اخبار استانی

رئیس دانشگاه نوشیروانی: فناوری‌های نوین برای حل چالش‌های جامعه به‌کارگیری شود

به گزارش ایرنا، محمود ربیعی روز سه شنبه در همایش «سمپوزیوم» افق های نوین در رشته های فنی و مهندسی در دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل اظهار کرد: امروزه فناوری های نوین بخش اجتناب ناپذیری از زندگی شهروندان تبدیل شد، به نحوی که در همه جنبه های زندگی ردپایی از این فناوری پیدا می شود.

وی گفت: گسترش دانش و فناوری اگر در خدمت معضلات مختلف جامعه قرار بگیرد عصر جدیدی از پژوهش ها را ایجاد کرده و این دانش آرزوهای مختلف انسانها را به مرحله تحقق رساند.

ربیعی با اشاره به این مطلب که دست یابی به فناوری های نوین برای هر کشوری قدرت آفرین است، اظهار کرد: برگزاری همایش های این چنینی برای آن است تا موضوع های روز و افق های نوینی را که زیربنای همه آنها مهندسی محسوب می شود را توسعه دهیم.

وی با بیان اینکه اگر موضوع مهندسی که نمود آن در زندگی همه ما جاری است خوب تبیین نشود، خسران زیادی را به همراه خواهیم داشت، اظهار کرد: تحقیق و توسعه باید توامان و در کنار همدیگر قرار گیرد چون جدایی آنها هیچ منفعتی برای جامعه ندارد.

رییس دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل تصریح کرد: متاسفانه در سال های گذشته در ساختار رسمی کشور تحقیق را در اختیار دانشگاه قرار دادند و توسعه نیز مقرر شد که در صنعت و وزارتخانه ها اتفاق بیافتد و بر این اساس هیچگاه این دو مقوله بدرستی در کشور شکل نگرفته است.

ربیعی گفت: دانشگاههای ما پر شده از تحقیقات دانشگاهی و پایان نامه هایی که تنها شده رزومه استاد، صنعت ما هم به دنبال آزمون خطاهای پر هزینه ای که دستاوردی ندارد بر جای گذاشت، لذا حاصل جدایی تحقیق و توسعه چیزی جز صرف هزینه های زیاد و خسران برای جامعه نخواهد بود.

رئیس دانشگاه نوشیروانی: فناوری‌های نوین برای حل چالش‌های جامعه به‌کارگیری شود

وی گفت: تحت هیچ شرایطی نباید به نام استقلال دانشگاه خودمان را از ضرورت ها، چالش ها، نیازها و واقعیات جامعه فاصله بیندازیم، اظهار کرد: صنایع و پژوهشکده های ما متولی تحقیقات شدند و در نهایت اتفاقاتی همچون فرصت سوزی بدی رقم خورد و تا زمانیکه تحقیق و توسعه در یک زیست بوم مشترک صورت نگیرید ما نه دانشگاه مساله محور و گره گشایی خواهیم داشت و نه صنعتی که در خدمت پیشرفت باشد.

این مقام مسوول تصریح کرد: هدف از برگزاری «سمپوزیوم» بین المللی افق های نوین در رشته های فنی و مهندسی را تعامل بین دانشگاه و صنعت مبتنی بر حل مسائل و چالش های روز صنعت و جامعه، حرکت در مرزهای دانش جهانی با نگاه به مساءل توسعه ای شکل برشمرد و گفت: فناوری در دنیای امروز، نتیجه همکاری ها و تبادلات علمی بین دانشگاه ها و صنایع است و انتظار می رود این سمپوزیوم گامی هر چند کوچک در راستای وحدت بیش از پیش بین تحقیق و توسعه در دانشگاه و صنعت بردارد.

همایش سمپوزیوم افق های نوین در رشته های فنی و مهندسی با حضور استادان و پژوهشگران دانشگاه و تنی چند از صنعتگران در ۱۶ و ۱۷ اردیبهشت ماه جاری در دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل برگزار می شود.

دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل دارای حدود ۶ هزار و ۵۰۰ دانشجو در ۶ دانشکده مهندسی شیمی، عمران، برق و کامپیوتر، مکانیک، صنایع و مواد و دانشکده علوم پایه با ۴۰۰ کارمند و عضو هیات علمی است.

در حال حاضربیش از ۵۰۰ دانشجوی خارجی از کشورهای مختلف در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری در این دانشگاه تحصیل می کنند.

منبع : ایرنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا