تبریز میزبان «سوگواره ملی شعر شهیدان» خدمت شد

به گزارش ایرنا، حمید ساروخانی روز چهارشنبه در جلسه هماهنگی برگزاری این رویداد، اظهار کرد: تبریز مفتخر به میزبانی از سوگواره ملی شعر با عنوان «شهیدان خدمت؛ خادمان حرم ایران» به عنوان یکی از برنامه های اولین سالگرد شهادت شهدای خدمت است و این رویداد ادبی، محفلی برای به اشتراکگذاشتن احساسات، خاطرات و ادای احترام شاعران و ادیبان برجسته به این شهدای والامقام و ترسیم شخصیت، بازگویی خدمات و تکریم و تجلیل از جایگاه رفیع آنها است.
وی گفت: در این سوگواره تعداد ۱۵ نفر از شاعران برجسته ملی در وصف شهدای خدمت به شعرخوانی خواهند پرداخت و علاوه بر اجرای برنامه هایی همچون مداحی، سرود و پخش مستند، از خانواده های بزرگوار شهدای خدمت نیز تجلیل می شود.
ساروخانی اظهار کرد: برگزاری باشکوه و موفق این رویداد بزرگ، مشارکت و معاضدت همه مجموعه های دولتی و غیردولتی مرتبط با موضوع سوگواره در سطح استان را می طلبد و امید است با برنامهریزی مطلوب و با یاری، همافزایی و هماندیشی شاهد یک نمایش شایسته از ادای دین شعرا و ادبا نسبت به خدمات شهدای خدمت باشیم.
وی با قدردانی از اداره کل بنیاد شهید و امور ایثارگران آذربایجان شرقی به خاطر تدارک این سوگواره ارزشمند، یادآور شد: شهید آیت الله آل هاشم بسیار اهل شعر بودند و گهگاه در منزلشان محفل ها و شب های شعر برگزار و در اغلب خطبه های نماز جمعه ابیاتی را قرائت می کردند.
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران آذربایجان شرقی نیز با اشاره به اینکه این مجموعه به جریان شعر و ادبیات به عنوان ابزاری بسیار قوی جهت ترویج فرهنگ ایثار و شهادت نگاه می کند، افزود: در همین راستا شناسایی شاعران شاهد و ایثارگر استان در دستور کار قرار گرفته که تاکنون ۱۶۰ شاعر در بانک اطلاعات این اداره کل ثبت شده است.
علی اکبر سلمانی ادامه داد: میزبانی از شعرا و اهل ادب در سوگواره شعر شهیدان خدمت توفیقی برای بنیاد شهید آذربایجان شرقی است و خوشحالیم در خطه ای که مقبره الشعرای آن مدفن بیش از ۴۰۰ شاعر، عارف و ادیب بزرگ و سمبل قرن ها جوشش شعر و ادب و عرفان در آذربایجان است و دیاری که از دیرباز مهد فرهنگ و تمدن اسلامی و ایرانی بوده از مهمانان ملی این سوگواره که وجهه های بین المللی دارند، پذیرایی خواهیم کرد.
وی گفت: مجموعه اشعار منتخب نخستین سوگواره ملی شعر شهیدان خدمت، خادمان حرم ایران جمعآوری و در قالب یک کتاب به زیور طبع آراسته می شود و به هر یک از شاعران دارای اثر، نسخه ای به رسم یادبود تقدیم می شود.
آیتالله سیدابراهیم رئیسی هشتمین رئیس جمهوری اسلامی ایران یکشنبه ۳۰ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ در مسیر بازگشت از مراسم افتتاح سد قیز قلعهسی به سمت شهر تبریز، در منطقه ورزقان استان آذربایجان شرقی دچار سانحه هوایی شد و به همراه تمام همراهان، همزمان با شب ولادت علی ابن موسی الرضا (ع) به شهادت رسید.
حجتالاسلام سیدمحمدعلی آلهاشم نماینده ولیفقیه و امام جمعه تبریز، حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه، مالک رحمتی استاندار آذربایجان شرقی، سردار سیدمهدی موسوی فرمانده یگان حفاظت رئیسجمهور، امیر سرتیپ دوم خلبان سید طاهر مصطفوی، امیر سرتیپ دوم خلبان محسن دریانوش و سرهنگ دوم بهروز قدیمی از سرنشینان بالگرد حامل رئیسجمهوری بودند.
منبع : ایرنا