وزیر فرهنگ: نسل امروز به پشتوانه سازی با الگوبرداری از نحوه زندگی علما نیاز دارد

به گزلرش ایرنا، سید عباس صالحی شامگاه شنبه در مراسم گرامیداشت سه عالم ربانی آیات عظام سلیمانی، قاسمی سوادکوهی و صالحی مازندرانی که در قائمشهر برگزار شد، افزود : این محافل و مجالس قدردانی از این علما فرصتی باید بسازد تا برای نسل جوان الگو شود.
وی ادامه داد : تلاش کنیم با الگوهای متنوع پشتوانه سازی برای سبک زندگی نوجوانان و جوانان امروز ایجاد کنیم.
وی افزود : این شخصیت ها ویژگی های برجسته ای در حوزه های مختلفی داشته اند که از آن جمله در زمینه دانش پژوهی است که نکات قابل توجهی می توان در زندگی آنها دید.
به گفته وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی موتور تحول و توسعه علم است و شور علم علاقه به دانش پژوهی است که آیت الله صالحی مازندرانی در خاطرات خود درباره شور علم و اینکه او برای تحصیل علم به بابل برود، بیان کرد.
وی ادامه داد : این عالم ربانی از تحصیل ۲۰ ساعت در روز خاطراتی می گوید و با دانش و علم زندگی می کردند و این را باید را در نسل جوان و نوجوان باید زنده کرد.
به گفته صالحی بخش دیگری از خاطرات آیت الله صالحی مازندرانی که چند روز غذا برای خوردن نداشت ولی در دانش پژوهی پر تلاش بود.
وی تاکید کرد : اگر می خواهیم راه این افراد ادامه دهیم باید سنت ها را ترویج و توسعه دهیم داد.
صالحی تصریح کرد : این بزرگواران در جامعه ای که در آن حضور داشتند پدرانه برای مردم نقش آفرینی می کردند و مراودات آنان قابل توجه است.
وی گفت که مناسبات پدرانه با مردم، زیست ساده و در خدمت به مردم از جمله مواردی است که این بزرگواران به ما یاد می دهند.
وی از این علما به عنوان افراد پا به رکاب و همراه با بنیانگذار انقلاب اسلامی یاد کرد و گفت : آنها در این مسیر کم نگذاشتند و با کمال وجود در این مسیر قدم گذاشتند.
به گفته وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی زن فرعون الگویی برای زنان و دختران است که در کاخ و رفاه بی نظیر بود اما در چنین فضا و محیطی ایمان و ارزش های اخلاقی حفاظت کند و فضایی برای خود بسازد که الگویی برای تاریخ شود.
وی ادامه داد : دربرگزاری همایش ها و گرامیداشت ها باید این ارزش ها را محافظت، توسعه و نشر داد و البته باید تلاش کرد الگوهای متنوع را شناسایی و به جامعه معرفی کرد و فرصت سازی با اقشار مختلف ایجاد خواهد کرد.

آیتالله عبدالوهاب قاسمی از علما و روحانیوین مبارز و چهرههای سیاسی شاخص مازندران بود که سال ۱۳۱۲ در روستای لفورک از توابع سوادکوه متولد شد و در نخستین دوره مجلس شورای اسلامی نماینده مردم ساری شد. آیتالله شهید قاسمی هفتم تیر ۱۳۶۰ در سن ۴۸ سالگی در حادثه تروریستی و انفجار دفتر حزب جمهوری اسلامی به شهادت رسید.
آیتالله اسماعیل صالحی مازندرانی یکی از علمای برجسته اهل مازندران و از مراجع تقلید بود که سال ۱۳۱۲ در دهستان لفور از توابع سوادکوه شمالی به دنیا آمد. او نیز از مبارزان سیاسی در دوران پیش از انقلاب اسلامی بود. آیتالله صالحی مازندرانی بیش از ۴۰ سال در حوزه علمیه قم مشغول تدریس فلسفه، دروس خارج فقه و خارج اصول بود و پس از انقلاب عضو نخستین و دومین دوره مجلس خبرگان رهبری شد. این عالم برجسته جهان اسلام، شهریور ۱۳۸۰ و در سن ۶۸ سالگی در سوادکوه چشم از جهان فرو بست.
آیتالله عباسعلی سلیمانی هم از دیگر علمای شاخص مازندران و سوادکوه بود که سال ۱۳۲۶ در سوادکوه متولد شد و در ۱۲ سالگی وارد حوزه علمیه قم شد. او در دورههای چهارم و پنجم مجلس خبرگان رهبری نماینده مردم سیستان و بلوچستان بود. آیتالله سلیمانی از سال ۱۳۸۰ تا ۱۳۹۷ به مدت ۱۷ سال نماینده ولی فقیه در استان سیستانو بلوچستان و امام جمعه شهر زاهدان بود و از مرداد ۱۳۹۹ تا فروردین ۱۴۰۱ نیز مسوولیت امامت جمعه کاشان را بر عهده داشت. او در ششمین روز اردیبهشت ۱۴۰۲ و در سن ۷۶ سالگی طی یک تیراندازی در بابلسر به شهادت رسید.
منبع : ایرنا