جادوی مهارت در سرزمین سبز؛ گلستان دروازه آموزش مدرن را گشود

به گزارش روز سهشنبه ایرنا، گلستان، این بار نه فقط با سبزی طبیعتش، بلکه با درخشش نوآوری و آموزش، خود را بهعنوان پیشگام مهارتآموزی ایران به نمایش گذاشته است
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای گلستان با اشاره به سفر رییس سازمان فنی و حرفهای کشور و معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی به این استان، از افتتاح اولین مرکز آموزش فنی و حرفهای مجازی کشور در گرگان خبر داد و گفت: این مرکز که توسط بخش خصوصی راهاندازی شده، به بهرهبرداری میرسد و گامی بزرگ در مسیر توسعه مهارتآموزی نوین است.
حمزه کرایلو در گفتوگو با ایرنا اظهار کرد: رویکرد سازمان آموزش فنی و حرفهای در دولت چهاردهم، استفاده حداکثری از ظرفیت بنگاههای اقتصادی بخش خصوصی و برونسپاری فعالیتها در استانهاست.
وی افزود: در عصر ارتباطات، فناوری اطلاعات و پیشرفتهای علمی مانند آموزشهای مبتنی بر هوش مصنوعی، ایجاد اولین آموزشگاه آزاد فنی و حرفهای مجازی کشور در گلستان، نویدبخش تحولی در حوزه مهارتآموزی است.
اشتغالزایی و اعتماد به جامعه تحصیلکرده
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای گلستان خاطرنشان کرد: این آموزشگاه با ایجاد ۲۰۰ فرصت شغلی مستقیم، توانسته ظرفیت قابلتوجهی در زمینه اشتغالزایی فراهم کند.
وی با اشاره به تأکید رئیس سازمان بر اعتماد به مردم و جامعه تحصیلکرده، گفت: این مرکز تا حد زیادی این دغدغه را برطرف کرده و میتواند بهعنوان بازوی کمکی ادارهکل، در ترویج مهارتآموزی و تأمین نیروی انسانی ماهر برای بنگاههای اقتصادی نقشآفرینی کند.
کرایلو اضافه کرد: نگرش این آموزشگاه به سمت فضای مجازی و فناوری اطلاعات است که با نیازهای روز همراستاست.
گسترش آموزشهای جوارکارگاهی و حمایت از نوآوری
وی از ادامه فعالیت مراکز جوارکارگاهی برای تربیت نیروی متخصص خبر داد و گفت: همزمان با سفر رئیس سازمان، بزرگترین گلخانه جوارکارگاهی گلستان در زمینی به مساحت ۱۶ هکتار در شهرستان گمیشان افتتاح میشود.
کرایلو افزود: همکاری با پارک علم و فناوری نیز در دستور کار است و افرادی که ایدههای خلاقانه دارند، با معرفی به ما، از امکانات و فضاهای موجود برای تجاریسازی ایدههایشان بهرهمند میشوند.
وی به نمونهای در آققلا اشاره کرد و گفت: یک جوان شایسته در حوزه تولید ادوات کشاورزی شناسایی شده که پردیس مهارتی و نوآوری او در این سفر افتتاح خواهد شد و تولیداتش نیازهای کشور را تأمین میکند.
مرکز مهارتهای پیشرفته و کنسرسیوم مهارتی
کرایلو به آغاز ساخت اولین مرکز مهارتهای پیشرفته گلستان در علیآبادکتول اشاره کرد و گفت: این پروژه با مصوبه شورای برنامهریزی استان و سرمایهگذاری ۵۰۰ میلیارد ریالی از محل تملک داراییهای سرمایهای، در ۱۱ کارگاه آموزشی با ۱۳ رشته و بیش از ۱۵۰ حرفه در حوزه فناوریهای نوین و هوش مصنوعی فعالیت خواهد کرد.
