وزیر نیرو: آموزش و پرورش در اصلاح فرهنگ بدمصرفی برق نقش کلیدی دارد

براساس وب سایت وزارت انرژی ، عباس عباس عباس ، در مراسم امضای توافق نامه همکاری بین سه وزارتخانه انرژی ، کار و رفاه و آموزش و در حاشیه توافق نامه همکاری سه جانبه بین وزارت انرژی ، وزارت آموزش و وزارت همکاری ، کار و رفاه اجتماعی ، کار و رفاه اجتماعی ،
وزیر انرژی در اظهارات خود گفت: صنعت برق ایران با تلاش و دانش مهندسان داخلی و نخبگان یکی از صنایع پر افتخار و افتخارآمیز کشور است و امروز به موقعیتی رسیده است که بسیاری از تجهیزات فنی و زیرساخت های آن به کشورهای منطقه و جهان صادر می شوند.
وی افزود: از نظر شاخص های تولید ، صنعت برق ایران در موقعیت بسیار خوبی قرار دارد و بر اساس شاخص های جهانی ما در بین پنج کشور برتر این زمینه هستیم. “
وزیر انرژی با اشاره به چالش های پیش روی صنعت ، گفت: یکی از اصلی ترین مشکلات صنعت برق ، شدت بالای مصرف انرژی و پدیده ای است که شکاف بین تقاضا و ظرفیت تولید را در کشور تشدید کرده است.
وی با اشاره به نقش مخرب معدنچیان غیرمجاز در این رابطه ، گفت: یکی از برجسته ترین تظاهرات ، فعالیت صدها هزار معدنکار غیرمجاز برای استخراج رامسار است که نه تنها باعث افزایش برق می شود بلکه عواقب فرهنگی نیز دارد.
علی آبادی گفت که تاکنون 6000 معدنچی کشف شده اند ، که عمدتاً در مراکز تولید فعال است و افزود: “این یک فرهنگ ناپسند و ضد کشت است که قصد دارد رامارزی را در خارج از کشور استخراج کند ، در حالی که برق این مراکز باید رشد و رشد اقتصادی کشور را افزایش دهد.”
وی همچنین به تأسیس صنایع انرژی و نرخ برق پایین به عنوان سایر عوامل مؤثر در کشور استناد کرد و گفت: در برخی مناطق گرمسیری متوسط قیمت برق در هر کیلووات ساعت فقط 2 تومانس و در مناطق معمولی کمتر از 2 تومانس است که باعث شده صنعت برق در زمینه تولید و از طرف دیگر آسیب دیده باشد.
وزیر انرژی همچنین به وضعیت منابع آب اشاره کرد و افزود که بخش آب رضایت بخش نیست و سرانه مصرف آب از 4000 متر مکعب در سال به 2 متر مکعب کاهش یافته و منابع آب تجدید پذیر از 2 میلیارد متر مکعب به 2 میلیارد سنج مکعب افزایش یافته است.
آلیبادی در ادامه به استراتژی های مداوم وزارت انرژی اشاره کرد و گفت: “ما دو رویکرد اصلی را برای حل صنعت برق دنبال می کنیم.” اولین مورد افزایش ظرفیت تولید ، به ویژه با تمرکز بر انرژی های تجدید پذیر و دوم مدیریت مصرف است. در همین راستا ، برنامه هایی برای جذب اقتصاد صنعت برق و جذب سرمایه گذاران بخش خصوصی وجود داشته است که امیدواریم در آینده نزدیک ببینیم.
وی همچنین برنامه وزارت انرژی را برای تجهیز 5 میلیون مشترک به کنتورهای هوشمند اعلام کرد و افزود که این پروژه برای کنترل بهتر مصرف و اجرای دقیق تر پله ها تا زمان اوج مصرف برق اجرا می شود و نقش موثری در کاهش مصرف برق مشترکان خواهد داشت.
در بخش دیگری از اظهارات خود ، علی آبادی از نقش آموزش در زمینه فرهنگ مصرف انرژی مناسب تمجید کرد و گفت: بزرگترین چالش صنعت برق و آب کشور یک سوء رفتار است و بدون شک نیاز به مشارکت و هم افزایی همه نهادها دارد.
وزیر انرژی گفت: وزارت آموزش و پرورش می تواند نقش مهمی در این زمینه داشته باشد ، به ویژه از نظر آموزش و آگاهی. ما همچنین آماده هستیم تا از آنها برای دانشجویان نخبگان و علاقه مند به آنها مراجعه کنیم تا آنها را با دستاوردهای صنعت برق و آب کشور آشنا کنیم.
سرانجام ، با اشاره به امتحانات امتحانات ، وی تأکید کرد: وزارت انرژی تمام تلاش خود را برای تأمین برق پایدار در مراکز آموزشی برای انجام فعالیت های آموزشی بدون مشکل و قطع برق انجام می دهد.
پایان پیام/
منبع : میزان