تجاریسازی ۲۰ محصول پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی

به گزارش خبرنگار علمی ایرنا، مرتضی احسانی روز یکشنبه در آیین معارفه خود به عنوان سرپرست پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران اظهار داشت: این پژوهشگاه طی فعالیت حدود ۴۰ ساله خود در مسیر پیشرفت گام های متعددی برداشته است و اکنون ۷۰ عضو هیات علمی و بیش از ۲۰۰ دانشجوی ارشد و دکتری دارد.
وی افزود: بیش از ۵۰ مقاله این پژوهشگاه دارای شاخص های Q۱ است و بیش از ۳۰ شرکت دانش بنیان با این پژوهشگاه همکاری می کنند و از سال های گذشته تاکنون توانسته ایم ۲۰ محصول را تجاری کنیم و طرح های مشترکی با سایر کشورها داریم.
سرپرست پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی به درآمدزایی این پژوهشگاه اشاره کرد و گفت که توانستیم ۲ محصول هم صادر کنیم و اکنون اقبال بخش خصوصی به سمت این پژوهشگاه بیشتر شده است.
احسانی یادآورشد: ما بیش از ۱۲ پژوهشگر پراستناد یک و ۲ درصد جهان از این پژوهشگاه داریم و باید پژوهانه خود را افزایش دهیم.
پژوهشگاه پلیمر از قویترین پژوهشگاهها در تولیدات علمی است
معاون پژوهش وزارت علوم نیز در این آیین پژوهشگاه پلیمر و پترپشیمی را یکی از قوی ترین پژوهشگاه در تولیدات علمی کشور دانست و گفت: ما در این پژوهشگاه از علم تا ثروت را می توانیم هم ببینیم و هم بیاموزیم.
پیمان صالحی اظهار داشت: ۲۸ موسسه پژوهشی و پژوهشگاه وابسته به وزارت علوم داریم که ظرفیت بسیار خوبی هستند و بررسیها نشان می دهد که فارغ التحصیلان پژوهشگاهی ما از جمله پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران چه در فعالیتهای علمی و چه در شرکتهای دانش بنیان بسیار موفق بوده اند.
وی ادامه داد: ظرفیت این پژوهشگاه در ۲ سال اخیر روند رو به رشدی داشته و تلاش بر این است تا سرعت جذب را افزایش دهیم.
معاون پژوهش وزارت علوم بیان داشت: پیگیر تجهیز آزمایشگاه هایی هستیم که در حوزه شرکت های مادر خدمات ارایه می دهد. امسال می توانیم از ظرفیت پسا دکتری استفاده کنیم چرا که مجوز سالیانه امریه پسا دکتری در کشور را پس از یک سال تلاش دریافت کرده ایم.
صالحی در بخش دیگری از سخنان خود درباره اختصاص دادن یک درصد مالیات شرکت های دولتی و خصوصی در حوزه آموزش عالی گفت: اگر یک درصد مالیات شرکت های دولتی و خصوصی را بتوانیم به سمت تحقیق و توسعه حوزه آموزش عالی پارک ها و مراکز رشد بیاوریم، می تواند زیرساختهای بسیاری از مراکز ما را تجهیز کند.
وی ادامه داد: همچنین استفاده از ظرفیت هلدینگ خلیج فارس را در برنامه داریم زیرا بیشترین تمرکز را روی پلیمر و پتروشیمی دارد و چیزی حدود ۳۰ درصد تولید ناخالصی ملی کشور را داراست، در توافقی که اخیرا انجام دادیم تمامی شرکت های هلدینگ موظف هستند ۲ درصد تولیدات را در تحقیق و توسعه سرمایه گذاری صرف کنند.
معاون پژوهش وزارت علوم ظرفیت دیگر را در تجهیز آزمایشگاهها عنوان کرد که میتواند در حوزه هلدینگ خدمات تخصصی و فوق تخصصی ارایه دهد و یادآورشد: این امر می تواند پژوهشگاه را به ۲۰۰ درصد درآمد اختصاصی برساند.
مسعود اسفنده رئیس سابق این پژوهشگاه نیز در این آیین گفت: در پژوهشگاه ۷۰ عضو هیات علمی داریم اما یکی از مسایل این است که هر تیمی وارد این پژوهشگاه می شود نیروها با بلاتکلیفی روبرو هستند که این چالش یکبار برای همیشه باید رفع شود.
وی افزود: یکی از موضوعات، معیشت نیروی انسانی است که باید این دغدغه رفع شود.
به گزارش ایرنا، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری هشتم اردیبهشت ماه با صدور حکمی احسانی را به عنوان سرپرست پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران منصوب کرد.
پیش از این مسعود اسفنده ریاست این پژوهشگاه را برعهده داشت.
پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران در سال ۱۳۶۵ با عنوان مرکز تحقیقات و توسعه علوم و تکنولوژی پلیمر آغاز به کار کرد و بعد از آن به پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران تغییر یافت. این پژوهشگاه با هدف توسعه علوم و فناوری مواد پلیمری و پتروشیمیایی، تربیت نیروی انسانی متخصص و پژوهشگر، تقویت ارتباط با صنعت و دانشگاه، رفع نیازهای کشور در این رشته فنی و مشارکت در تولید جهانی علم تاسیس شده است.
این پژوهشگاه تابعه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری دارای ۱۱ کارگاه و ۲۲ آزمایشگاه تخصصی، مرکز رشد فناوری پلیمر، مرکز نوآوری و تجاری سازی، مرکز کامپیوتر، مجهزترین و غنی ترین کتابخانه تخصصی پلیمر در ایران، قسمتهای اداری و مالی و بخشهای خدمات پشتیبانی بوده و از امکانات جانبی خانه های سازمانی برای اسکان اعضای هیات علمی، درمانگاه، خوابگاه دانشجویان، رستوران و آمفی تئاتر برخوردار است.
منبع : ایرنا