سرمایهگذاری برای تولید؛ مأموریتی ملی با پشتوانه قانون اساسی

ayatollah ali khamenei ، رهبر انقلاب اسلامی ، در پیامی به مناسبت آغاز سال ، سال نو را به عنوان سال “سرمایه گذاری برای تولید” نامگذاری کرد و به این ابتکارات اشاره کرد: “یکی از موضوعات مهم اقتصاد در کشور ، سرمایه گذاری است. برای سرمایه گذاری در این زمینه ، نه به عنوان رقابت با مردم ، اما در جایی که مردم نمی آیند ، دولت وارد زمین می شود و سرمایه گذاری می کند. انگیزه کار دولت فراهم کردن زمینه ها ، برطرف کردن موانع تولید است. “کار مردم این است که آنها می توانند از سرمایه کوچک و دارایی های عالی خود در راه تولید استفاده کنند.” 1/4/7
اقتصاد رسانه ای Khamenei.ir توسط هادی طاهان نازیف ، وکیل و سخنگوی شورای نگهبان از قانون اساسی مورد بررسی قرار گرفته است.
نامگذاری سال 2 به عنوان “سال سرمایه گذاری برای تولید” توسط رهبر عالی توجه زیادی به نقش تعیین کننده ورود نقدینگی به بخش های تولیدی جلب کرده است. اینکه چرا چنین رویکردی مهم است محدود به مسائل اقتصادی متعارف نیست ، اما دارای یک اصول حقوقی و حقوقی قوی است که در زمینه قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران شایع تر است. در این قانون ، اصولی وجود دارد که راه را برای پیشرفت ملی ، عدالت اجتماعی و نیاز به خودکشی کشور هموار می کند و راه را برای سرمایه گذاری به سمت فعالیت های تولیدی هموار می کند.
یکی از این اصول ، سومین اصل قانون اساسی است که دولت را موظف می کند با برنامه ریزی و سیاست گذاری مؤثر ، برای دستیابی به خودکشی در زمینه های علمی ، صنعتی و کشاورزی کار کند. نیاز به گسترش واحدهای تولیدی در این مناطق بدون جذب سرمایه و تخصیص مناسب آن امکان پذیر نخواهد بود. بنابراین ، هرچه رویکرد دولت برای حمایت از زیرساخت های پشتیبانی سرمایه گذار جدی تر باشد ، خودآگاهی بیشتری تسهیل می شود.
در کنار این اصل ، اصل چهل و سوم قانون اساسی بر لزوم تأمین شرایط کامل کار و اشتغال کامل و همچنین از بین بردن سلطه اقتصادی بیگانگان تأکید دارد. منطقی که این اصل ارائه می دهد این است که اشتغال پایدار و استقلال اقتصادی به تقویت تولید داخلی بستگی دارد و این تقویت نیاز به سرمایه گذاری در مناطقی دارد که می تواند با افزایش بهره وری و کاهش وابستگی ، قدرت اقتصادی کشور را تقویت کند. چنین فضایی نه تنها فرصتی را برای فعالیت اقتصادی سالم ایجاد می کند بلکه انگیزه های خارجی را برای همکاری در بازار داخلی ایران تقویت می کند ، به شرط آنکه امنیت سرمایه گذار تضمین شود.
در اصل ، چهل و چهار ، نگاهی بیشتر به ساختار اقتصادی وجود دارد. این اصل اقتصاد را به سه بخش عمومی ، تعاونی و خصوصی تقسیم می کند و با سیاست های کلی آن ، بخش خصوصی و تعاونی ها در موقعیتی قرار دارند که می توانند در بسیاری از مناطق فعالیت های تولیدی انجام دهند. این چارچوب نه تنها مشروعیت و شناخت حقوقی سرمایه گذاری غیردولتی را تضمین می کند ، بلکه زمینه ای را برای دولت فراهم می کند تا تصدی خود را کاهش دهد و در عوض فضای سرمایه گذاران را باز کند.
On the other hand, the one hundred and fifty -fifty -fifty principles have a prominent role in ensuring economic security and defending investor rights. طبق این اصل ، قوه قضاییه مسئولیت احیای حقوق عمومی را بر عهده دارد و همچنین باید اعتراضات اقتصادی را برطرف کند. اگر ساختار قضایی فضایی عادلانه و کارآمد برای حل و فصل اختلافات اقتصادی و ایستادگی در برابر فساد و اجاره فراهم کند ، اعتماد سرمایه گذاران به ساختار قانونی این کشور افزایش می یابد. واضح است که بدون این پشتیبان قضایی و اطمینان از حمایت از حقوق مالکیت ، بسیاری از سرمایه گذاران داخلی و خارجی تمایلی به ورود به حوزه تولید ندارند.
همان دیدگاه از زاویه توزیع عدالت نیز در چهل و هشتم اصلی در نظر گرفته شده است. این اصل دولت را ملزم به جلوگیری از تبعیض در توزیع درآمد و تسهیلات در سراسر کشور می کند. درک این اصل این است که حمایت دولت از توسعه متعادل نه تنها به اجرای پروژه های توسعه مربوط می شود بلکه باید در ایجاد بسته های تشویقی برای سرمایه گذاری در مناطق محروم یا کمتر توسعه یافته نیز متمرکز شود. به این ترتیب ، تولید و اشتغال فراتر از چارچوب مناطق محدود صنعتی است و فرصت های اقتصادی در سراسر کشور توزیع می شود.
نتیجه منطقی اصول قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران این پیام را بیان می کند که الزام به جذب ، راهنمایی و اطمینان از امنیت سرمایه صرفاً یک مصلحت موقت نیست بلکه بخشی از مفاهیم قانون اساسی است. چشم انداز در این میثاق ملی ، راه را برای سیاست گذاران فراهم می کند تا با تدوین و اجرای قوانین پشتیبانی ، از بین بردن موانع اداری و قضایی و گسترش فرهنگ تولید ، شرایطی را برای مشارکت فعال سرمایه گذاران داخلی و خارجی تهیه کنند.
سرانجام ، نامگذاری سال به عنوان “سال سرمایه گذاری برای تولید” دقیقاً بر اساس این بنیادهای حقوقی و مفاهیم اساسی اقتصادی است. از آنجا که دولت و سایر نیروها در مورد اجرای قانون اساسی جدی هستند ، می توان امیدوار بود که مبنای رشد ظرفیت های تولیدی ، افزایش اشتغال ، کاهش شکاف طبقاتی و حرکت به سمت عدالت فراگیر وجود داشته باشد. دستیابی به چنین وضعیتی مستلزم همگرایی همه ستون های سیستم و ایجاد فضایی برای سرمایه گذاران است. فضایی که قانون اساسی از ابتدا و امروز ایجاد کرده است باید در زمینه عمل تجلی یابد.
پایان پیام/
منبع : میزان