رئیس مجلس: شهید مطهری ۵۰ سال قبل هویت جعلی اسراییل را فریاد زد

محمد باکر قالیباف ، رئیس مجلس مشاوره اسلامی ، که برای شرکت در نوزدهمین کنفرانس بین المللی اتحادیه اسلامی (PUIC) ، امروز (پنجشنبه 9 مه) در دانشگاه شریف هدهیات ، جاکارتا ، پایتخت ایران و با حضور دانشجویان ایران به اندونزی سفر کرد.
متن رئیس مجلس به شرح زیر است:
امروز ، در این گردهمایی علمی گرانبها در اندونزی ، این سرزمین دارای یک ثروت و پر از خرد اسلامی برای رونمایی از ترجمه یکی از آثار ارزشمند شهید موتاهاری است. این کتاب شواهد روشنی از درک عمیق آنها از پیوند غیرقابل تفکیک و تعامل دو راه بین یک هویت فرهنگی خاص و پیام جهانی اسلام است.
ورود اسلام به هر منطقه از جهان با تعامل مردمی سازنده و پویا همراه است. به گونه ای که اصول جهانی این دین با فرهنگ و آداب و رسوم محلی در هم تنیده باشد و اثرات منحصر به فردی از تمدن اسلامی ایجاد کرده است. این تعامل فرهنگی نه تنها فرهنگ های محلی را غنی می کند ، بلکه ظرفیت های جدیدی را برای ظهور ارزش های اسلامی نیز فراهم می کند.
اسلام در اکثر نقاط جهان ، از جمله در شرق آسیا ، بدون جنگ اما از مسیر عشق و اعتماد به متن فرهنگ مردم گسترش یافت. این واقعیت شواهد روشنی از اصالت و تأثیر ذاتی پیام اسلام است که نیازی به تحمیل ندارد.
اندونزی با تنوع فرهنگی گسترده و منحصر به فرد خود ، نمونه ای درخشان از این همزیستی و تعامل سازنده است. این مجمع زیبا ، با سابقه ای غنی از سنت ها و آداب و رسوم مختلف ، بازوهای خود را به اسلام باز کرد و در این تعامل مبارک ، یک هویت اسلامی منحصر به فرد تشکیل داد که ویژگی برجسته آن عمیق ترین یادگیری معنوی است.
با پذیرش اسلام ، اندونزی از هویت تاریخی خود دست کشید ، اما توانست آن را در یک چارچوب معنوی و اخلاقی تعریف کند. مردم این سرزمین آموزه های اسلامی را با روحیه صلح آمیز ، هنری و جمعی خود آمیخته و فرهنگ جدیدی را ایجاد می کنند که امروز الگویی از تنوع زیستی اسلامی در قلب تنوع فرهنگی است.
دانشجویان و اساتید عزیز.
پروفسور مادیر مورتزا موتاهاری یکی از برجسته ترین دانش آموزان مدرسه امام خمینی بود. مدرسه ای مبتنی بر سه ستون عقلانیت ، عدالت و معنویت. امام خمینی همچنین تمام آثار و ایده های این معلم اسلام را معرفی کرده است. موتاهاری نه تنها یک متکلمان برجسته یا فیلسوف بود. در عوض ، یک صلح ساز اجتماعی آگاه یک ناظر تیز از جریان های تاریخی و دفاعی برای حقیقت بود.
موتاهاری بدون شک یکی از پرچمداران احیای اندیشه اسلامی در دوره معاصر ما است. برخی از آثار وی ، از جمله این کتاب “خدمات متقابل اسلام و ایران” حاوی ابتکارات فکری وی است. وی به جای مخالفت با هویت ملی و هویت مذهبی ، توانست نشان دهد که چگونه اسلام با هویت ملی ایران گره خورده است و چگونه ملی توسط دین احیا می شود.
