شتابگیری توسعه انرژیهای تجدیدپذیر دستور کار دولت چهاردهم است/ افزایش ۴۴ درصدی ظرفیت تولید انرژی تجدیدپذیر در ۱۰ ماه گذشته

عباس عبد البادی امروز صبح در نهمین کنفرانس بین المللی و ششمین جایزه ملی انرژی تجدید پذیر ایران ، که در مرکز کنفرانس برج برج تهران میلاد در آن حضور داشت ، گفت: توسعه انرژی تجدید پذیر یکی از اولویت های جدی دولت است.
وی افزود: با اشاره به تأکید رهبر عالی بر لزوم توجه به انرژی پاک ، وی افزود: “دولت چهاردهم و وزارت انرژی متعهد به پیگیری این سیاست کلان هستند و برنامه ریزی دقیق انجام شده است.
وزیر انرژی گفت: حل مسئله برق در نیاز به پشتیبانی ویژه و برنامه ریزی منسجم ، افزود: “با توجه به افزایش نقش برق در توسعه اقتصادی و اجتماعی کشورها و افزایش فرایند مصرف ، اقدامات ویژه توسعه باید در این بخش اجرا شود.”
علی آبادی در بخش دیگری از اظهارات خود به اهمیت جهانی انرژی تجدید پذیر اشاره کرد و گفت: “تعاریف جدید ارائه شده توسط نهادهای بین المللی بر نقش جسورانه انرژی تجدید پذیر در آینده تأکید می کند و ایران باید در این زمینه اقدامات گسترده ای انجام دهد.”
وی با اشاره به ترکیب فعلی منابع جهانی تولید برق ، توضیح داد: در حال حاضر 4.3 درصد از برق جهان از منابع فسیلی و 4.9 درصد از منابع تجدید پذیر تأمین می شود. پیش بینی ها نشان می دهد که تا سال 2 ظرفیت تولید تجدید پذیر برق در جهان به 2 گیگاوات خواهد رسید. این نشان می دهد که ایران باید در این مسیر قدم های جدی و سریع انجام دهد.
وزیر انرژی گفت: توسعه ذخیره انرژی مکمل اصلی توسعه انرژی تجدید پذیر است و افزود: صرف نظر از زیرساخت های ذخیره انرژی ، توسعه تجدید پذیر با چالش های جدی روبرو خواهد شد. به خصوص در ساعات کم زمان ، ذخیره سازی می تواند نقش مهمی در ثبات شبکه و کاهش بی حوصلگی داشته باشد.
وی افزود: وزارت انرژی همچنین یک برنامه مطالعه ویژه در زمینه هیدروژن سبز راه اندازی کرده است و این فناوری می تواند یکی از راهکارهای آینده نگر در سیاست های انرژی کشور باشد.
آلیبادی همچنین برای تسهیل توسعه توسعه انرژی تجدید پذیر به اقدامات وزارت انرژی اشاره کرد و گفت: “استراتژی اصلی وزارت انرژی در این زمینه بهبود محیط کسب و کار در صنعت برق و ارائه مشارکت بخش خصوصی تر است.” وی گفت: امکان ساخت نیروگاه های تجدید پذیر با استفاده از ماده 5 قانون موانع تولید ، راه اندازی پنل سبز در تبادل انرژی ، ساخت نیروگاه های خورشیدی توسط صنایع ، توسعه مزارع تجدید پذیر برای استخراج قانونی رامسر و استفاده از ماده 5 از ظرفیت انرژی تجدید پذیر.
وزیر انرژی با اشاره به رشد ظرفیت تجدید پذیر در دولت چهاردهم ، گفت: “در حال حاضر ، ظرفیت انرژی تجدید پذیر این کشور به 2 مگاوات رسیده است که از این تعداد 2 مگاوات 5 ٪ از کل ظرفیت در شش ماه گذشته و در دولت جدید وارد دولت جدید شده است.”
وی افزود: تاکنون 6000 مگاوات تولید برق تجدید پذیر در متقاضی وجود دارد و افزود: وزارت انرژی به طور جدی در حال پیگیری قرارداد و توافق برای ساخت نیروگاه های خورشیدی و متقاضیانی است که فعالیت های خود را آغاز نکرده اند ، در کمترین زمان جایگزین می شوند.
پایان پیام/
منبع : میزان