عارف: اراده جمهوری اسلامی ایران برای بازتعریف و توسعه همهجانبه روابط اقتصادی با آفریقا، استوار و راسخ است

براساس بانک اطلاعاتی اطلاعات دولت ، محمد رضا آرف ، با حضور رهبران و مقامات و همچنین نمایندگان و فعالان بخش خصوصی کشورهای آفریقایی در این اجلاس ، در آغاز مراسم ، دیروز در بندر شهید رجائی ، که توسط چند صد نفر کشته و کشته شد و چند نفر کشته شد ، محکوم شد. وی تأکید کرد: و با قدردانی از مؤسسات مربوطه برای مهار مدیریت آتش سوزی و بحران ، تأکید کرد: من دستور رئیس جمهور را برای معالجه مجروحان و توجه به خانواده های مرده تکرار می کنم.
متن کامل اظهارات AREF در مراسم افتتاحیه جلسه سوم همکاری ایران -آفریقا به شرح زیر است:
مقامات محترم ، نمایندگان عزیز سازمان های ملی و منطقه ای ، سفیران محترم ، نمایندگان عزیز و فعالان اقتصادی آفریقا و جمهوری اسلامی ایران
این افتخار و شادی است که من یک نماینده تحصیل کرده از ملل نجیب آفریقا را ارائه می دهم ، قاره ای که همیشه در تاریخ بشریت جایگاه درخشان داشته و به عنوان گهواره تمدن و بشریت شناخته می شود.
آفریقا ، سرزمین آفتاب افتخار ، جنگل های بلند و افراد معتبر و ثروتمند ، با فرهنگ غنی و تاریخی ، همیشه در یادبود تاریخی ملت ایران جایگاه ویژه ای داشته است. ما به پیوند بیش از هزار ساله خود با این قاره عظیم افتخار می کنیم. پیوندهایی که امروزه بیشتر مستعد ابتلا به تعمیق ، توسعه و تکامل در زمینه منافع مشترک هستند.
جمهوری اسلامی ایران نیز با تکیه بر ظرفیت های داخلی ، اراده مستقل و دیدگاه همکاری جهانی در مواجهه با چالش های سیاسی و اقتصادی ، توانسته است الگوی پایدار رشد و توسعه را به جهانیان ارائه دهد.
در چنین شرایطی ، تعامل جمهوری اسلامی ایران با ملل و دولت های آفریقایی مبتنی بر اصول انسانی ، عدالت مرکزی ، عزت ملل و مشترکات تاریخی و تمدن است.
رهبر عالی انقلاب اسلامی ، آیت الله علی خامنه ، بارها و بارها بر لزوم گسترش همکاری یا قاره آفریقا تأکید کرده است ، با الهام از این دستورالعمل ها و تکیه بر ارزشهای اسلامی و انقلابی ما در وضعیت اجماع ملی.
اسناد بالادست این کشور ، از جمله سند بینایی جمهوری اسلامی ایران ، هفتمین قانون پیشرفت و برنامه های توسعه ملی ، صریحاً بر توسعه روابط جنوبی و جنوب و گسترش تعامل با کشورهای آفریقایی تأکید دارد.
در جمهوری اسلامی ایران ، ما آفریقا را صرفاً بازارهای مصرف کننده بلکه یک شریک استراتژیک در نظر می گیریم و دارای یک مکان ویژه در هندسه مدرن قدرت جهانی است. خواهران و برادران عزیز ، زمان آن رسیده است که ملل جنوبی برای اولین بار در تاریخ معاصر بازی بنویسند.
ایران ، ملتی که هزاران سال روی پاهای خود ایستاده است ، ملتی که پرچم را حفظ کرده است ، تمدن عزت و آزادی در قلب طوفان ها ، و شما ، ملل بزرگ آفریقایی نیز در یادبود تاریخ متحد هستید. قرن هاست که با ما در ارتباط بوده اند که یک علت مشترک و یک رویای مشترک است. رویای استقلال ، عزت و ساخت جهانی مبتنی بر عدالت ، نه سلطه.
امروز ما در این اجلاس جمع می شویم تا یک ائتلاف تاریخی را اعلام کنیم. ائتلاف ملل که دیگر نمی پذیرند در حاشیه معادلات جهانی بمانند.
ائتلاف جهان جنوبی ، ائتلافی برای طراحی نظم جدید ، نظمی که از قلب ملل ناشی می شود ، نه در پشت درهای بسته قدرت. ما نه تنها در ایران روغن نداریم. ما گاز داریم ؛ ما مال من است ؛ ما اراده داریم ، دانش فناوری داریم و ما آماده هستیم تا از این قدرت نه به هزینه سلطه بلکه در مسیر برادری و سرنوشت آفریقا استفاده کنیم.
در نفت ، گاز و پتروشیمی ایران ، دارای زنجیره ای کامل از فناوری و تولید است.
محصولات پتروشیمی ما امروز نه تنها صادرات بلکه آماده تسریع جهش صنعتی آفریقا هستند. ما نه تنها می فروشیم ؛ ما شریک هستیم.
در صنعت معدن و معدن ما آماده هستیم تا فناوری و تجربه سرمایه را با شما به اشتراک بگذاریم. نه برای استخراج بی رحمانه ، بلکه برای ایجاد ارزش در قلب طلایی آفریقا.
در کشاورزی و امنیت غذایی ما به دنبال پیوند تمدن هستیم. کشاورزی مبتنی بر دانش ، آب و هوای پایدار و مواد غذایی برای همه نه فقط برای بازار.
در انرژی ، بیایید نور را در تاریکی وابستگی پاک کنیم.