میراث روشنفکری و معنوی شهید موتاهاری ، فراتر از مرزهای جغرافیایی ایران ، بسیاری از افرادی را که به دنبال درک عمیق تر از نقش اسلام در شکل گیری جوامع معاصر و شکوفایی اندیشه و تمدن بودند ، الهام بخش کرده است. جوهر و جوهر دین اسلام ، از زمان ظهور آن ، همیشه با تعالی تمدن بشری همراه بوده است. هر کجا که نور راهنمایی و آموزه های اسلام باعث رونق اندیشه ، پیشرفت های علمی و هنری و پایه و اساس جوامع عادلانه و اخلاقی و معنوی شده است. تاریخ شاهد سادجی بر این ادعا است و صفحات طلایی آن پر از دستاوردهای تمدن اسلامی در سراسر جهان است. همانطور که کتاب اسلام و خدمات متقابل ایران ، با بررسی دقیق نقش تمدن ایران در رشد اسلام و تأثیر آن بر این دین ، زوایای پنهان این رابطه در اعماق تاریخ نشان می دهد.
او نشان داد كه دین و ملیت به كمك می رسد. وقتی عقلانیت وجود دارد! آیا جمعیت 5 میلیون نفری اندونزی درگیری بین هویت مذهبی و هویت ملی آنها مشاهده می شود؟ هر کجا که به عمق تاریخی و جغرافیایی جهان اسلام نگاه می کنیم ، همان پیوند قومیت و دین را می بینیم. با این حال ، دشمنان هویت و اقتدار ما دو قرن هستند که در تلاشند تا جدایی و دوگانگی را در میان راهی برای تسلط خود القا کنند.
علاوه بر این ، میراث فکری شهید موتاهاری ، موقعیت صریح و سرنوشت ساز وی را در برابر هرگونه بی عدالتی شامل می کند. این رویکرد ریشه در درک عمیق آنها از اصول واقعی اسلام دارد که همواره بر عدالت و حمایت از مظلوم تأکید می کند. به همان اندازه که موتاهاری به فرهنگ و هویت علاقه داشت ، وی همچنین به مبارزه با ظلم و استکبار پایبند بود. او معتقد بود كه اگر از عدالت جدا شود ، دین دیگر دین نیست. و اگر جامعه در برابر ظلم و ستم ساکت باشد ، دیگر لیاقت ویژگی “زنده” را نخواهد داشت. این دیدگاه اسلام را از سطح عبادت شخصی تا سطح مسئولیت اجتماعی ترویج می کند. بر این اساس ، موتاهاری در مواجهه با استکبار و سلطه منطقی منطقی و منطقی را ارائه داد و بر لزوم ایستادن مسلمانان در برابر کسانی که به دنبال بهره برداری و سلطه بر دیگران بودند ، تأکید کرد.
برادران مسلمان
از دیدگاه اندیشه اسلامی ، مبارزه با استکبار یک وظیفه مذهبی و یک ضرورت انسانی است. مفهوم “استکبار” محدود به زمان یا جغرافیای خاص نیست. نمونه های استکبار ممکن است با گذشت زمان تغییر کنند و پیر یا جدید شوند ، اما وظیفه اساسی مسلمانان در مواجهه با ظلم همیشه ثابت است.
در عصر حاضر ، جامعه جهانی اسلام شاهد بی عدالتی و رنج عمیق و بدبختی برادران و خواهران مسلمان در فلسطین ، به ویژه در نوار غزه است. این فاجعه های انسانی قلب هر انسان آزاد را نقاشی می کند و وجدان بشریت را به چالش می کشد.
تجاوز ظالمانه و بحران رو به رشد بشردوستانه در غزه نیاز به محکومیت یکپارچه و سرنوشت ساز توسط همه مسلمانان جهان برای حمایت از مبارزات مداوم مردم فلسطین برای عدالت و تعیین سرنوشت آنها دارد. سکوت علیه این جنایات به معنای همدستی با ستمگران و بی اعتنایی به ارزشهای انسانی و اسلامی است که در عزت هیچ یک از کشورهای اسلامی نیست.
شهید موتاهاری ، که فریادهای او از هویت جعلی و جنایتکار اسرائیل پنجاه سال پیش در گوش ما بوده است ، بدون شک امروز در کنار مظلوم ایستاده و صدای صریح و صالح خود را در برابر عاملان این جنایات بلند می کند.
