ضرورت شفافسازی در جریمههای مالی؛ آیا مدیران باشگاهها میتوانند قرارداد بازیکنان را کاهش دهند؟

به دنبال نتایج ضعیف تیم فوتبال Persepolis در تهران ، هیئت مدیره این باشگاه تصمیم به مجازات بازیکنان و کارمندان گرفت. عملی که بار دیگر این سؤال را ایجاد می کند که آیا باشگاه ها می توانند چنین جنایاتی را در یک چارچوب خاص اعمال کنند یا این یک طعم و مزه بدون پشتوانه قانونی است.
باشگاه پرسپولیس روز شنبه 5 آوریل اعلامیه رسمی صادر کرد که طبق گفته هیئت مدیره ، اعضای تیم فوتبال این باشگاه به دلیل آخرین نتایج ، با مجازات 5 ٪ ، 2 ٪ از قرارداد خود را جریمه کرده اند.
در کنار آن ، رضا دارویش مدیرعامل این باشگاه همچنین استعفای رسمی خود را در همان جلسه ارائه داده است ، که به جلسه آینده هیئت مدیره به تعویق افتاده است. اما بخش قانونی این تصمیم ، مجازات های مالی اعضای تیم ، موضوع لازم است که در چارچوب قوانین فوتبال ایران با دقت مورد بررسی قرار گیرد.
آیا مجازات پرسپولیس قانونی است؟
در سیستم حقوقی فوتبال ایران ، باشگاه های تحت نظارت فدراسیون فوتبال و مطابق مقررات انضباطی ، مقررات مربوط به قراردادها و همچنین مقررات داخلی باشگاه ها مجاز به تعیین جوایز و پنالتی برای بازیکنان و کارمندان است.
این باشگاه می تواند بازیکنان را در صورت رفتار غیر حرفه ای ، نقض انضباطی ، از جمله رفتار غیر پورتس ، بازخرید مدیر یا رفتارهای مشابه و نقض شرایط قراردادی مجازات کند و نتایج فنی شامل این موارد نیست. اگر باشگاه سعی در کسر قرارداد بازیکن دارد. مشروط بر اینکه این موضوع در قرارداد بیان شده و توسط کمیته انضباطی یا مؤسسات مربوطه تصویب شود ، این امکان پذیر خواهد بود.
بنابراین ، اگر مجازات های مالی پرسپولیس مبتنی بر یک بند خاص در قرارداد خود یا قوانین داخلی باشگاه باشد ، از نظر قانونی قابل دفاع است. در غیر این صورت ، بازیکنان حق دارند با ارسال شکایت به کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال یا کمیته انضباطی ، تصمیم بگیرند.
این اولین بار نیست که یک باشگاه در ایران به بازیکنان خود جریمه می شود. در سالهای اخیر ، باشگاه هایی مانند استقلال ، تراکتور ، نساجی ، فولاد و حتی لیگ های پایین نیز به دلیل نتایج ضعیف یا رشته های مشابه ، از قراردادهای بازیکنان کسر شده اند ، منتقدان زیادی برای داشتن مبنای قانونی دارند.
باشگاه نساجی مازندران همچنین به دلیل عملکرد ضعیف در این فصل پس از نتایج ضعیف و شکست خانگی مقابل رافسانجان و سقوط در پایان جدول لیگ برتر ، تصمیم به کسر 2 ٪ از قرارداد بازیکنان و کارمندان را گرفت.
با این حال ، در بسیاری از موارد ، این مجازات ها پس از اعتراض بازیکنان توسط مقامات قضایی لغو یا تعدیل شده است. کارشناسان حقوق ورزش بر این باورند که چنین تصمیماتی باید با شفافیت قانونی اتخاذ شود. به طوری که دلایل ، مستندات حقوقی ، میزان و نحوه اجرای مجازات ها به گونه ای که بازیکنان نیز می توانند از حق دفاع برخوردار باشند.
در موارد مشابه ، کمیته وضعیت فدراسیون فوتبال بارها و بارها اظهار داشته است که مجازات های مالی فقط در صورت درج و مستند سازی قرارداد معتبر است.
تصمیم هیئت مدیره Persepolis برای مجازات بازیکنان ، اگرچه از دیدگاه مدیریت باشگاه برای بازگرداندن نظم فنی و اخلاقی قابل درک است ، اما باید توسط مفاد قراردادهای رسمی ، مقررات داخلی باشگاه و آئین نامه فدراسیون به طور قانونی اجرا شود. در غیر این صورت ، این مجازات ها ممکن است در مقامات صالح مورد اعتراض قرار گیرد و ممکن است قانونی تلقی شود.
گفتن است باشگاه استقلال تهران نمونه بارز این واقعیت است که مدیریت این باشگاه را نمی توان جریمه کرد و با وجود عملکرد ضعیف تیم و اعتراض ، قرارداد این تیم کاهش نیافته است و هنوز مشخص نیست که باشگاه پرسپولیس چه کاری انجام داده است.
طبق رویه FIFA و CAS ، بدون جزئیات مجازات رفتارهای غیر منتقره به طور خاص در قراردادها ، مجازات ها قانونی و قانونی نیستند و حق شکایت برای بازیکنان محفوظ است. همچنین ، مجازات های اعضای تیم به دلیل عملکرد ضعیف فنی در FIFA و CAS قانونی نیست ، و یک مقاله خاص و یادداشت برای چنین مواردی و میزان عملکرد فنی برای هر باشگاه تدوین نشده است.
پایان پیام/
منبع : میزان