جذب بیش از ۲ هزار نیروی متخصص توانبخشی در آموزش و پرورش استثنایی

به گزارش ایرنا از دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، سالار قاسمی روز جمعه در نشست تخصصی «چالشهای توانبخشی کودکان در نظام سلامت» در نخستین همایش توانبخشی کودکان، افزود:همایش توانبخشی کودکان، فرصتی مغتنم است که کمک میکند تا چالشهای پیش روی توانبخشی آنها به ویژه در سازمان آموزش و پرورش استثنایی شناسایی و راهکارهای مناسب برای آن ارائه شود.
وی ادامه داد: اکنون در رابطه با حکمرانی در تعلیم و تربیت تحولگرا و توسعهمحور، عدالت آموزشی مورد توجه قرار دارد و پرسش این است که آیا در حال حاضر شاهد تحقق عدالت آموزشی و اجتماعی در کشور هستیم؟
قاسمی اظهار کرد: یکی از ارکان اساسی عدالت آموزشی و اجتماعی، توانبخشی است و طبق تعریف سازمان بهداشت جهانی، توانبخشی تحولآفرین باید منجر به استقلال نسبی و اجتماعی دانشآموزان شود.
رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی با اشاره به چالشهای پیشروی این سازمان گفت: ۱۰ چالش عمده شناسایی شده است. اولین چالش، فقر اطلاعات دادهمحور است و با وجود غربالگریهای انجامشده توسط سایر سازمانها و وزارتخانهها، اطلاعات این غربالگریها در اختیار دیگر سازمانهای مرتبط قرار نمیگیرد و تحلیل یکپارچهای از وضعیت سلامت فیزیکی، روانی و اجتماعی کودکان در دسترس نیست.
چالشهای جدی در مداخلات توانبخشی و کمبود نیروی متخصص
قاسمی افزود: دومین چالش مهم، از دست رفتن زمان طلایی در مداخلات توانبخشی است. باید اقدامات و مداخلات بهموقع و بههنگام انجام شود.
وی سومین چالش را فقدان بهرهگیری از فناوریهای نوین در توانبخشی دانست و تصریح کرد: باید از هوش مصنوعی و رباتهای اجتماعی در آموزش و پرورش استثنایی استفاده کنیم. در حال حاضر در سازمان آموزش و پرورش استثنایی در حال تدوین سند هوش مصنوعی هستیم.
قاسمی با اشاره به چهارمین چالش این سازمان گفت: تلاقی فقر و نابرابری در دریافت خدمات، چالش جدی دیگری است که پیشروی سازمان آموزش و پرورش استثنایی وجود دارد.
وی افزود: در حال حاضر سازمان آموزش و پرورش استثنایی با کمبود نیروی متخصص توانبخشی روبروست و جذب و نگهداشت متخصصان توانبخشی از مشکلات مهم سازمان است که برای آن مجوز جذب ۲ هزار و ۳۷۶ نیروی متخصص توانبخشی را دریافت کردهایم.
منبع : ایرنا