ضروری است که ما نیروهای پنهان و باز را که باعث تقویت این ظلم می شود ، می دانیم. به دنبال وقایع غم انگیز فلسطین ، تأثیر استکبار جهانی و برجسته ترین نمونه آن در عصر حاضر ، سیاست های دولت ایالات متحده و پشتیبانی از رژیم اشغال QDS ، به وضوح قابل مشاهده است. حمایت بیش از حد دولت ایالات متحده از مهاجمان باعث شده است که آنها در جنایات خود جسورانه تر شوند و چرخه رنج را ادامه می دهند. این پشتیبانی نه تنها قوانین و مقررات بین المللی را نقض می کند ، بلکه بر خلاف اصول انسانی و اخلاقی نیز می باشد.
ایالات متحده با انواع ابزارهای نظامی ، اقتصادی ، فرهنگی و رسانه ای ، امروز در صدر یک پروژه با هدف تضعیف اراده ملل مستقل و نابودی آنها قرار دارد. امروز ، هیچ صحنه ای به اندازه فلسطین تجلی این واقعیت نیست. در غزه ، ما با جنایاتی روبرو هستیم که ریشه در تفکر متکبر دارد. یک رژیم مستقر در غرب که با پول آمریکایی تغذیه می شود و سلاح های آمریکایی را می کشد ، بدون حمایت از آن ، هرگز نمی تواند این کار را انجام دهد. آمریکا اولین شریک جنایات علیه فلسطینی ها است.
سکوت و بی تفاوتی نسبت به این فاجعه ها یک گناه غیرقابل توصیف است. حمایت از غزه وظیفه ای است که قرآن بر روی هر مسلمان قرار داده است: اما برای دانشمندان و متفکران کشورهای اسلامی و دوستان ما در دانشگاه و سایر مؤسسات علمی دو کشور مناسب است که در این مسیر پیشگام باشند.
هنگامی که اندونزی وحدت ملی خود را در مبارزه با استعمار تقویت کرد ، امروز جهان اسلام باید در حمایت از فلسطین صفوف خود را ادغام کند. سکوت در برابر ظلم ، در اندیشه اسلامی خیانت است. خیانت به قرآن ، به تاریخ و بشریت. طبق روایت پیامبر (صلح بر او) ، هر مسلمان باید خود را مسئول دفاع از حق در اختیار داشته باشد. درست همانطور که اسلام به ما عزت داده است ، ما نیز باید از عزت مسلمانان در سراسر جهان دفاع کنیم.
دانشجویان و جوانان عزیز! خواهران و برادران.
در حال حاضر ، هنگامی که من و شما در مورد امنیت کامل صحبت می کنیم ، برادران ما در غزه در خانه ، مدرسه ، هر لحظه نگران این هستیم که چه زمانی مبارزان اسرائیلی دوباره در خانه ، مدارس ، اردوگاه ها و حتی بیمارستان ها بمباران می شوند.
امروز ، فرزندان مسلمان غزه نه تنها نمی توانند برای لحظه ای با حملات نظامی صهیونیستی کشته شوند ، بلکه گرسنگی ، بی آب بودن و قحطی اجازه نمی دهند گریه آنها به خاموشی برسد.
امروز ، اعدام کنندگان صهیونیست حتی به بیماران اجازه نمی دهند که به دارو برسند.
برادران دانش آموز من
می فهمید که جوانان دانشجویی در ایالات متحده حتی در ایالات متحده از کالج و آموزش اخراج می شوند ، اما وظیفه انسانی خود را انجام می دهند ، و شما در کنار دولت خود با کل جهان اسلام و همه افراد آزادی در جهان کار می کنید. امروز چشم مردم غزه ، فرزندان غزه ، زنان غزه ، بیماران غزه برای من و شما دوخته می شوند. آنها انتظار دارند که ما با ما باشیم. آنها می خواهند ما صدای ظلم و ستم آنها باشیم و آنها را در این روزهای دشوار تنها نمی گذارند.
رونمایی از کتاب ترجمه “خدمات متقابل ایران و اسلام” توسط شهید موتاهاری
گفتنی است که این مراسم با سرود ملی جمهوری اندونزی و سرود جمهوری اسلامی ایران آغاز شد. دانش آموزان در این جلسه ، در پایان سخنرانی رئیس قوه مقننه ، اظهارات خود را با شعار “فلسطین آزاد آزاد” تأیید کردند.
در پایان سخنان خود ، غالیباف از کتاب “خدمات متقابل ایران و اسلام” توسط شهید موتاهاری رونمایی کرد.
پایان پیام/
منبع : میزان