رونمایی از سه تجهیز پزشکی دانشبنیان در حاشیه اینوتکس ۲۰۲۵

به گزارش گروه علمی ایرنا از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری، نمایشگاه بینالمللی فناوری و نوآوری (INOTEX ۲۰۲۵) از نهم اردیبهشت در محل پارک فناوری پردیس آغاز به کار کرد و به مدت چهار روز پذیرای بازدیدکنندگان بود.
روز جمعه؛ ۱۲ اردیبهشت، سه محصول فناورانه در حوزه تجهیزات پزشکی در غرفه پیشگامان نمایشگاه اینوتکس رونمایی شدند.
بالون کاردیووسکولار ان سی
یک شرکت دانشبنیان که در سال ۱۳۹۷ تاسیس شد و با تولید تجهیزات پزشکی تخصصی مانند این مانور آنژیوپلاستی و ویناتور پرتشل و مینی کیتهای تشخیصی نقش مهمی در این حوزه ایفا کرده است، با ارائه محصول «بالون کاردیووسکولار ان سی» در اینوتکس ۲۰۲۵ حضور یافت.
بالون کانتر دیلاتاسیون PTCA (بالون کاردیووسکولار (NC) برای باز کردن عروق کرونر تنگ شده استفاده میشود و از نوع تبادل سریع (RX) است که با گاید وایرهای نازک سازگار است. این محصول یکی از ملزومات مصرفی پزشکی است.
نمک سدیم آلژینات
نمک سدیم آلژینات،از محصولات رونمایی شده در آخرین روز برگزاری اینوتکس ۲۰۲۵ بود که به همت یکی دیگر از شرکتهای دانشبنیان، بومیسازی شده است.
آلژینات یک پلی سامارید خطی تکسویه است، که به دلیل ویژگیهای زیستی و شیمیایی خود در صنایع آرایشی غذایی و پزشکی به عنوان تغلیظکننده، تثبیتکننده، قوامدهنده و در داروسازی و ترمیم زخم کاربرد دارد.
شبیهساز احیای قلبی ریوی
یک شرکت دانشبنیان که از سال ۱۳۹۹ در زمینه طراحی و تولید شبیهسازهای پیشرفته پزشکی با استفاده از فناوریهای XR و هوش مصنوعی فعال شده است، شبیهساز احیای قلبی ریوی را در نمایشگاه اینوتکس امسال رونمایی کرد.
شبیهساز احیای قلبی ریوی با استفاده از هوش مصنوعی و واقعیت تعمیمیافته یک ابزار پیشرفته بینالمللی برای آموزش و ارزیابی مهارتهای BLS ACLS و مدیریت صحنه تصادف است.
این سیستم شبیهسازی واقعگرایانه، تحلیل دقیق پارامترها و ارائه سناریوهای متنوع را مطابق با دستورالعملهای جهانی AHA و ERC آموزش میدهد.
حوزههای کاربرد این محصول شامل آموزش و ارزیابی پزشکی، آموزش و ارزیابی مستمر، آموزش همگانی و آموزش تخصصی اورژانس است.
به گزارش ایرنا، نمایشگاه بینالمللی فناوری و نوآوری (INOTEX ۲۰۲۵) از نهم اردیبهشت در محل پارک فناوری پردیس آغاز به کار کرد و به مدت چهار روز پذیرای بازدیدکنندگان بود.
اینوتکس که امسال چهاردهمین دوره خود را پشت سر گذاشت، یکی از بزرگترین رویدادهای فناوری در منطقه به شمار میآید و هر ساله میزبان طیف گستردهای از شرکتهای دانشبنیان، استارتاپها، مراکز نوآوری، نهادهای حمایتی و سرمایهگذاران است.
در این دوره از نمایشگاه، بیش از ۵۰۰ مجموعه نوآور از ایران و کشورهای دیگر شرکت داشتند و بخشهایی همچون «اینوتکس پیچ» (رقابت استارتاپی)، «استیج اصلی» (سخنرانیهای تاثیرگذار)، نشستهای تخصصی، جلسات انتقال تجربه (Mentoring) و نمایشگاه محصولات فناورانه برپا بود.
علاوه بر معرفی تازهترین فناوریها در حوزههایی نظیر هوش مصنوعی، انرژیهای نو، فناوری پزشکی و اینترنت اشیا، کارگاههای آموزشی متنوعی نیز برای علاقهمندان و فعالان کسبوکار برگزار شد.
در این دوره از اینوتکس، فناوری هوشمصنوعی جایگاه ویژهای داشت. بخش قابل توجهی از غرفههای نمایشگاه به معرفی محصولات، خدمات و راهکارهای مبتنی بر هوش مصنوعی اختصاص یافته بود. استارتاپها و شرکتهای دانشبنیان در حوزههای مختلفی چون هوش مصنوعی پزشکی، پردازش زبان طبیعی، بینایی ماشین، رباتیک و تحلیل دادههای کلان (Big Data) به ارائه نوآوریهای خود پرداختند.
همچنین، در قالب نشستها و کارگاههای تخصصی، موضوعاتی نظیر فرصتها و چالشهای هوشمصنوعی در ایران، هوش مصنوعی مولد (Generative AI) و کاربردهای آن در صنایع مختلف مورد بحث قرار گرفت.
برگزاری جلسات ویژه با حضور استادان برجسته، متخصصان و کارآفرینان حوزه هوش مصنوعی، فرصت مناسبی برای علاقهمندان ایجاد کرد تا از تازهترین تحولات این فناوری در سطح ملی و بینالمللی آگاه شوند و ارتباطات حرفهای خود را گسترش دهند.
منبع : ایرنا