ایران آماده طراحی یک شریک استراتژیک در طراحی شبکه های انرژی تمیز و منطقه ای با آفریقا است.
ما آماده همکاری برای مشارکتهای تکنولوژیکی و توسعه انتقال دانش ، تسهیل مشارکت تجارت و مالی ، بهداشت و بهداشت ، تقویت مؤسسات هماهنگ گردشگری و فرهنگی و سایر مناطق هستیم.
قاره آفریقا ، به عنوان یکی از مراکز اقتصادی نوظهور ، با تجارت سالانه بیش از 5 میلیارد دلار متوسط رشد 5 ٪ – انتظار می رود امسال به 4.3 درصد برسد – منابع طبیعی ثروتمند و جوان یک شریک استراتژیک ارزشمند برای جمهوری اسلامی ایران است.
برای تحقق این دیدگاه از جمهوری اسلامی ایران ، با برنامه ریزی دقیق و درک متقابل ، مکانیسم های مؤثر برای تعمیق روابط با کشورهای آفریقایی ایجاد کرده است.
اولین جلسه همکاری های ایران -غربی آفریقا با مشارکت چهار کشور عضو اتحادیه Ecoshuva در سال 2 برگزار شد و منجر به امضای 1 میلیارد دلار توافق نامه شد. این سرمایه گذاری مشترک با مشارکت چهار کشور آفریقایی ، بستر دوم را برای جلسه دوم فراهم کرد.
با تشکیل دولت چهاردهم و دولت اجماع ، توسعه همکاری با جهان ، به ویژه با قاره آفریقا ، جدی تر دنبال شد و بر اساس دبیرخانه دائمی ایران و آفریقا ، تأسیس شد و فعالیت خود را برای پیگیری این تعاملات به طور مداوم و هدفمند آغاز کرد.
من به عنوان معاون اول رئیس جمهور و رئیس ستاد آفریقا ، اطمینان می دهم که کشور ما برای تعریف مجدد و توسعه روابط اقتصادی با آفریقا محکم و محکم خواهد بود.
در این رابطه ، اقدامات عملی بسیاری در دستور کار وجود دارد که من به طور خلاصه به آن اشاره خواهم کرد:
-استقرار دبیرخانه دائمی ایران -اجلاس همکاری اقتصادی آفریقا
-راه اندازی خطوط حمل و نقل منظم به غرب و آفریقای جنوبی
طراحی مکانیسم های مالی برای معاملات بانکی از طریق فرسودگی ؛ صندوق تسویه ارز یکپارچه و سیستم های بانکی یکپارچه -توسعه کشاورزی متارابان و ورودی های استراتژیک
– اختصاص دو میلیارد یورو صندوق توسط صندوق توسعه ملی و بانک مرکزی برای حمایت از فعالان اقتصادی دو طرف
-میدان مشارکت شرکتهای دولتی و خصوصی ایران در پروژه های سرمایه گذاری آفریقا
-انتقال اتاق های تجاری مشترک
-مراکز تجاری ایران در قاره آفریقا از 5 مرکز و برنامه ریزی برای مشاور اقتصادی جدید تا پایان سال جاری
– مشارکت فعال در نمایشگاه ها و رویدادهای اقتصادی ملی و منطقه ای
-انجام در پروژه های مهندسی ، به ویژه در زمینه انرژی ، نفت ، گاز و پتروشیمی
– اجرای حداقل پنج پروژه ساختمانی بزرگ به ارزش بیش از یک میلیارد دلار بر اساس قراردادهای موجود
– ویزاها ، خطوط هوایی مستقیم و شبکه های حمل و نقل دریایی را برای تقویت زیرساخت های تجارت و گردشگری تسهیل کنید
نمایشگاه ها و جلسات بخش خصوصی بخش خصوصی برای پیوند بازارها
نقشه راه 4 ساله ایران برای همکاری اقتصادی -آفریقا مبتنی بر اصول عدالت ، احترام متقابل و توسعه پایدار -قدرت قدرت شرکتهای مبتنی بر دانش و خصوصی به عنوان موتور پیشرانه ای این همکاری
-همکاری در همه زمینه های علم و فناوری و نوآوری
جمهوری اسلامی ایران کاملاً آماده است تا همکاری های خود را در همه زمینه ها از جمله مناطق فوق الذکر گسترش دهد و یک رویکرد مشارکت طولانی مدت ، متقابل و پایدار ایجاد کند.
همچنین ، با هدف ارتقاء سطح روابط و ایجاد یک تغییر اساسی ، پیشنهاد می کنیم که اجلاس مشترک روسای روسای آفریقا و ایران در سال 6 برگزار شود.
خانمها و آقایان
ما در آغاز یک راه جدید هستیم. روشی که نه از طریق مسیر دیدگاه های مردسالارانه جهانی ، بلکه از احترام متقابل ، درک مشترک و اراده ملل آغاز شده است.
این اجلاس باید یک نکته به تصویر بکشد تا از سطح روابط تجاری به سطح استراتژیک و تمدن عبور کند.
با تشکر از شما از حضور ارزشمند و پذیرش دعوت جمهوری اسلامی ایران. سلام به ملت و دولت ایران به دولت ها و ملل نجیب آفریقا.
در پایان ، من صمیمانه از همه مقامات محترم که در برگزاری این اجلاس نقش داشتند ، به ویژه وزیر محترم امور خارجه ، وزیر محترم SEMIT و همکارانشان ، رئیس محترم سازمان توسعه تجارت و سایر آژانس های مربوطه قدردانی می کنم.
با آرزوی سعادت و موفقیت همه کشورهای آفریقایی و جمهوری اسلامی ایران
والجام آلیکام و رحم الله و باراکات
پایان پیام/
منبع : میزان