بهداشت و خانواده

خانواده پایه اصلی در جامعه

به گزارش گروه جامعه ایرنا، روز جهانی خانواده هر ساله در ۱۵ مه (۲۵ اردیبهشت) توسط سازمان ملل متحد گرامی داشته میشود، این روز در سال ۱۹۹۴ توسط مجمع عمومی سازمان ملل به عنوان روزی برای افزایش آگاهی درباره مسائل مرتبط با خانواده‌ها و تأثیر سیاست‌های اجتماعی، اقتصادی و جمعیتی بر آنها نامگذاری شد.

در ایران و فرهنگ تشیع؛ روز خانواده همزمان با روز مباهله است.

به بهانه روز جهانی خانواده در این مطلب به بیان گزیده ای از منویات رهبر معظم انقلاب اسلامی در خصوص اهمیت و جایگاه خانواده پرداخته شده است.

خانواده پایه اصلی در جامعه

رهبر معظم انقلاب اسلامی در سومین نشست اندیشه‌های راهبردی با موضوع زن و خانواده در تاریخ ۱۴ دی ماه سال ۹۰، اظهار داشتند: «مسئله خانواده مسئله بسیار مهمی است پایه اصلی در جامعه است سلول اصلی در جامعه است، نه اینکه اگر این سلول سالم شد، سلامت به دیگرها سرایت می‌کند یا اگر ناسالم شد، عدم سلامت به دیگران سرایت می‌کند بلکه به این معناست که اگر سالم شد یعنی بدن سالم است.»

ایشان تاکید کردند: «بدن که غیر از سلول‌ها چیز دیگری نیست هر جهازی مجموعه سلول‌هاست اگر ما توانستیم سلول‌ها را سالم کنیم، پس سلامت آن جهاز را داریم، مسئله اینقدر اهمیت دارد.»

خانواده سالم؛ شرط لازم پیشرفت جامعه

آیت الله خامنه ای در بخش دیگری از همین نشست، تصریح کردند: «جامعه اسلامی بدون بهره‌مندی کشور از نهاد خانواده سالم، سرزنده و با نشاط، اصلاً امکان ندارد پیشرفت کند. بالاخص در زمینه‌های فرهنگی و البته در زمینه‌های غیر فرهنگی، بدون خانواده‌های خوب، امکان پیشرفت نیست. پس خانواده لازم است. حالا نقض شود که شما می‌گویید در غرب خانواده نیست، پیشرفت هم هست. آنچه که امروز در ویرانی بنیاد خانواده در غرب روز به روز بیشتر دارد نمودارهایش ظاهر می‌شوند، این‌ها اثرش را خواهد بخشید؛ هیچ عجله‌ای نباید داشت.»
رهبر معظم انقلاب اسلامی همچنین تاکید کردند: «حوادث جهانی و حوادث تاریخی اینجور نیست که زود بازده و زود اثر باشد؛ این‌ها به تدریج اثر خواهد گذاشت؛ کما اینکه تا حالا هم اثر گذاشته. آن روزی که غرب به این پیشرفت‌ها دست پیدا کرد، در آنجا هنوز خانواده سر جای خودش بود؛ حتی مسئله جنسیت با همان رعایت‌های اخلاق جنسی- البته نه به شکل اسلامی بلکه به شکل خاص خودش ـ وجود داشت. اگر کسی با معارف غربی آشنا باشد، هم در اروپا و هم بعداً در آمریکا این را می‌بیند و مشاهده می‌کند.»
ایشان ادامه دادند: «این مسئله رعایت‌های اخلاقی دوجنس نسبت به یکدیگر، مسئله حیا، پرهیز از تهمت، این‌ها چیزهایی بود که آن روز وجود داشت. این بی بندوباری‌ها و اباحیگری‌ها به تدریج در آنجا به وجود آمده. آن روز یک زمینه‌هایی فراهم شد و به اینجا رسید. وضع امروز هم فردای بسیار تلخ و سختی را برای آنها رقم می‌زند.»

هدف اسلام؛ تشکیل و حفظ خانواده

رهبر معظم انقلاب اسلامی همچنین در ۲۰ تیر ماه سال ۱۳۷۰، در اجرای صیغه عقد، فرمودند: « اسلام می‌خواهد این را حفظ کند، این خانواده را نگه دارد زیرا در اسلام یکی از کارها برای رسیدن به این اهداف، تشکیل خانواده و سپس حفظ بنیان خانواده است.»

خانواده واحد بنیادین اجتماع

رهبر معظم انقلاب اسلامی در مراسم اجرای صیغه عقد در ۱۵ اسفند ماه سال ۱۳۷۹، نیز تاکید کردند: «همچنان که بدن انسان از سلول‌ها تشکیل شده که نابودی و فساد و بیماری سلول‌ها به طور قهری و طبیعی معنایش بیماری بدن است و اگر توسعه پیدا کند به جاهای خطرناکی برای کل بدن انسان منتهی می‌شود، همینطور جامعه هم از سلول‌های تشکیل شده که این سلول‌ها خانواده‌اند. هر خانواده یکی از سلول‌های پیکره اجتماع و بدنه اجتماع است؛ وقتی این‌ها سالم بودند وقتی این‌ها رفتار درست داشتند، بدنه جامعه یعنی آن پیکره جامعه سالم خواهد بود.»

منبع مطالب: دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای(مدظله العالی)

منبع : ایرنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا