دنیای فناوری

سطح و شتاب حمایت بیمه‌ای از داروهای گیاهی کافی نیست

به گزارش روز یکشنبه گروه علمی ایرنا، ایران با پیشینه‌ای کهن در طب سنتی و گیاهان دارویی یکی از غنی‌ترین منابع دانش گیاهی و درمان‌های طبیعی در جهان محسوب می‌شود. در سال‌های اخیر، با توجه به اهمیت روزافزون سلامت و تمایل جهانی به استفاده از روش‌های طبیعی و مکمل، گیاهان دارویی و طب سنتی در ایران به‌عنوان یکی از محورهای کلیدی توسعه مورد توجه قرار گرفته‌ است.

ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی، نقش مهمی در ساختاردهی و ارتقای صنعت در این حوزه داشته و ستاد در طول بیش از یک دهه فعالیت خود، به نقش‌آفرینی در توسعه فناوری‌ها، ترویج و فرهنگ‌سازی و توسعه بازار این حوزه پرداخته است و اکنون چشم‌انداز دومین دهه فعالیت خود را در پیش رو دارد.

ارتقای تعاملات بین فعالان زیست‌بوم فناوری و نوآوری، همکاری و هم‌افزایی با دیگر ستادهای توسعه معاونت علمی و نیز نهادها و دستگاه‌های متولی بخشی از حمایت‌های ستاد توسعه گیاهان دارویی است و محدود به این عرصه نمی‌شود. این ستاد حمایت‌های ویژه‌ای را از توسعه فناوری‌ها و رسوخ نوآوری در محصولات دانش‌بنیان حوزه گیاهان دارویی و طب ایرانی انجام داده که در اخبار بعدی به طور مفصل به آن‌ها پرداخته خواهد شد.

حضور ذی نفعان و متولیان گیاهان دارویی و طب ایرانی در کارگروه‌های تخصصی

دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی، با اشاره به فعالیت کارگروه‌های تخصصی ذیل این ستاد، بیان کرد: کارگروه‌های تخصصی «طب ایرانی و مکمل»، «فناوری‌های نوین در زنجیره ارزش گیاهان دارویی و فرآورده‌های طبیعی»، «توسعه فناوری و کارآفرینی»، «بازار و بین الملل»، «تولید آفت‌کش‌های گیاه پایه»، «داروهای دامپزشکی» و «بذر و اندام تکثیری گیاهان دارویی»، پدر مسیر شناخت مشکلات و نیازها، هماهنگی و هم‌افزایی میان فعالان هر حوزه و ارتقای اقتصاد این حوزه، حرکت می‌کنند.

دامون رزمجویی بهره‌مندی از دیدگاه‌های صاحب‌نظران حوزه‌های مختلف گیاهان دارویی و طب ایرانی را یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های شاخص این کارگروه‌ها دانست و افزود: یکی از مهم‌ترین و شاخص‌ترین معیارهایی که مد نظر ما قرار دارد، دعوت و استفاده از نظرات و ظرفیت‌های افراد کلیدی و شاخص هر حوزه است.

وی افزود: بر مبنای این معیار، مسئولان اثرگذار هریک از نهادهای مرتبط از جمله وزارت بهداشت، وزارت جهاد کشاورزی، وزارت صمت، همچنین استادان دانشگاه، صاحبان صنایع، تولیدکنندگان و نخبگان، در کارگروه اختصاصی گرد هم می‌آیند و ضمن تشریح و بررسی موضوعات، با هم‌فکری و هم‌افزایی، درصدد رفع مشکلات آن حوزه بر می‌آیند.

رزمجویی، تحلیل و تشریح چالش‌های فرآروی کسب و کارهای دانش‌بنیان حوزه گیاهان دارویی برای ورود به بازارهای صادراتی را یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های ستاد، عنوان کرد و افزود: در قالب کارگروه تخصصی بازار و بین الملل، تلاش خواهیم کرد تا با استفاده از تمامی ظرفیت‌های اثرگذار، در مسیر رفع مشکلات صادراتی شرکت‌های دانش بنیان قدم برداریم.

