حسابرسی سیستمی مالیاتی، گامی مهم در تحقق شعار سال و صیانت از حقوق بیتالمال

مالیات های هوشمند و داده شده می توانند نقطه عطفی در حرکت به سمت عدالت مالیاتی و پیش بینی اقتصاد باشند.
در این راستا ، Hojjatoleslam و مسلمان محمد میرزی ، عضو کمیسیون فرهنگی مجمع مشورتی اسلامی ، در مصاحبه ای با مقداروی با اشاره به اهمیت تحول در سیستم مالیاتی کشور ، تأکید کرد: با حرکت سیستم مالیاتی کشور به سمت اطلاعات و سیستم سازی ، زمینه های فساد و تبعیض در این زمینه کاهش می یابد و حقوق وثیقه به طور عادلانه حفظ می شود.
وی گفت: مداخلات انسانی در فرایند مالیاتی زمینه پس زمینه حقوق عمومی را فراهم می کند و افزود که شفافیت و عدالت مالیاتی بیشتر تقویت می شود و درآمد بیشتری به جامعه باز می گردد. حسابرسی سیستماتیک نه تنها نظم و شفافیت در ساختار مالیاتی را افزایش می دهد بلکه بهره برداری بهینه از منابع مالی کشور را نیز امکان پذیر می کند.
یکی از اعضای کمیسیون فرهنگی ماجلیس همچنین بر لزوم فرهنگ در این زمینه تأکید کرد و گفت: “این موضوع نیاز به توضیح دقیق و دقیق برای مردم دارد.” اگر مردم بدانند که مالیات هایی که با یک مکانیسم خاص ، شفاف و حقوقی پرداخت می کنند برای امور عمومی هزینه می شود ، آنها هم بیشتر درگیر خواهند شد و هم احساس اعتماد به نفس عمومی در ساختارهای حاکمیتی.
میرزی با اشاره به شعار سال توسط رهبر عالی با تمرکز بر تولید و تحول اقتصادی و رشد سرمایه گذاری در زمینه تولید تعیین شده ، گفت: “بدون سازماندهی سیستم مالیاتی و جلوگیری از فرار مالیاتی ، رشد پایدار اقتصادی و عدالت اجتماعی حاصل نمی شود.” یکی از سیستم عامل های دستیابی به این هدف ، این حسابرسی منظم و کاهش طعم و مزه در فرآیندهای مالیاتی است. اگر این مکانیسم به درستی در کشور نهادینه شود ، می تواند یکی از مهمترین مبنای بودجه و پشتیبانی کشور از تولید باشد.
نماینده مجلس با اشاره به تجربه کشورهای توسعه یافته در این زمینه ، افزود: “در بسیاری از کشورها ، سیستم مالیاتی به روشی کاملاً هوشمندانه اداره می شود و رابطه مستقیم بین نمایندگان مالیاتی و مالیات دهندگان از بین رفته است.” این نه تنها از فساد جلوگیری کرده است ، بلکه رضایت عمومی را نیز افزایش داده است. ما همچنین برای استفاده از فناوری و ظرفیت های دیجیتال به این مسیر در کشور احتیاج داریم.
میرزی بر لزوم سرمایه گذاری دولت در این زمینه تأکید کرد و گفت: “دولت و پارلمان باید در زیرساخت های اطلاعاتی مالیاتی سرمایه گذاری کنند و از تجربیات موفق جهانی بهره مند شوند تا بتوانیم یک سیستم مالیاتی عادلانه ، شفاف و پاسخگو داشته باشیم ؛ سیستمی که در آن حقوق و اطلاعات مردم در مسیر درست توسعه و پیشرفت کشور هزینه شود.
پایان پیام/
منبع : میزان