بهداشت و خانواده

زنگ خطر کاهش باروری؛ راه نجات، سیاست‌گذاری چندبعدی

به گزارش ایرنا از فرهنگستان علوم پزشکی کشور، مرضیه وحید دستجردی روز چهارشنبه اظهار کرد: نرخ باروری کلی در ایران به کمتر از ۱.۵ رسیده و فاصله زیادی با سطح جایگزینی (۲.۱ فرزند به ازای هر زن در سن باروری) دارد.

وی افزود: در صورت ادامه این روند، تا سال ۱۴۳۰، بیش از ۲۶ درصد جمعیت کشور را سالمندان تشکیل خواهند داد و ایران به سالمندترین کشور منطقه تبدیل می‌شود.

به گفته دستجردی، کاهش جمعیت جوان و نیروی کار فعال، پیامدهای سنگینی در عرصه‌های اقتصادی و اجتماعی خواهد داشت و سیاست‌های سنتی تأمین اجتماعی را نیز ناکارآمد می‌کند.

عضو پیوسته فرهنگستان علوم پزشکی بر ضرورت سیاست‌گذاری جامع و چندبُعدی برای افزایش نرخ باروری تأکید کرد و افزود: فرزندآوری یک مساله صرفاً اقتصادی نیست بلکه ابعاد فرهنگی، اجتماعی، آموزشی و شغلی نیز دارد.

وی اجرای مؤثر قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، اولویت‌بندی مشوق‌های اقتصادی، اصلاح قوانین کار و تحصیلات، تقویت امید به آینده در نسل جوان، و تسهیل ازدواج و فرزندآوری را از الزامات برون‌رفت از این وضعیت عنوان کرد.

رئیس گروه سلامت زنان فرهنگستان علوم پزشکی با اشاره به ضرورت توجه به شرایط اقشار مختلف جامعه، از جمله زنان شاغل، زنان خانه‌دار، دانشجویان، اقوام و مناطق مختلف کشور، خواستار تدوین برنامه‌های ویژه و متناسب برای هر گروه شد.

منبع : ایرنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا