مدیرکل میراث فرهنگی کرمانشاه: احداث تله کابین در تاقبستان منتظر نظر کارشناسان است

به گزارش خبرنگار ایرنا؛ داریوش فرمانی روز شنبه در نشست خبری افزود: از ۲۰ سال گذشته مسوولان استان، نمایندگان و شهرداری کرمانشاه پیگیر موضوع ایجاد تله کابین در تاق بستان هستند؛ در دوره های وزارت پیشین میراث فرهنگی مقرر بر این شد آقای وزیر یکی از مدیران کل حوزه وزارت را به عنوان نماینده ویژه در بحث تله کابین انتخاب کند که این کار انجام و پیگیری امور به یکی از مدیران کل حوزه وزارت واگذار شد.
وی با بیان اینکه درباره تله کابین در حوزه میراث فرهنگی استان کرمانشاه به کار کارشناسی اعتقاد داریم، ادامه داد: بعد از انجام امور کارشناسی و مشخص شدن عرصه و حریم دشت کاهو و بعد از اتمام بررسی میدانی و مشخص شدن کامل عرصه و حریم آثار تاریخی، شهرداری کرمانشاه نقشه های پیشنهادی خود برای تاسیس تله کابین را به وزارت میراث اعلام کرده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه افزود: تمام جزییات احداث طرح اعم از مبدا، مقصد و مسیر احداث تله کابین توسط شهرداری آماده و مقرر شده که آنها را به نماینده وزارت خانه تحویل دهد؛ ارزیابان و کارشناسان ثبت جهانی باید برای بررسی به کرمانشاه بیایند.
فرمانی گفت: در بسیاری از کشورهای دنیا که آثار تاریخی آنها ثبت جهانی شده است شاهد احداث تله کابین و دیگر وسایل سرگرمی عمومی هستیم؛ یکی از این نقاط که سالانه بازدید کننده های زیادی را به خود جذب می کند دیوار بزرگ چین است اما با این حال برای تاسیس تله کابین در تاق بستان به صورت خاص به نظر کارشناسان و ارزیابان یونسکو نیاز داریم.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه افزود: در کرمانشاه با کار کارشناسی؛ موافق ایجاد و تکمیل زیرساخت های گردشگری هستیم به شرطی که این کارها به جایگاه و حریم آثار باستانی لطمه وارد کند.
شهرداری منابع مالی برای کاوش در دشت کاهو را تامین میکند
فرمانی با بیان اینکه برای بررسی و کاوش در دشت کاهو به ۲ میلیارد تومان اعتبار نیاز است و در حال حاضر اداره کل میراث فرهنگی استان چنین بودجه ای را در اختیار ندارد، ادامه داد: شهرداری برای کاوش، بررسی و گمانه زنی این بودجه را تامین می کند.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه گفت: طی سالیان اخیر بسیاری از قوانین مربوط به عرصه و حریم آثار تاریخی در ایران تغییر کرده است و در بررسی مجدد عرصه و حریم آثار تاریخی گاهی افزایش و گاهی کاهش یافته است؛ این موضوع به نگاه وزارت میراث برای بازنگری در محدوده آثار خود بستگی دارد.
وی افزود: شرایط حاکم بر آثار تاریخی، موقعیت اجتماعی، چالش های اجتماعی و مسائل و مشکلات مردمی در عرصه و حریم آثار تاریخی موجب ایجاد بازنگری و رفع بسیاری از مشکلات مردم شده است؛ در نهایت برای احداث تله کابین باید بررسی میدانی و کاوش در محدوده عرصه و حریم دشت کاهو و پارینه سنگی انجام تا جواب نهایی برای احداث یا عدم احداث تله کابین در کرمانشاه داده شود.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه گفت: در حال حاضر در بحث تاسیس تله کابین فقط مبدا و مقصد مدنظر است یعنی جایی که پایه های تله کابین نصب و جایی که کابین فرود می آید و حال حاضر بحثی درباره تاسیس رستوران و اماکن تفریحی و رفاهی در محدوده تله کابین وجود ندارد.
درباره تاق بستان
به گزارش ایرنا تاق بستان یکی از بینظیرترین آثار باستانی ایران و جهان و مجموعه ای از سنگ نگارههای ساسانی است که در شمال شهر کرمانشاه واقع شده است؛ این مجموعه در قرن سوم میلادی ساخته شده است و ارزش هنری و تاریخی زیادی دارد.
چند صحنهٔ تاریخی از جمله تاجگذاری خسرو پرویز، تاجگذاری اردشیر دوم، تاج گذاری شاهپور دوم و سوم و همچنین چند سنگ نوشته (کتیبه) به خط پهلوی در آن کندهکاری شده است.
یکی از ویژگی های این مجموعه تاریخی وجود چشمه های جوشان آب در کنار سنگ نگاره ها و تاق های سنگی آن است که اگرچه باعث زیبایی چشم انداز محوطه و محیط اطراف شده است اما از دیگر سو دغدغه ای برای حفظ اثر است.
منبع : ایرنا