اخبار استانی

شورای فضای مجازی استان‌ها برای توسعه اقتصاد محتوا تلاش کنند

به گزارش خبرنگار ایرنا قاسم خالدی روز شنبه در نشست شورای اداری خراسان جنوبی اظهار کرد: شوراهای عالی فضای مجازی استانی نقش کلیدی در بهره‌برداری از ظرفیت‌های فضای مجازی دارند.

وی ادامه داد: هدف این شوراها استفاده حداکثری از ظرفیت‌های شبکه ملی اطلاعات، همکاری فعالان فضای مجازی، آموزش و فرهنگ‌سازی، غنی‌سازی محتوا و خدمات بومی متناسب با ویژگی‌های هر استان است.

مشاور رئیس شورای عالی فضای مجازی اظهار کرد: در ایران با تولید محدود و البته مشکلات فرهنگی و اعتقادی بسیاری در مقابل شبکه‌های بین‌المللی داریم که سالانه صدها سریال و فیلم تولید می‌کنند، بنابراین، برای رسیدن به اهداف انقلاب دیجیتال باید اقتصاد محتوا را فعال کنیم.

وی عنوان کرد: از دیگر وظایف شورای فضای مجازی استان‌ها شامل صیانت از زیرساخت‌های حیاتی، مقابله با تهدیدات سایبری، ارزیابی دولت الکترونیک و حرکت به سمت حکمرانی هوشمند داده‌محور است.

خالدی تاکید کرد: امروز فضای مجازی یکی از بزرگ‌ترین پدیده‌های قرن است و اگر کشور ما در این حوزه پیشرفت نکند، به حاشیه خواهد رفت، همانطور که یک استاد اقتصاد آمریکایی گفته، اگر کشوری صدای انقلاب صنعتی دوم یعنی فضای مجازی را نشنود، در آینده فقیر و حاشیه‌نشین خواهد شد.

وی با تاکید بر اینکه باید فضای مجازی را فراتر از رسانه‌های اجتماعی دید یادآور شد: این فضا ابعاد گسترده‌ای دارد که شامل فناوری‌های نوین مثل هوش مصنوعی، وب هوشمند و متاوِرس می‌شود و با سرعتی بسیار بالا در حال تحول است.

مشاور رئیس شورای عالی فضای مجازی گفت: اگر نتوانیم با نسل جوان که زیستگاه اصلی‌اش فضای مجازی است ارتباط برقرار کنیم، خطر بروز مشکلات اجتماعی و فرهنگی بدون شک افزایش می‌یابد.

وی تاکید کرد: فضای مجازی نه تنها فرصت‌های بی‌نظیری برای توسعه کشور محسوب می‌شود بلکه تهدیدهای جدی نیز به همراه دارد که باید با حکمرانی دقیق، استفاده از ظرفیت‌ها و فرهنگ‌سازی، مدیریت شود تا آینده‌ای روشن برای کشور رقم بخورد.

خالدی با بیان اینکه خراسان جنوبی یکی از استان‌های علم‌خیز کشور است، اظهار کرد: راه‌اندازی شورای فضای مجازی در استان‌هایی مانند سمنان و خراسان جنوبی به عنوان نخستین استان‌ها، نشان از سبقه علمی بالای این استان و اهمیت توجه به فضای مجازی دارد.

وی با اشاره به روند شکل‌گیری شورای عالی فضای مجازی در ایران، بیان کرد: از سال ۱۳۷۶ کشور ورود جدی خود به عرصه اینترنت را آغاز کرد و در همان سال‌ها مقام معظم رهبری سه نکته کلیدی را درباره فضای مجازی مطرح کردند: اول، این پدیده مورد استقبال جوانان خواهد بود، دوم، باید از فرصت‌های آن استفاده کنیم و سوم، فضای مجازی فرصت‌های بی‌نظیری برای کشور به همراه دارد.

