تشخیص اختلالات گفتاری با درمانگران دارای صلاحیت حرفهای مجاز است

به گزارش ایرنا از انجمن علمی گفتار درمانی ایران، پیام سیدکلاته روز دوشنبه در به مناسبت روز ملی گفتار درمانی ایران، افزود: مراجعه به افراد غیرمتخصص حتی با نیت خیر، میتواند نه تنها بیاثر بلکه زیانبار باشد. گفتاردرمانی دانشی بالینی و تخصصی بوده که نیازمند ارزیابی دقیق و برنامه درمانی متناسب با شرایط هر فرد است.
وی یکی از چالشهای عمده در این حوزه را آگاهی پایین جامعه نسبت به نقش گفتار درمانگران دانست و اظهار کرد: هنوز برخی خانوادهها برای درمان مشکلات گفتار، زبان یا بلع به افراد فاقد صلاحیت مراجعه میکنند.
سیدکلاته تصریح کرد: این موضوع میتواند روند درمان را دشوار و زمانبر کند. ضروری است که رسانهها، نهادهای آموزشی و نظام سلامت، حمایت بیشتری از این رشته داشته باشند تا جایگاه آن در جامعه بهتر شناخته شود.
به گفته وی، گفتار و زبان، بخش جدانشدنی از هویت انسانی هستند. مراقبت از این ابعاد حیاتی، نیازمند شناخت، توجه و مراجعه به افراد متخصص است. از عموم مردم میخواهیم هرگونه مشکل در این حوزه را جدی بگیرند و از خدمات تخصصی گفتاردرمانگران بهرهمند شوند.
سید کلاته درباره روز ملی گفتار درمانی گفت: تقارن این روز با بزرگداشت سعدی برای جامعه گفتاردرمانی بسیار معنادار است. سعدی، نماد قدرت کلام و نفوذ گفتار است و ما نیز در حرفه خود میکوشیم توانایی برقراری ارتباط، سخن گفتن و درک زبان را به افرادی که به دلایل مختلف از آن محروم ماندهاند، بازگردانیم. این همزمانی یادآور آن است که کلام، گوهر انسان است.
منبع : ایرنا