جشنواره شکرانه برداشت گندم در شوش برگزار شد

به گزارش ایرنا، فرماندار شوش در این جشنواره که در ورزشگاه منطقه احمدآباد این شهرستان برگزار شد، با بیان اینکه ظرفیتهای لازم برای ارتقای شوش به جایگاه والای آن وجود دارد گفت: شوش در همه عرصههای کشاورزی، صنعتی، تاریخی، میراثی، طبیعی و گردشگری سرآمد خوزستان است.
امید صبری پور، شوش را شهرستان ظرفیتهای کم نظیر دانست و گفت: شوش در صنعت، آثار باستانی، دفاع مقدس و همچنین میراث فرهنگی، معنوی و تاریخی، جاذبههای متنوع گردشگری دارای ظرفیتهای فراوانی است که باید این ظرفیتها به خوبی مورد استفاده قرار گیرد.
شوش، انبار غله خاورمیانه است
فرماندار شوش با بیان اینکه شوش، انبار غله خاورمیانه است، ادامه داد: حجم تولید گندم در شوش بسیار زیاد و در کشور ممتاز است و باید توجه به کشاورزی شهرستان متناسب با این ظرفیت بی نظیر باشد.
وی با تاکید بر اینکه حرکت به سمت کشاورزی پایدار، مدرن و مکانیزه در شوش اولویت دارد، افزود: ظرفیتهای متعدد و بی نظیر شوش مغفول مانده و بهره گیری از این ظرفیت نیازمند توجه مسوولان استانی و ملی است.
شوش الگویی برای کارهای فرهنگی بزرگ و جریان ساز است
امام جمعه شوش نیز در این جشنواره، گندم را محصولی راهبردی و نعمتی بزرگ دانست و گفت: شکرگزاری نعمتها موجب ازدیاد رزق و روزی میشود و این شکرگزاری فرهنگی ایرانی و دینی است.
حجت الاسلام سیدمرتضی مرعشی با اشاره به احترام به نان و گندم در روایتهای مختلف افزود: جشن شکرگزاری، تشکر از همه کشاورزان و تولیدکنندگان و فعالان عرصه تولید است.
وی شوش را الگویی برای کارهای فرهنگی بزرگ و جریان ساز دانست و ادامه داد: کشاورزان فعالان عرصه تولید و خودکفایی کشور و تامین کنندگان امنیت غذایی کشور هستند که باید مطالبهها و مسایل آنها شنیده شده و در راستای حل این دغدغهها گامهای عملی برداشته شود.
به گزارش ایرنا، برداشت گندم در خوزستان از ۲۰ فروردین ماه شروع و در یک دوره فشرده ۴۰ روزه به پایان میرسد؛ برداشت گندم ابتدا در مناطق جنوبی استان همچون هندیجان، ماهشهر، شادگان و خرمشهر شروع و سپس به تدریج به مناطق مرکزی و غربی خوزستان کشیده خواهد شد و درنهایت کار برداشت گندم در مناطق سردسیر ایذه، باغملک و دزپارت در نیمه نخست خرداد شروع میشود.
خوزستان با تولید سالانه ۱۷.۵ میلیون تُن محصولات کشاورزی، باغی، دامی، شیلات و عسل معادل ۱۴ درصد کل تولیدات بخش کشاورزی کشور در جایگاه نخست قرار دارد.
سالانه یک میلیون و ۹۰۰ هزار تن انواع محصولات کشاورزی در شهرستان شوش تولید میشود. شوش همواره جزو رتبههای نخست کشور در تولید گندم و کلزا است.
۴۱ هزار هکتار گندم، ۱۱ هزار هکتار کلزا، ۱۱ هزار هکتار چغندرقند، ۱۱ هزار هکتار نیشکر و یک هزار هکتار صیفی جات در شوش کشت میشود.
سال گذشته ۲۰ هزار و ۵۰۰ تن محصول کلزا و ۱۲۲ هزار تن گندم از کشاورزان شهرستان شوش و کرخه خریداری شد.
منبع : ایرنا