وزیر علوم: نظام بانکی نیازمند تحول اساسی است

حسین Simaei Safar ، وزیر علوم ، تحقیقات و فناوری ، در اولین کنفرانس حقوق بانکی در تجزیه و تحلیل قوانین بانکی گفت: قانون پولی این بانک اولین ساختار سیستم بانکی را ایجاد کرده است ، اما پس از انقلاب اسلامی ، قوانین جدید برای سازگاری با شریا طراحی شده است.
وی ادامه داد: “تلاش برای اسلامی کردن سیستم بانکی” شکل گیری افراطی “شد که قراردادها را به سمت محتوا سوق داد.
به گفته ربا ، ربا با نرخ سنگین بازگردانده شد و هزینه مبادله افزایش یافت ، در حالی که سیستم بانکی فکر می کرد ربا را از بین برده است.
وزیر علوم به پیامدهای این سیاست ها اشاره کرد و گفت که قراردادهای رسمی دادگاههای قضایی اعلام کرد که بسیاری از آنها به دلیل عدم وجود قراردادهای عمدی ، باطل می شوند.
وی ادامه داد: فاتوایی هایی که بدون در نظر گرفتن پیامدهای اجتماعی صادر شده اند ، مشکلاتی را در جامعه ایجاد کرده و سیستم بانکی را به چالش می کشد.
سیمای گفت: “ما از تحولات فناوری بانکی در جهان عقب مانده ایم و حتی اگر مجازات ها برداشته شود ، ممکن است با قوانین بین المللی بانکی ناآشنا باشیم.”
وی چنین کنفرانس هایی را گامی مثبت در اصلاح سیستم بانکی توصیف کرد و تأکید کرد: فقها باید پیامدهای اجتماعی و اقتصادی فتواها را در نظر بگیرند.
لازم است فن آوری های بانکی به استانداردهای بین المللی نزدیکتر شود و کنفرانس های تخصصی می تواند به کاهش شکاف دانش در زمینه بانکداری بین المللی کمک کند.
پایان پیام/
منبع : میزان