لزوم مشارکت بانوان برای ارتقای سهم ۴.۵ درصدی در اهدای خون

به گزارش خبرنگار ایرنا، رعایت اصول بهداشتی، تغذیهای و خویشتنداری اهداکننده در زمینههای مختلف از جمله پرهیز از مصرف مکملهای بدنسازی، خالکوبی(تاتو) و روابط جنسی خارج از عرف، لازمه اهدای خون برای نجات جان یک هموطن و توجه به این اصول در گروِ تداوم زنجیره آگاهیبخشی است.
مطالعههای گسترده در ایران و سایر کشورهای جهان نشان میدهد به دلیل گرایش کمتر بانوان به رفتارهای پرخطر و توجه بیشتر به داشتن زندگی سالم، خون اهدایی آنان از سالمترین منابع خونی است.
شهرام میرزایی روز سهشنبه در حاشیه آیین معارفه مدیرکل انتقال خون سمنان، در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: بانوان در زمان دفاع مقدس مشارکت ۵۰ درصدی در اهدای خون داشتند اما اکنون این مشارکت رضایتبخش نیست، انتظار میرود در این برهه از زمان نیز همانند گذشته در اهدای خون بیش از پیش مشارکت داشته باشند.
وی با بیان اینکه میانگین مشارکت بانوان استان سمنان در اهدای خون حدود ۶ درصد و بالاتر از میانگین کشوری است، ادامه داد: افزایش مشارکت بانوان به فرهنگسازی عمومی در جامعه نیاز دارد.
معاون اجتماعی سازمان انتقال خون با اشاره به مشارکت فعال بانوان در عرصههای مختلف، اضافه کرد: اهدای خون برابر با نجات جان یک انسان است و ضرورت دارد بانوان از اقدام خداپسندانه اهدای خون غافل نشوند.
وی اظهار کرد: سازمان انتقال خون سال ۱۴۰۳ نیاز به خون یکهزار و ۷۰ مرکز درمانی در نقاط مختلف کشور را تامین کرد و ادارهکل انتقال خون سمنان نیز سال گذشته علاوه بر تامین نیاز خون استان، در تامین نیاز خونی استان سیستان و بلوچستان مشارکت داشت.
وی با اشاره به افزایش مصرف روزانه خون به دلایل مختلف از جمله افزایش سن و سالمندی و بروز بیماریهای مختلف، بیان کرد: انتظار میرود قشرهای مختلف جامعه اهتمام ویژه در اهدای خون و کمک به همنوعان داشته باشند.
میرزایی ادامه داد: توسعه و تجهیز مراکز اهدای خون با همراهی دولت و خیران و همچنین اتخاذ راهبردهایی برای افزایش مشارکت بانوان و جوانان در اهدای خون از اولویتهای سازمان انتقال خون در سال ۱۴۰۴ است.
مسایل اقتصادی موثر در مشارکت برای اهدای خون
معاون اجتماعی سازمان انتقال خون گفت: مسایل اقتصادی جامعه در مشارکت برای اهدای خون اثرگذار است اما انتظار میرود مردم خیراندیش اهدای خون را به عنوان کار خیرخواهانه، داوطلبانه و نیکوکارانه فراموش نکنند.
وی بیان کرد: خون مایع حیات بدن انسان و غیرقابل جایگزینی است. نیاز افراد به خون فقط از طریق اهدای خون رفع میشود.
به گفته میرزایی، استراحت کافی و خوردن غذا قبل از مراجعه برای اهدای خون از جمله توصیهها برای حفظ سلامت اهداکنندگان است.
بانوان مجاز به اهدای خون به تعداد سهبار در سال
به گزارش ایرنا، نیاز به خون و فراوردههای خونی یک نیاز همیشگی است و با یک واحد خون اهدایی، دستکم سه فراورده خونی برای بیماران تهیه میشود و پاسخگوی بیماران خواهد بود. بانوان مجاز به اهدای خون به تعداد سهبار در سال هستند.
حداقل سن قابل قبول برای اهدای خون ۱۸ سال تمام و حداکثر سن ۶۰ سال تمام است همچنین حداکثر سن برای اولین اهدای خون ۶۰ سال است و برای دفعات بعدی، سن اهداکننده مستمر (با سابقه حداقل ۲ بار اهدای خون در سال) حداکثر ۶۵ سال است و خانمها هر چهار ماه یک بار در سال در مجموع سه بار و آقایان هر سه ماه یک بار و در مجموع چهار بار در سال میتوانند خون اهدا کنند.
اهدای خون برای مراجعه کنندگان باراولی پس از انجام معاینهها و بررسی دقیق آزمایشهای تجویز شده از سوی متخصصان و پزشکان مستقر در مراکز انتقال خون انجام میشود.
بیمارانی در کشور به بیماریهای انعقادی و ژنتیکی مبتلا هستند و برخی افراد نیز به برخی بدخیمیها مبتلا هستند که این افراد دریافتکننده مستمر خون و فراوردههای آن محسوب میشوند؛ بنابراین تفاوتی نمیکند که در چه فصل و یا چه شرایطی باشیم، این بیماران باید به طور مداوم خون و فراوردههای آن را دریافت کنند.
منبع : ایرنا