دانشگاهها از تربیت نسلِ قابلِ جایگزین با فناوری پرهیز کنند

به گزارش ایرنا، رسول رُکنیزاده روز سهشنبه در آیین افتتاح «سومین کنفرانس بینالمللی توسعه کسب و کار» در تالار پیامیر اعظم(ص) دانشگاه اصفهان افزود: تربیت انسانهای فراتر از قابلیتهای ماشینی، رسالت اصلی دانشگاهها در سالهای پیشروست.
وی ادامه داد: دانشگاه باید انسانهایی پرورش دهد که واجد مهارت خلاقیت، خودآگاهی و تفکر انتقادی باشد، نه افرادی که براحتی با فناوری قابل جایگزین شدن هستند.
وی با اشاره به نقش عمیقتر انسان با فناوری در عصر حاضر گفت: هرچند فناوری بسیاری از کارها را راحت کرده است اما خودآگاهی بهعنوان ویژگی بنیادین و بارز انسانی، هرگز توسط ماشین تحصیل نخواهد شد.
وی یادآور شد: انسان در گذشته، بخشی از ابزار صنعتی محسوب میشد، اما امروز با پیوند عمیقتر او با فناوری، بازتعریف نقش دانشگاه در تربیت انسانِ تراز نوین ضرورت دارد و بدون تردید اگر مهارتهای آموزش داده شده قابل جایگزین شدن با ماشین باشد، دانشگاه از رسالت اصلی خود دور شده است.
وی خاطرنشان کرد: مهارتهایی مانند همدلی، تصمیمگیری، حل مساله و مدیریت احساسات از جمله توانمندیهای منحصربه فرد انسان است و سازمانهایی مانند یونسکو بر آموزش این مهارتها در زندگی تأکید دارد و مراکز آموزش عالی باید روی توسعه آنها در دانشجویان تمرکز کنند.
رئیس دانشگاه اصفهان تاکید کرد: خودآگاهی بهعنوان ویژگی بنیادین انسانی، هرگز توسط ماشین کسب نمیشود و اقتصاد آینده مبتنی بر نوآوری است که البته نوآوری میتواند در ابعاد و درجات گوناگون ایجاد شود.
رُکنیزاده تاکید کرد: در آینده، تنها با پرورش انسانهای آزاداندیش و خلاق میتوان چراغ راه نوآوری را روشن نگه داشت و اگر صنعت بهدنبال نیروی انسانی صرفاً کاربردی و قابل جایگزین از طریق ماشین باشد، نهتنها دانشگاهها از هدف اصلی دور میشوند، بلکه اقتصاد نیز در بلندمدت آسیب خواهد دید.
نقش هوش مصنوعی در مدیریت منابع انسانی در نشست اصفهان
دبیر علمی این کنفرانس نیز با اشاره به محورهای اصلی «سومین کنفرانس بینالمللی توسعه کسب و کار» گفت: این نشست با تمرکز بر پنج موضوع کلیدی شامل تحولات سازمانی، نقش هوش مصنوعی در مدیریت منابع انسانی، طراحی محیط کاری ایدهآل، جذب نخبگان و رهبری در سازمانها برگزار می شود.
علی صفری اظهار امیدواری کرد: این کنفرانس بینالمللی باید بتواند به بهبود شیوههای مدیریت منابع انسانی در سازمانهای کشور کمک کند و گامی در جهت رشد اکوسیستم اقتصادی ایران باشد.
وی افزود: ۴۰ مقاله از میان ۴۹ مقاله ارسال شده به «سومین کنفرانس بین المللی توسعه کسب وکار» پس از داوری پذیرفته شد.
صفری گفت: مدیران ارشد شرکت های بزرگی مانند ذوب آهن، فولاد مبارکه و ایریسا نیز در این رویداد حضور دارند.
به گزارش ایرنا، «سومین کنفرانس بینالمللی توسعه کسب و کار» با حمایت پژوهشگران و متخصصان برتر این حوزه از دانشگاههای مختلف داخلی و بینالمللی، سازمانها و شرکتهای بزرگ و مطرح کشور با رویکرد سرمایههای انسانی، از امروز تا فردا(۳۱ اردیبهشت) در دانشگاه اصفهان در حال برگزاری
است.
منبع : ایرنا