وضعیت آب ۴۴ سد کشور بحرانی است/ ورودی آب سدها نسبت به سال گذشته ۳۷ درصد کاهش داشته است

سومایه رافی ، سخنگوی کمیسیون محیط زیست و کشاورزی Majlis و نماینده مردم تهران در مونتاژ مشورتی اسلامی ، با اشاره به وضعیت مهم آب در زمینه کشاورزی و آب آشامیدنی ، گفت: “آمار نشان می دهد که میزان آب از سد سد نیز از طریق آب و هوای سد از ابتدای سال کاهش یافته است. در مقایسه با سال قبل و میانگین 5 ساله.
وی تأکید کرد که وضعیت دو سد در استان تهران نیز یک بحران است که درصد آنها 2 ٪ پایین تر از میانگین 5 سال است.
همچنین ، تنها 5 ٪ از این سدها پر شده است! از طرف دیگر ، آب معادل برف بالادست این سدها نیز در مقایسه با سال گذشته بین 2 تا 5 درصد کاهش می یابد که این یک وضعیت مهم برای آب تهران است.
رئیس جناح محیط زیست پارلمان همچنین به وضعیت حوضه دریاچه ارومیا اشاره کرد و گفت که میزان 2 سد در این منطقه در مقایسه با سال گذشته 5 ٪ کاهش یافته است که این باعث می شود روزهای دشوار دریاچه باشد.
وی به مسئله تغییرات آب و هوا اشاره کرد و خاطرنشان کرد: تغییرات آب و هوایی علاوه بر تغییر الگوی مصرف آب در مزارع آشامیدنی و کشاورزی ، مدیریت نادرست در زمینه آب کاشت آب و عدم وجود فن آوری های جدید آبیاری در کشور ، عدم مدیریت مناسب آب و بازیافت آب است.
وی خاطرنشان کرد: وضعیت جدول آبهای زیرزمینی کشور نیز به دلیل برداشت بیش از حد بسیار ناگوار است: “این استان در پدیده فرونشست زمین درگیر است و این برداشت های غیر ضروری و غیرمجاز باعث این امر شده است.
رئیس جناح محیط زیست پارلمان به وضعیت تالابهای این کشور اشاره کرد و گفت: طبق آمار ، 5 ٪ از تالابهای این کشور به گرد و غبار تبدیل شده اند.
به گفته رافی ، در زمینه تولید برق ، بیش از 2،5 مگاوات نیروگاه های آب در کشور ، طبق گفته وزارت انرژی ، کاهش یافته است.
وی خاطرنشان کرد: وضعیت تولید برق در کشور به دلیل گرم شدن هوا به دلیل کمبود انرژی در کشور و عدم تجدید و توسعه نیروگاه های تجدید پذیر در شرایط ناپایدار قرار دارد.
رئیس جناح محیط زیست پارلمان گفت: “ما انتظار داریم كه وزارت انرژی و فرمانداران در سراسر كشور همه سازمان های دولتی و شركت های وابسته آنها را تحت نظر داشته باشند و یك پایگاه داده از این مراكز را برای نصب كنندگان جدید و آنلاین در همه آنها و نصب سیستم های نظارت بر انرژی آنلاین تشکیل دهند.
وی گفت: “ما فقط انتظار داریم كه شهروندان از الگوی مصرف پیروی كنند ، اما سازمان های دولتی با قدرت بالا را رها كنند و می خواهیم فقط با شورش تناوبی آنها را رصد كنند.”
پایان پیام/
منبع : میزان