سطح و شتاب حمایت بیمه‌ای از داروهای گیاهی کافی نیست

همکاری با سازمان غذا و دارو در راستای اثربخشی و رونق بازار داروهای گیاهی

دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی، با اشاره به تعامل سازنده و همکاری ستاد گیاهان دارویی با سازمان غذا و دارو، در راستای تسهیل فرآیند کارآزمایی‌های بالینی و حمایت از محصولات دانش‌بنیان گیاهان دارویی اظهارکرد: تعامل بسیار خوبی با سازمان غذا و دارو، صورت گرفته است.

وی افزود:تلاش داریم تا از این تعامل سازنده در جهت رفع مشکلات حوزه داروهای گیاهی بهره ببریم و امیدواریم این همکاری بتواند در معرفی و ترویج ظرفیت‌های بالقوه داروهای گیاهی و نقش‌آفرینی آنها در ارتقای سلامت جامعه و همچنین توسعه بازار محصولات و تجاری‌سازی آن‌ها اثری کیفی داشته باشد.

رزمجویی، روند حمایت‌های بیمه از داروهای گیاهی و قرار گرفتن این محصولات در چرخه سلامت کشور را تشریح و عنوان کرد: بیمه نیز حمایت‌هایی را از محصولات دانش‌بنیان انجام داده است. اما سطح و شتاب این حمایت کافی نیست. امیدواریم با حمایت‌هایی که وزارت بهداشت از فرآورده‌های دارویی گیاهی ساخت شرکت‌های دانش‌بنیان انجام می‌دهد، روند ورود این محصولات به فهرست‌های دارویی بیمه کشور، تسریع شود.

هم‌گرایی بین گیاهان دارویی و سایر فناوری‌های راهبردی

این مقام مسئول، با اشاره به هم‌افزایی و ایجاد بستر تعامل میان تولیدکنندگان داروهای گیاهی با فعالان سایر حوزه‌های فناوری عنوان کرد: یکی از اقدامات خوبی که ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی، در دستور کار خود قرار داده، همکاری و تعامل با ستادهای توسعه فناوری نانو و میکرو، ستاد زیست‌فناوری و پزشکی و ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان ماشین‌سازی است تا از ظرفیت آن‌ها برای ساخت و فرآوری داروهای گیاهی اثربخش، با کیفیت بالا و مبتنی بر فناوری‌های روز، استفاده شود.

به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، رزمجویی در ادامه تصریح کرد: اطمینان دارم، شرکت‌های دانش‌بنیان بسیار خوبی در داخل کشور داریم که در زمینه تأمین مواد اولیه، ماشین‌آلات و تجهیزات مورد نیاز تولیدکنندگان داروهای گیاهی، توانمندی‌های خوبی دارند. ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی، باید به عنوان نخِ تسبیح میان فعالان زنجیره ارزش فناوری‌های گیاهان دارویی، زمینه را برای توسعه محصولات دانش‌بنیان با کیفیت و رقابت‌پذیر در این حوزه فراهم کند.

وی با بیان این‌که نیازهایی در تولید گیاهان دارویی ما وجود دارد که پاسخ آن در فعالان دیگر فناوری‌ها است، ادامه داد: به طور مثال، استخراج ماده مؤثره گیاهان دارویی می‌تواند به شرکت‌های توانمند فعال در ساخت سانتریفیوژها یا سایر تجهیزات کمک کند. همچنین، تولید داروهای با اثرگذاری بالاتر و جذب بهتر، با استفاده از متخصصان فناوری‌های نانو و متخصصان حوزه زیست‌فناوری، دور از دسترس نیست. بر همین اساس، سعی می‌کنیم زمینه تعامل و ارتباط میان فعالان حوزه گیاهان دارویی با متخصصان و فناوران سایر حوزه‌های فناوری را فراهم کنیم.

منبع : ایرنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا