عارف: باید در نظام اداری کشور تجدیدنظر شود

معاون رئیس جمهور اول در دیدار با بخش خصوصی گفت: “با همکاری بخش خصوصی ، ما باید به جایی برسیم که دولت مجبور شود یک منبع برق مانند برق یا یک پروژه را بالا ببرد و بخش خصوصی به سرعت به سرعت عمل می کند.”
در این جلسه ، که در دفتر معاون اول رئیس جمهور با اعضای مجمع کارآفرینی برگزار شد ، آره گفت که استراتژی اصلی دولت ، که از سیاست های کلی سیستم و هفته توسعه ناشی می شود ، بر اساس بخش غیردولتی یا خصوصی است ، و افزود که این مسیر ممکن است در برنامه توسعه سال 198 یا چهارمین برنامه توسعه بخش خصوصی باشد. با حضور محدود بخش خصوصی در فعالیت بخش دولتی بود.
آرف افزود: “اگر دولت بخواهد به تنهایی عمل کند ، موفق نخواهد شد ، و ما هیچ راهی برای تمرکز روی بخش غیر دولتی ، تعاونی ها و بخش خصوصی نداریم ، بخش خصوصی این ظرفیت و توانایی همراهی با افرادی را که در طی دو دهه گذشته خواستار تقاضای دولت هستند ، نشان داده است ، برخی از شرکت ها و سازمانهای بخش خصوصی هنوز هم مسئولیت دولت را بر عهده دارند.
وی به برنامه توسعه هفتم اشاره کرد: “برنامه توسعه هفتم با شاخص های ارزشمندی است و ظرفیت دستیابی به اهداف ما وجود دارد و بخش خصوصی نشان داده است که منافع شخصی و شرکتی آنها اولویت اصلی آنها نیست زیرا آنها از یک دید طولانی مدت و عمیق از معیشت مردم و معیشت مردم تشکیل شده اند. مشترک دیگر مشترک است که انجام شود.
آرف ادامه داد: “متأسفانه ، مکانیسم روشنی و روشنی برای استفاده از این ظرفیت وجود ندارد ، در حالی که بخش خصوصی تعهد می کند بخشی از این نافرمانی را ارائه دهد ، اما در سیستم اداری و خبره ، مانع است ، به همین دلیل ما معتقدیم که باید سیستم اداری تجدید نظر شود.”
معاون اول رئیس جمهور گفت: “ما باید به جایی برسیم که دولت آن را انزجار یا یک پروژه قرار دهد ، و بخش خصوصی به سرعت عمل می کند و آن را متعهد می کند تا اجرای خود را انجام دهد ، اما همه ما می دانیم که هر تعهد دو طرفه است و هر دو طرف باید برای انجام صحیح تعهد اقدام کنند.”
وی بر اهمیت چنین جلساتی تأکید کرد و گفت: “ما در تلاش هستیم تا از دهه های تجربه موفقیت آمیز شما استفاده کنیم و سعی کنیم یک مکانیسم همکاری منظم تر و شفاف تر پیدا کنیم و ما می توانیم از تجربیات شما در منافع ملی استفاده کنیم ، اما بخش خصوصی نباید مانند بخش خصوصی باشد. این در چرخه بوروکراتیک به دام می افتد.
معاون اول رئیس جمهور گفت که ما در تلاش خواهیم بود که بوروکراسی و تعامل صمیمی و دوستانه با بخش خصوصی و کارآفرینان را کاهش دهیم و افزود: “در جلسه ای با نمایندگان بخش خصوصی ما فکر نمی کنیم که ما در یک طرف میز هستیم و شما در طرف دیگر هستیم ، اما ما و شما هر دو روی میز هستیم و همه می خواهیم به مردم خدمت کنیم.
وی گفت: “ما نقش بخش خصوصی را در دفاع مقدس دیده ایم و دیدیم که کارخانه های بخش خصوصی محصولات خود را تغییر داده اند تا نیازهای جبهه و جبهه را از بین ببرند ، ما فداکاری آنها را در دوران کرونا دیده ایم ، و اکنون این نقش دیگری است.”
آرف انتظار دولت از بخش خصوصی را به عنوان نقشی در تحقق برنامه هفتم توصیف کرد و گفت: “این جلسات را می توان” نقش بخش خصوصی در تحقق برنامه هفتم “نامید.
معاون رئیس جمهور اول گفت که عرق ملی کارآفرینان ما بی نظیر است و سرمایه آنها در کشور باقی مانده است و می گوید: “رسم قانون در جهان با هدف تسهیل است ، اما متأسفانه گاهی اوقات ما به قانون می نویسیم و در این شرایط ، فرد ناسالم راه خود را برای یافتن راه خود پیدا می کند. این یک تلاش برای سالم نیست.
آرف تأکید کرد: “قوانین و مقررات مربوط به تسهیل که طی دهه ها تصویب شده است ، مهم نیست که ببینند خروجی آن چیست و مهمتر از آن برای اجرای آنها.”
با اشاره به اینکه بوروکراسی ، مسئله مشترک ما ، گفت: “امروز ، با توجه به تجربیات موفقی که در طول تحریم به دست آورده ایم ، باید یک مکانیسم سرمایه گذاری موفق و تحول آمیز در سال سرمایه گذاری ارائه دهیم.”
آره گفت: “ما باید اعتماد به نفس سرمایه گذار را فراهم کنیم تا او بتواند محصولات خوب و مقرون به صرفه ای را ایجاد کند ، علاوه بر تولید داخلی ، استراتژی ما باید تجارت با کشورهای منطقه از جمله اوراسیا باشد.”
در ابتدای جلسه ، گزارشی از مجمع کارآفرینی ایرانی اظهار داشت که اعضای مجمع مدیران ارشد 5 شرکت برتر ایران هستند که 5 شرکت برتر در این لیست دارای 5 ٪ تولید ناخالص داخلی با زنجیره تأمین گسترده و تجربه بسیار بالایی هستند.
در این جلسه ، چهار عضو مجمع در توضیح مختصری در مورد مشکلات حوزه فعالیت خود اظهار داشتند که دولت باید در کنار شرکت های بزرگ و بزرگ بایستد ، خواستار استفاده از شرکت های بخش خصوصی مبتنی بر بخش خصوصی در تصمیمات کلان کشور است.
پایان پیام/
منبع : میزان