وکلا در برابر نارسایی های اجتماعی احساس مسوولیت کنند

به گزارش خبرنگار ایرنا، محمود حبیبی روز پنجشنبه در آیین گرامیداشت روز وکیل مدافع و هفتادمین سالروز استقلال کانون وکلا در همدان اظهار کرد: استقلال کانون وکلا خواسته مردم است که به تحقق عدالت کمک خواهد کرد.
وی ادامه داد: هر چقدر پایه های استقلال وکالت در جامعه مستحکم باشد اجرای عدالت راحت تر است.
نایب رییس اتحادیه کانون وکلای کشور با اشاره به دشواری های شغل وکالت،اظهار کرد: بر اساس گزارش کمیته وکلای در خطر اسکودا از سال ۱۳۹۶ تاکنون ۵۷ مورد سوء قصد به وکلا شده که ۱۷ مورد آن منجر به قتل شده است.
حبیبی افزود: مبنای استقلال نهاد وکالت ، موازین حقوق بشری، تجربه حقوق بشری و میثاق حقوق مدنی نیست بلکه در درجه اول عقلانیت است.
وی اضافه کرد: عقل حکم می کند برای دستیابی به عدالت در یک دادرسی، نباید وکیل وابسته باشد همچنین استقلال وکالت خواست مردم است.
نایب رییس اتحادیه کانون وکلای کشور اظهارکرد: استقلال وکلا باعث رعایت و تحقق حقوق شهروندی می شود در عین حال اعتقاد مردم به عدالت دستگاه قضا با استقلال وکیل مهیا می شود.
حبیبی با بیان اینکه مردم علاقه مند به انتخاب وکیل از فهرست مورد تایید قوه قضائیه نیستند، اضافه کرد: مردم تمایل دارند وکیل شان را خودشان انتخاب کنند تا شجاعانه و بدون هراس به دفاع از آنها بپردازد.
وی با بیان اینکه نهاد موازی مرکز مشاوران نیز نمی تواند نهاد متولی حق دفاع باشد، گفت: کانون وکلای دادگستری مبنای اصلی صدور پروانه و مجوز است بنابراین شایسته است تنها نهاد متولی حق دفاع از مردم نیز باشد.
نایب رییس اتحادیه کانون وکلای کشور گفت: وکیلی که مستقل بوده و نگران ابطال پروانه نباشد می تواند بدون هراس و لرزش و شجاعانه از حق موکل دفاع کند.
حبیبی بیان کرد: هدف کانون وکلا دادگستری از تاکید بر استقلال وکالت، خودمختاری و جزیره ای عمل کردن نیست بلکه استقلال نهاد وکالت آثار مثبت برای قوه مجریه و قضاییه به همراه دارد.
وی تاکید کرد: وظیفه قوه قضائیه اجرای عدالت است و لازمه تحقق عدالت، استقلال وکلاست عدالتی که فلسفه رسالت پیامبران است.
نایب رییس اتحادیه کانون وکلای کشور، اجرای عدالت، افزایش اعتبار و منزلت دستگاه قضا در عرصه داخلی و بین المللی و اتقان آرا را برگرفته از استقلال وکلا دانست.
حبیبی افزود: بسیاری از آرای و احکام قطعی صادره در محاکم اقتصادی کشور از سوی دادگاه خارجی رد می شود چون وکیل از سوی اصحاب دعوا انتخاب نشده است.
وی تاکید کرد: استقلال وکلا حتی در جذب سرمایه گذار خارجی تاثیر دارد چرا که ۱۷ مولفه برای سرمایه گذاری در یک کشور از حمله ریسک سرمایه گذاری و استقلال وکلا بررسی می شود و هر چه کانون وکلا مستقل و مستحکم باشد در تشویق به سرمایه گذاری موثر است.
نایب رییس اتحادیه کانون وکلای کشور ادامه داد: استقلال وکلا نیز در حکمرانی خوب تاثیر دارد و این موضوع در منزلت قوه مجریه موثر است.
حبیبی خاطر نشان کرد: بیشترین آسیب به حوزه وکالت در مجلس یازدهم با تصویب قوانین غیر کارشناسانه وارد شد.
وی افزود: نمایندگان قسم می خورند که مدافع و حافظ حقوق ملت و اصول قانون اساسی باشند اما تصویب قانون تسهیل و استفاده از نمایندگان حقوقی در مجلس یازدهم آسیب جدی به نهاد وکالت زد.
نایب رییس اتحادیه کانون وکلای کشور ادامه داد: قانون تسهیل صدور پروانه کسب و کار از طریق ماده یک قانون کیفیت اخذ پروانه در حال اصلاح است همچنین اصلاح ماده ۴۸ آیین دادرسی کیفری در مجلس در حال انجام است.
حبیبی افزود: ماده ۱۹۱ که حق دسترسی به وکیل را محدود کرده و برخی مواد آیین دادرسی کیفری نیز در حال اصلاح است.
منبع : ایرنا