صدور حکم تاریخی برای ابر بدهکار بانکی کشور/ اقدامات قوه قضاییه در برخورد با پرونده رستمیصفا الگویی قاطع و مترقی است

گروه Rostami Safa بزرگترین بدهکار بخش خصوصی به سیستم بانکی است که تقریباً 5 ٪ از کل مطالبات بدون تغییر در بخش خصوصی در سالهای اخیر است.
بررسی این پرونده نشان می دهد که محمد رستامی صفا توانسته است با ایجاد شبکه ای از شرکت های مختلف ، از پنج بانک اصلی کشور ، از جمله بانک پارسیان ، بانک ملی ، بانک ملی ، بانک توسعه صادرات و بانک تجارت ، تسهیلات بزرگی در مقیاس کسب کند.
اسناد پرونده حاکی از آن است که بخش اعظم این وجوه به خارج از کشور منتقل شده است.
این پرونده در ماه آوریل در شعبه دوم دادگاه جرم ویژه اقتصادی تهران آغاز شد. با توجه به ابعاد گسترده و پیچیدگی های فنی این پرونده ، دادگاه با تشکیل نهادهای تخصصی متشکل از کارشناسان پولی و بانکی ، کارشناسان ارز ، تحلیلگران مالی ، اقتصاددانان و کارشناسان گمرک ، این پرونده را بررسی کرد.
این روند با تأکید مکرر بر رئیس قوه قضاییه قوه قضاییه بر لزوم تحقیقات علمی و دقیق در مورد پرونده های اقتصادی همراه بود.
در سال 6 ، پس از برگزاری بسیاری از جلسات کارشناسی و قضایی ، دادگاه موفق به صدور قسمت اول پرونده شد.
در بخش اول این پرونده ، دادگاه محمد رستامی صفا را به 5 سال زندان ، محرومیت از هرگونه خدمات دولتی و رد املاک در شبکه بانکی این کشور از 1 میلیون و 2 یورو ، 2 میلیون یورو و 1800 دلار ، یک میلیارد و 6 میلیون و 6 میلیون و 6000 و 6000 و 6 میلیون نفر رساند.
قسمت دوم پرونده گروه Rostami Safa در شعبه دوم تحقیقات دادگاه ویژه جرایم در سیستم اقتصادی دولت و متهمان به رد همان ارز و ارزش تسهیلات روز به روز ، از جمله تورم در سمت راست پنج بانک محکوم شدند.
متهمان و وکلای آنها به دنبال پرداخت احکام و بودجه دریافت شده تا تاریخ دریافت تسهیلات ریالی (حدود 5 سال) بودند که دادگاه مطابق با قوانین قانونی که باعث خسارات زیادی به بانکها شده است ، شناسایی کرده است.
نکته مهم این قانون رد کلیه اموال ناشی از قانون طبق ماده 5 قانون مجازات سیستم اقتصادی بود که دادگاه توسط کلیه املاک ناشی از قانون ، متهمان در مورد تسهیلات ارزی ، محکوم به ارز فعلی و پرونده رد شد.
براساس حكم دادگاه ، متهمان كل ارز دریافت شده و معادل ارزش روز تسهیلات ریالی را در حق پنج بانک ملی ، پارس ، تجارت و توسعه صادرات و سپاه با 1.2 دلار ، 2.9 دلار ، 2.8.1.1.1 rials محكوم می كنند.
پرونده Rostami بیانگر تعیین جدی قوه قضاییه برای مقابله با فساد است
کارشناس اقتصادی محسن حج محمد در مصاحبه با مقدار وی با اشاره به اقدامات اخیر قوه قضاییه در برخورد با پرونده های فساد ، گفت: “در چند ماه گذشته ، ما شاهد صدور احکام تعیین کننده و مترقی توسط قوه قضاییه در پرونده های فساد بودیم ، که پرونده Rostami منعکس کننده تعیین جدی قضایی برای مقابله با فساد است.”
کارشناس اقتصادی گفت: “این جملات پیام واضحی به همه متخلفین ، به ویژه در مناطق اقتصادی و بانکی می دهد که قوه قضاییه با هرگونه فساد با اطمینان روبرو خواهد شد.”
حاج محمدی به اهمیت برخورد با فساد در سیستم بانکی اشاره کرد: منابع بانکی در دست مدیران است که بخشی از آنها متعلق به عموم و بخش دیگر بیتالم است. هرگونه سوءاستفاده از این منابع خیانت به اعتماد عمومی است.
وی افزود: “قوه قضاییه در موارد اخیر نشان می دهد که مجرمان مالی ، به ویژه در سیستم بانکی ، دیگر نمی توانند فعالیت های غیرقانونی خود را ادامه دهند ؛ این رویکرد فضایی از ناامنی را برای فاسد کننده های اقتصادی ایجاد کرده است.
این کارشناس اقتصادی همچنین به اقدامات قوه قضاییه در زمینه فرهنگی و فضای مجازی اشاره کرد و گفت که قوه قضاییه نه تنها در حوزه اقتصادی بلکه در مقابله با اختلال در فضای مجازی فعال بوده است. افرادی که با انتشار اخبار جعلی و افکار عمومی ، امنیت ذهنی جامعه را تهدید می کنند ، باید بدانند که با یک پاسخ سریع و محکم از سوی قوه قضاییه روبرو خواهند شد.
ضرورت برای تقویت مکانیسم های نظارت در سیستم بانکی
حاج محمدی با اشاره به نقش نظارتی بانک مرکزی و وزارت اقتصاد اظهار داشت: اگرچه قوه قضاییه در برخورد با متخلفان خوب عمل کرده است ، اما آژانس های نظارتی مانند بانک مرکزی و وزارت اقتصاد نیز با تقویت مکانیسم های کنترل نیاز به جلوگیری از فساد دارند.
وی گفت: “اگر این هماهنگی بین قوه قضاییه و سازمان های نظارتی به درستی انجام شود ، ما شاهد کاهش قابل توجهی در فساد و بهبود شاخص های شفافیت اقتصادی خواهیم بود.”
این کارشناس اقتصادی از اقدامات قوه قضاییه ستایش کرد و گفت که رفتار تعیین کننده فساد نه تنها حقوق مردم را فراهم می کند ، بلکه به ارتقاء اعتماد عمومی به سیستم مدیریت اقتصادی نیز کمک می کند.
پایان پیام/
منبع : میزان