشمصنوعی در علوم پزشکی» هم به این موضوع اختصاص یافت که اخیرا با حضور استادان و صاحبنظران حوزهی داروسازی و هوشمصنوعی برگزار شد.
ثابت با دعوت از محققان علاقهمند به حوزههای هوشمصنوعی اعم از پیشگیری، دارو و درمان، پزشکی از راه دور، دادههای پزشکی، تحلیل تصاویر پزشکی و نیز دانشجویان در حوزه هوشمصنوعی، گفت: «دومین کنگره بینالمللی هوشمصنوعی در علوم پزشکی» ۲۴ تا ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۴ در مرکز همایشهای بینالمللی ایران(نورالرضا) برگزار می شود.
منبع : ایرنا