وی همچنین از امضای تفاهمنامه اولین کنسرسیوم مهارتی گلستان با حضور ۵۰ شرکت خبر داد و افزود: این کنسرسیوم با هدف رفع کمبود نیروی انسانی ماهر بنگاههای اقتصادی تشکیل میشود و با مشارکت بخش خصوصی، به توسعه زیرساختهای مهارتی و پاسخگویی سریع به نیازهای بازار کار کمک میکند.
طرح همنوا و همکاری با آموزش و پرورش
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای گلستان از اجرای طرح «همنوا» در گلستان بهعنوان یکی از ۱۰ استان پایلوت کشور خبر داد و گفت: این طرح با همکاری آموزش و پرورش در گرگان و بندرگز اجرا میشود.
وی توضیح داد: در راستای برنامه هفتم توسعه، هدف این است که ۵۰ درصد آموزشهای دانشآموزان به سمت هنرستانهای فنی و حرفهای و کاردانش هدایت شود. در این طرح، آموزشهای تئوری بر عهده آموزش و پرورش و آموزشهای عملی و تربیت نیروی ماهر برای ورود به بازار کار بر عهده مراکز فنی و حرفهای است.
منطقه آزاد اینچهبرون و فرصتهای مهارتی
کرایلو منطقه آزاد اینچهبرون را ظرفیتی ارزشمند برای توسعه مهارتها دانست و گفت: در سفر رییس سازمان فنی و حرفهای کشور به گلستان، تفاهمنامهای با این منطقه امضا میشود تا مرکزی برای تأمین نیروی انسانی ماهر ایجاد شود.
وی افزود: تفاهمنامههایی با اتاق بازرگانی، اتاق اصناف، خانه صنعت، معدن و تجارت و اتاق تعاون نیز برای تربیت نیروی متخصص منعقد خواهد شد.
وی با اشاره به رویکرد سازمان برای استفاده از بخش خصوصی در مدیریت مراکز، گفت: مرکز آموزش فنی و حرفهای مراوهتپه در حوزه فرش بهصورت هیات امنایی به سرمایهگذار خصوصی واگذار میشود. همچنین فاز دوم پروژه خوابگاه و رستوران این مرکز با زیربنای ۵۲۰ مترمربع و اعتبار ۸۵ میلیارد ریال افتتاح خواهد شد.
کرایلو از افتتاح آموزشگاهی در کلاله برای تولید لوازم کشاورزی مدرن با رویکرد صادراتمحور خبر داد که سفارشهایی از کشورهای همسایه شمالی و عراق دریافت کرده است.
وی افزود: مرکز هوش مصنوعی و صلاحیت حرفهای در گنبدکاووس و تجهیز مرکز آموزش خواهران این شهر به امکانات پیشرفته نیز از دیگر برنامههای این سفر است.
نیاز به تحول در تجهیزات
کرایلو با بیان اینکه ۲۰ مرکز آموزشی در گلستان وجود دارد و ۷۰ درصد آموزشها عملی است، گفت: بخش زیادی از تجهیزات کارگاهی فرسوده و ناکارآمد است و با نیازهای بازار کار همخوانی ندارد.
وی تأکید کرد: گلستان به یک انقلاب در تأمین تجهیزات نیاز دارد و امیدواریم در این سفر، با موافقت رئیس سازمان، خط اعتباری استانی و ملی برای این منظور اختصاص یابد.
وی افزود: تجهیزات بهروز میتواند هزینههای تولید را کاهش دهد و آموزشها را به اهداف ابلاغی نزدیکتر کند.
به گزارش ایرنا، سفر سه روزه رییس سازمان فنی و حرفهای کشور به گلستان از عصر امروز آغاز می شود حضور در کارگروه مهارت، دیدار چهرهبهچهره کارکنان، افتتاح چند طرح و پروژه در استان، از جمله برنامههای غلامحسین محمدی در گلستان است.
کرایلو ابراز امیدواری کرد این سفر، رهآوردهای خوبی مانند تأمین تجهیزات و توسعه زیرساختها در آستانه سال نو برای گلستان به همراه داشته باشد.
منبع : ایرنا