هدف گذاری صادرات یک میلیارد دلاری صنایع دستی ایران

به گزارش ایرنا، سیدرضا صالحی امیری شامگاه پنجشنبه در حاشیه آیین اختتامیه سومین اجلاس همکاریهای اقتصادی ایران و آفریقا در اصفهان در جمع خبرنگاران افزود: بر اساس آمارهای سال گذشته، صادرات صنایع دستی از طریق گمرک به ۲۰۵ میلیون دلار و صادرات چمدانی به ۲۵۰ میلیون یورو رسیده است.
وی افزود: اهداف بلندپروازانه و بازار جهانی هدف گذاری وزارت میراث فرهنگی و صنایع دستی، رسیدن به صادرات یک میلیارد دلاری در سال است و اصفهان بهعنوان یکی از کانونهای اصلی این صنعت، با استقبال چشمگیر جهانی روبهرو شده است.
وی ادامه داد: بهعنوان نمونه در نمایشگاه صنایع دستی تهران (اسفندماه گذشته)، یک گلدان نقرهای دستساز اصفهانی به قیمت ۳۰ میلیارد تومان به فروش رسید که نشاندهنده جایگاه بالای این محصولات در بازارهای لوکس جهانی است.
وزیر میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی با اشاره به این که در راهکارهای تسهیل صادرات برای توسعه صادرات صنایع دستی، سه اقدام کلیدی در دستور کار قرار گرفته است گفت: رفع محدودیت پیمان سپاری ارزی که به زودی توسط بانک مرکزی اجرایی می شود، تسهیل مقررات گمرکی و بیمه آثار صنایع دستی به عنوان اقدام های کلیدی در حال پیگیری است که با برداشتن این موانع، صنایع دستی ایران میتواند از مرزهای داخلی فراتر رفته و سهم بیشتری از بازارهای جهانی را به خود اختصاص دهد.
وی با اشاره به اینکه میزان متقاضی برای اکسپو ۲۰۲۵ ایران تعداد سه هزار و ۵۰۰ نفر از سراسر دنیا بودند اظهار کرد: به دلیل محدودیتهایی که داشتیم فقط توانستیم حدود ۲ هزار و ۷۰۰ نفر را پذیرش کنیم و در این راستا گفت و گو های بسیار خوبی در حوزههای اقتصادی، صنعتی و تجاری با اتاق بازرگانی و مجموعه بنگاه های بزرگ شکل گرفت.
وزیر میراث فرهنگی در پاسخ به اینکه چرا اصفهان برای اجلاس آفریقایی انتخاب شد، ابراز کرد: به دلیل اینکه اصفهان همه ظرفیتهایی که مورد نیاز بود را تجمیع شده داشت و این خطه ظرفیت های صنعتی،تجاری، فناوری ،علمی و نیز همه ظرفیتهای ممکن را در خود دارد مورد انتخاب قرار گرفت.
صالحی امیری گفت: به همین دلیل اصفهان انتخاب شد و به نمایندگی از ریاست جمهور و معاون اول در این اجلاس حاضر شدم تا از نزدیک از مهمانان تقدیر شود.
وی با اشاره به دستاوردهای این اجلاس برای آینده اصفهان بیان کرد: آینده روابط با آفریقا را بسیار خوشبینانه میبینم، زیرا قاره آفریقا علاقه مند همکاری با ایران است و متقابلا ایران هم خواستار برقراری ارتباط است.
وزیر میراث فرهنگی بیان کرد: آفریقا ، سرزمین ناشناختهای است و باید از این ظرفیت بزرگ برای صادرات و تبادل استفاده کنیم.
وی تاکید کرد: در این اجلاس تلاش کردم تا ظرفیتهای میراث فرهنگی گردشگری و دستی را برای مهمانان تشریح کنم تا با این ظرفیت آشنا بشوند تا متقابلا این ظرفیت میراث و گردشگری را فعال کنیم.
صالحی امیری افزود: رویدادهای این چند روز فراتر از دستاوردهای اقتصادی ، تجاری و علمی بود و و تصور آنها از ایران، زیباییست که قطعا با خود به عنوان سفیر فرهنگی به آفریقا می برند و این ارزش بالاتر از ارزش اقتصادی است.
وی در مورد آینده این همکاری گفت: در حوزه گردشگری یک برنامه پنج ساله تدوین شده که سه مساله برای آن تعریف شده که یکی از این موارد جذابیت هاست که باید جذابیتها را به اندازه کافی معرفی کنیم، زیرا ۲۰ نوع گردشگری در دنیا داریم.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بیان کرد: اکنون مهمترین چالش، تولید محتوای لازم و جذاب برای معرفی به جهانیان است و به عنوان مثال اصفهان را باید به دنیا شناساند و تمام خیابانهای اصفهان باید پر از گردشگر شود.
وی اضافه کرد: در سفرهایی که به آذربایجان به همراه رئیس جمهور و نیز ترکیه داشتم دریافتم شناخت چندانی از جذابیت های گردشگری ما نداشتند و ما به سرعت نیازمند سرمایه گذاری داخلی و خارجی در این زمینه هستیم.
صالحی امیری گفت: البته این در حالی است که زیرساخت با تقاضا شکل نمی گیرد و زیر ساخت نیاز به مشوق دارد که این امر در چند ماه اخیر خصوصاً در سه ماه اخیر شکل گرفت و دولت بیش از پنج مشوق جدید برای سرمایه داخلی و خارجی ایجاد کرد که مشوقها میتواند جذابیتهای بسیار خوبی را ایجاد کند.
وی اضافه کرد: دومین نکته واردات ۲۰۰ قلم کالا از خارج کشور با گمرکات صفر برای هتلهاست که از جمله این موارد تغییر کاربری املاک،ترکیبی ساختن هتلها(هم تجاری هم مسکونی)و نیز مجوزهای مشوق ها و مجوزهایی که مجلس و دولت داده می باشد.
صالحی امیری تاکید کرد: تعهد داریم در امسال بیش از یکصد هتل را به ظرفیت هتلها اضافه کنیم و تا سال ۱۴۰۷ تعهد داریم که ۴۵۵ هزار تخت فعلی را به ۹۰۰ هزار تخت برسانیم که لازمه آن سرمایه گذاری است.
وزیر میراث فرهنگی بیان کرد: در این مدت کوتاه به کشورهای منطقه چون امارات، آذربایجان، ارمنستان ، گرجستان و ترکیه سفر کردم و اکنون عازم مصر هستم تا بتوانم آنها را به ایران دعوت کنم و آنها را در زیرساختهای گردشگری فعال کنم.
صالحی امیری روز پنجشنبه برای شرکت در اختتامیه سومین اجلاس همکاری ایران و آفریقا در سالن اجلاس سران اصفهان به این کلانشهر سفر کرد.
به گزارش ایرنا، مهمانان اجلاس ایران و آفریقا در قالب فعالان اقتصادی و دیپلماتهای کشورهای آفریقایی شامگاه سه شنبه با هدف توسعه مناسبات تجاری و آشنایی با ظرفیتهای اقتصادی، صنعتی و گردشگری استان اصفهان، وارد این کلانشهر شدند.
در بین میهمانان، چهار تن از وزرای کشورهای اوگاندا، سودان، مالی و سائوتومه و پرنسیپ حضور دارند و سایر مهمانان نیز شامل مقامات و فعالان اقتصادی کشورهای آفریقایی بودند.
منبع : ایرنا