دنیای فناوری

تحقق ۲۰ درصد تکالیف آموزش مهارتی دانشگاه‌ها در برنامه ششم

به گزارش روز سه‌شنبه خبرنگار علمی ایرنا، علیرضا منادی در اجلاس روسای دانشکده و آموزشکده‌های دانشگاه ملی مهارت اظهار داشت: در برنامه هفتم پیشرفت تکلیف ۴۰ درصد آموزش مهارتی برای آموزش عالی در نظر گرفته شده است.

وی بیان کرد: مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی مبنی بر تاثیر قطعی معدل در کنکور، باعث شد دانش آموزان به سوی آموزش مهارتی گام بردارند که آموزش عالی باید در این زمینه اقدامات لازم برای پذیرش آنها را داشته باشد.

رئیس دانشگاه ملی مهارت با اشاره به اینکه توجه به آموزش‌ های نظارتی در دستور کار نظام قرار دارد، اضافه کرد: آموزش مهارتی از تمامی جنبه‌ها اهمیت دارد در بحث اقتصادی نیروی کارآمد باعث توسعه مجموعه می‌شود و در بُعد اجتماعی این نوع آموزش‌ها می تواند موجب عدالت اجتماعی و تنوع بخشی شود. بنابراین مسیر آموزش مهارت، کوتاه ترین مسیر اشتغال است.

آموزش مهارتی شکاف بین آموزش آکادمیک و بازار کار را پر می‌کند

رئیس دانشگاه ملی مهارت نیز در این مراسم گفت: وزارت علوم در برنامه هفتم پیشرفت مکلف شده ۴۰ درصد آموزش‌های مهارتی داشته باشد.

غلامرضا زمانی در خصوص اقدامات انجام شده در چند ماه گذشته توضیح داد: ایجاد وفاق و همدلی برای پیشبرد اهداف و احیای ارکان دانشگاه ضروری است به عنوان نمونه این دانشگاه در جذب هیات اجرایی از داخل دانشگاه، در سال ۱۴۰۴ بالاترین رشد اعتبارات را داشت در حالیکه سرانه تا یک سوم میانگین دیگر دانشگاه‌هاست.

وی درباره الزامات این دانشگاه و بزرگترین مشکل آن در وضعیت نیروی انسانی اظهار داشت: این دانشگاه سه هزار و ۱۴۰ دانشگاه و کارگاه دارد اما تنها ۳۰۰ کارشناس کارگاه داشته و تقاضا داریم سهمیه استخدامی کارشناس بگیریم.

رئیس دانشگاه ملی مهارت با بیان اینکه از دیگر مشکلات ما نبود سرپرست خوابگاه است، ابراز امیدواری کرد که برای اخذ مجوز همکاری های لازم انجام شود و در گام بعدی نسبت به رفع کمبود هیات علمی اقدام شود و ما خواستار همکاری در این زمینه هستیم.

وی گفت: ۱۹۰ هزار دانشجوی دانشگاه ملی مهارت از خانواده های ضعیف و کم درآمد جامعه است اما ما توانستیم تنها ۳۶ هزار نفر دانشجو را اسکان دهیم و امید است نهضت تاسیس خوابگاه ایجاد شود.

تحقق ۲۰ درصد تکالیف آموزش مهارتی دانشگاه‌ها در برنامه ششم

چرخه اقتصادی جوامع را نیروهای مهارتی به گردش درمی‌آورند

رئیس دانشگاه ملی مهارت با اشاره به نقش آموزش های مهارتی گفت: آموزش مهارتی نقش برجسته‌ ای در رشد و توسعه جوامع دارد.

زمانی با تاکید بر اینکه چرخه اقتصادی جوامع را نیروهای مهارتی به گردش در می آورند، اظهار داشت: به عنوان مثال در زمان حاضر بیش از ۶۰ درصد دانش آموزان کشور آلمان جذب آموزش مهارتی شده اند.

وی ادامه داد: من به مسئولان نظام‌ تبریک می‌گویم که در برنامه هفتم پیشرفت منابع زیادی به آموزش مهارتی اختصاص داده اند.

رئیس دانشگاه ملی مهارت یادآورشد: آموزش مهارتی مسیری است که موجب افزایش اشتغال و کاهش بیکاری جامعه خواهد شد.

زمانی با اشاره به اینکه براساس برنامه هفتم هنرستان ها باید ۵۰ درصد دانش آموزان متوسطه را در خود جای داده باشند، تاکید کرد: آموزش های مهارتی یک‌مسیر کوتاه برای رسیدن به اشتغال است.

وی با تاکید بر این نکته که دانشگاه ملی مهارت جنبه های بسیار مثبتی دارد که باید به آن بپردازیم، گفت: دانشگاه ملی مهارت دارای ۱۸۳ دانشکده و به عبارتی ۲۰۰ دانشکده است زیرا ۱۷ دانشکده آن به صورت دو جنسیتی فعالیت می کند.

رئیس دانشگاه ملی مهارت افزود: این دانشگاه ۱۹۰ هزار دانشجو دارد و برای سال آینده در مجموع ۲۲۰ هزار دانشجو پیش بینی شده است. این دانشگاه همچنین ۳ هزار و ۱۰۰ کارگاه آموزش – مهارتی فعال دارد.

اجلاس روسای دانشکده ها و آموزشکده های دانشگاه ملی مهارت صبح امروز سه شنبه با حضور فاطمه مهاجرانی سخنگوی دولت در دانشکده دختران شریعتی دانشگاه ملی و مهارت برگزار شد.

منبع : ایرنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا