تضمین وزیر علوم برای تقلب نشدن در کنکور/ظرفیت دانشگاهها افزایش نمییابد

گزارش خبرنگار علمی ایرنا، حسین سیمایی صراف روز جمعه در حاشیه نشست روسای ستادهای استانی نمایندگان تامالاختیار و مسئولان حفاظت آزمون سراسری ۱۴۰۴ که به میزبانی سازمان سنجش در حال برگزاری است، اظهار داشت: در برگزاری آزمون امسال حتما تکریم خانوادهها هم مورد توجه قرار میگیرد زیرا احترام و شخصیت و تکریم از وظایف ضروری ما است و ما به سهم خود سعی میکنیم اضطراب آنها را کاهش بدهیم.
وی درخصوص امنیت آزمون سراسری نیز گفت: تضمین میکنیم آزمون صددرصد بدون هیچ گونه تقلبی برگزار شود و تا مرحله حضور در جلسه، یعنی نه سوالات و نه پاسخنامه به هیچ عنوان به بیرون درز نمیکند و من به بچهها و خانوادهها این اطمینان خاطر را میدهم که تا مرحله ورود به جلسه آزمون و شروع آزمون مطمئن باشند هیچ گونه تقلب یا خطایی صورت نمیگیرد، بنابراین فریب شبکههای کلاهبردار را نخورند و هزینه نکنند خدای نخواسته اگر در این دام بیافتند، ممکن است سالها از شرکت در آزمون محروم شوند.
وزیر علوم تاکید کرد: در جلسه برگزاری آزمون، ابزار مدرن شناسایی تقلب درنظر گرفته شده و دستگاهها سیگنالها را شناسایی میکنند لذا توصیه میکنم داوطلبان به تلاش خود اعتماد داشته باشند، اضطراب و استرس را از خود دور کنند و با توکل بر خداوند نتیجه خوبی خواهند گرفت.
ظرفیت پذیرش دانشگاهها افزایش نمییابد
وی در خصوص افزایش ظرفیت پذیرش دانشگاهها گفت: ظرفیت پذیرش افزایش پیدا نمیکند، البته تقریبا برای همه داوطلبان صندلی خالی وجود دارد اما همواره رقابت برای رشتهمحلهای خوب است که ظرفیت آنها افزایش پیدا نمیکند و داوطلب دانشگاه، بدون صندلی نخواهد بود.
وزیر علوم در خصوص افزایش کیفیت دانشگاهها گفت: برای اینکه با دانشگاههای معروف و مشهور جهان رقابت کنیم و جذب دانشجوی خارجی داشته باشیم باید کیفیت آموزش ارتقا یابد و دانشجویان باید مهارت پیدا کنند، مهارتهای بینالمللی لازم، استاندارد کلاسها، آزمایشگاهها و کتابخانهها باید ارتقا پیدا کند تا بتوانیم با دانشگاههای برتر دنیا رقابت کنیم.
آموزش در عصر هوش مصنوعی، شکل دیگری خواهد داشت
وی افزود: قطعاً آموزش در عصر هوش مصنوعی شکل دیگری خواهد داشت، وزارت علوم در میز آیندهپژوهی بررسی میکند که دانشگاه آینده احتمالاً چگونه دانشگاهی خواهد بود.
سیمایی اظهار داشت: در عصر دیجیتال و عصر هوش مصنوعی، بسیاری از مناسبات و روشها تغییر خواهد کرد و ما باید خود را با آنها منطبق کنیم.
شوراهای صنفی دانشجویی مطالبهگر تامین امنیت دانشگاهها باشند
وزیر علوم در ادامه در خصوص تامین امنیت معابر دانشگاهها با اشاره به درگذشت امیر محمد خالقی؛ دانشجوی دانشگاه تهران در جریان حادثه زورگیری گفت: ما دانشگاهها را مکلف و موظف کردیم که با همکاری نیروی انتظامی با همکاری شهرداریها روشنایی منطقه خود را تامین کنند و گشتهای پلیس افزایش پیدا کند.
وی افزود: در برخی مکانهای پرخطر، ایستگاه پلیس مستقر شده است، البته پلیس هم با توجه به امکاناتی که دارد گشتها را افزایش دادند و از بعضی دانشگاهها به من خبر رسیده که هنوز به آن وظیفهای که به آنها محول شد عمل نشده است، من از شورای صنفی دانشگاهها میخواهم بچهها خود با نامه رسمی به رئیس دانشگاه در واقع تذکر دهند و از رئیس دانشگاه مطالبه کنند.
ما هم در ستاد وزارت علوم، کارگروهی با حضور حراست، مدیر کل حوزه وزارتی و معاونت دانشجویی تشکیل دادیم تا موضوع امنیت دانشگاهها را پیگیری کنند هم اکنون مجددا بخشنامه را به دانشگاهها فرستادیم اما تاکید میکنم شوراهای صنفی مطالبه کنند تا دانشگاه احیاناً کوتاهی نکند.
دعوت وزیر علوم از صنایع برای استفاده از بورسیه دانش
وزیر علوم گفت: وزارت علوم بورسیهای به نام بورسیه دانش دارد که توصیه میکنم دستگاهها و شرکتها به آن توجه کنند بسیاری از صنایع ما نیازمند به نیروهای ماهر و خلاق و با استعداد هستند و با این بورسیه میتوانند از ابتدا نیروهای مورد نظر خود را گزینش کنند، در واقع به تعدادی داوطلب ماهر بورسیه دهند و من فکر میکنم بسیاری از صنایع ما هنوز از این امکان ایجاد شده، خبر ندارند.
منبع : ایرنا