بهبود عملکرد مغز نوجوانان با خواب بیشتر

به گزارش گروه علمی ایرنا، وبگاه گاردین در گزارشی آورده است: مطالعه پژوهشگران روی بیش از ۳ هزار نوجوان نشان داد آنهایی که زودتر به رختخواب میروند در مقایسه با سایرین، طول مدت خوابشان بیشتر و ضربان قلبشان در هنگام خواب کمتر است و در روخوانی، حفظ واژگان، حل مساله و سایر آزمونهای ذهنی بهتر از دیگران عمل میکنند.
باربارا ساهاکیان (Barbara Sahakian)، استاد عصبروانشناسی (نوروسایکولوژی) بالینی دانشگاه کمبریج، گفت: فکر میکنیم خواب باعث افزایش تواناییهای شناختی میشود؛ دلیل این موضوع تا حدی این است که خاطرات خود را در طول خواب تثبیت میکنیم.
ساهاکیان و گروهش به همراه پژوهشگران دانشگاه فودان چین دریافتند حتی نوجوانانی که بهترین عادات خواب را دارند، از مقداری که کارشناسان توصیه میکنند، کمتر میخوابند. بنا به توصیه آکادمی پزشکی خواب آمریکا، افراد ۱۳ تا ۱۸ ساله باید ۸ تا ۱۰ ساعت در شب بخوابند.
در این مطالعه، نوجوانان به سه گروه مجزا تقسیم شدند. گروه اول، حدود ۳۹ درصد از نوجوانان بودند که دیرتر از همه به رختخواب میرفتند و زودتر از همه بیدار میشدند و به طور متوسط هفت ساعت و ۱۰ دقیقه در شبانهروز میخوابیدند.
گروه دوم، حدود ۲۴ درصد از نوجوانان بودند که به طور متوسط هفت ساعت و ۲۱ دقیقه میخوابیدند و گروه سوم نیز، حدود ۳۷ درصد نوجوانان را تشکیل میدادند که زودتر از بقیه به رختخواب میرفتند و بیشترین زمان خواب را داشتند و ضربان قلبشان طی خواب از سایرین کمتر بود. آنها حدود هفت ساعت و ۲۵ دقیقه میخوابیدند.
هیچ تفاوت معناداری در پیشرفت تحصیلی گروههای مختلف وجود نداشت؛ اما نوجوانان گروه سوم بالاترین امتیاز را در آزمونهای شناختی کسب کردند و پس از آنها گروه دوم و سپس گروه اول قرار گرفتند. اسکنهای مغزی نوجوانان نشان داد که بیشترین حجم و بهترین عملکرد مغز مربوط به گروه سوم است.
ساهاکیان گفت: شگفتانگیز است که تفاوتهای جزئی در میزان خواب چنین تأثیری داشته است؛ این نشان میدهد که تفاوتهای کوچک در میزان خواب به مرور زمان، تفاوت زیادی در نتایج ایجاد میکند.
وی به نوجوانانی که میخواهند کیفیت خواب خود را افزایش دهند و مهارتهای ذهنی خود را تقویت کنند توصیه میکند به صورت منظم ورزش کنند و از تلفن همراه یا رایانه در اواخر عصر استفاده نکنند.
منبع : ایرنا