مشاور رئیس شورای عالی فضای مجازی ادامه داد: در سال‌های ابتدایی بررسی موضوع حکمرانی فضای مجازی، سه نگاه غالب میان تصمیم‌گیران کشور وجود داشت؛ نگاه نخست، نگاهی امنیتی بود که فضای مجازی را یک تهدید راهبردی تلقی می‌کرد و خواستار مدیریت آن ذیل شورای‌عالی امنیت ملی بود.

وی افزود: گرایش دوم، نگاه فرهنگی به فضای مجازی بود، این نگاه که بیشتر از سوی دستگاه‌های فرهنگی و رسانه‌ای کشور دنبال می‌شد، معتقد بود فضای مجازی یک پدیده فرهنگی است و باید از طریق شورای‌عالی انقلاب فرهنگی برای آن سیاست‌گذاری شود.

خالدی ادامه داد: نگاه سوم، صرفاً فناورانه بود و فضای مجازی را در ردیف سایر فناوری‌ها می‌دید که باید ذیل وزارت ارتباطات مدیریت شود.

وی بیان کرد: پس از برگزاری حدود ۴۰ جلسه کارشناسی و سه جلسه با حضور مقام معظم رهبری، این سه رویکرد ارائه شد و در نهایت معظم‌له تأکید کردند که باید ساختاری فراقوه‌ای برای مدیریت فضای مجازی شکل گیرد.

مشاور رئیس شورای عالی فضای مجازی افزود: رهبر انقلاب تأکید داشتند که این ساختار جدید، دو وظیفه اصلی دارد؛ نخست، ایفای نقش قرارگاه فرماندهی حوزه سایبری کشور و دوم، طراحی نقشه روابط جمهوری اسلامی در عرصه فضای مجازی. به‌همین منظور، شورای‌عالی فضای مجازی با همین نیت و مأموریت‌ها شکل گرفت.

وی با اشاره به تأکید رهبری بر ریاست رئیس‌جمهور بر شورای‌عالی فضای مجازی گفت: با وجود برخی مخالفت‌ها، ایشان به صراحت تأکید کردند که چون تمام حوزه اجرایی کشور متأثر از فضای مجازی است، بهترین گزینه برای ریاست شورا، رئیس‌جمهور است.

خالدی تصریح کرد: مقام معظم رهبری در همان جلسه تأکید کردند اگر مسئولیت رهبری را نداشتند، خودشان ریاست شورا را می‌پذیرفتند، ایشان همچنین جمله‌ای تاریخی بیان کردند و فرمودند: «باید یک‌بار دیگر مثل سال ۵۷ انقلاب کنیم، این‌بار در حوزه فضای مجازی.»

وی افزود: این شورا با هدف تجمیع وظایف، مسئولیت‌ها و ماموریت‌ها در فضای مجازی، هماهنگی میان دستگاه‌ها و استفاده بهینه از فرصت‌ها شکل گرفت، رئیس جمهور با تاکید بر اهمیت این شورا، مسئولیت رهبری آن را شخصاً پذیرفتند و بر انتخاب دبیر قوی برای اجرای امور تاکید داشتند.

مشاور رئیس شورای عالی فضای مجازی با اشاره به چالش‌های پیش روی اجرای مصوبات شورای‌عالی فضای مجازی گفت: برخی دستگاه‌ها به دلیل تعارض مأموریت‌ها، در مسیر اجرای تصمیمات شورا همراهی لازم را نداشتند، مهم‌ترین نمونه آن، پروژه شبکه ملی اطلاعات است که علی‌رغم مصوبات متعدد، به صورت کامل اجرایی نشده و گزارش‌های متناقضی از میزان پیشرفت آن ارائه شده است.

وی تأکید کرد: امروز باید با نگاهی راهبردی و هم‌افزا به فضای مجازی نگریست و با درک فرصت‌ها و تهدیدهای آن، به‌گونه‌ای عمل کرد که کشور دچار عقب‌ماندگی در این عرصه حیاتی نشود.

منبع : ایرنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا