بهداشت و خانواده

ریشه چالش‌های روانی دانشجویان به سال‌های قبل از دانشگاه برمی‌گردد

به گزارش خبرنگار علمی ایرنا از سازمان امور دانشجویان، حسین رضایان روز پنجشنبه در آیین نکوداشت روز ملی روان‌شناس و مشاور و مراسم تجلیل از برگزیدگان مراکز مشاوره دانشگاه‌های کشور گفت: بر اساس بررسی‌ها، حدود ۳۰ درصد دانشجویان با مشکلات بهداشت روان روبه‌رو هستند. از سوی دیگر، افزایش مشکلات اقتصادی و معیشتی، به افزایش مراجعات به مراکز مشاوره منجر شده این در حالی است که این مراکز با چالش‌هایی نظیر کمبود منابع مالی و بازنشستگی متخصصان خود مواجه هستند.

رضایان تأکید کرد: پاسخ به این نیاز رو به رشد تنها با توسعه مراکز مشاوره ممکن نیست، باید نگاه پیشگیرانه را جایگزین نگاه صرفاً درمان‌محور کنیم. این پیشگیری باید از خانواده و مدارس آغاز شود، نه صرفاً در محیط دانشگاه.

معاون دانشجویی دانشگاه تهران همچنین خواستار حمایت بیشتر وزارت علوم از مراکز مشاوره شد و گفت: سازمان امور دانشجویان باید تمرکز خود را بر توسعه و توانمندسازی مراکز مشاوره قرار دهد، اما در کنار آن، باید به نهادینه‌سازی فرهنگ مراجعه به روان‌شناس و مشاور در میان خانواده‌ها و مدارس نیز توجه ویژه داشت.

وی با اشاره به آسیب‌های روانی شایع در خوابگاه‌ها از جمله اعتیاد، مصرف الکل و حتی موارد خودکشی، اظهار امیدواری کرد که با همکاری مشاوران، مراکز تربیت بدنی و سایر زیرساخت‌های دانشگاهی، به‌جای گسترش مراکز درمانی، شاهد گسترش مراکز نشاط‌آفرین مانند ورزشگاه‌ها و فضاهای فرهنگی باشیم.

آیین نکوداشت روز ملی روانشناس و مشاور با حضور شماری از مسئولان سازمان امور دانشجویان در باغ‌موزه نگارستان دانشگاه تهران، در حال برگزاری است. این مراسم با هدف گرامیداشت جایگاه روانشناسان و مشاوران و تأکید بر نقش حیاتی آن‌ها در ارتقای سلامت روان دانشجویان تدارک یافته است.

منبع : ایرنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا