پایههای استوار جامعه؛ خانواده، والدین و نقش فرزندآوری

تولد فرزند یکی از بهترین، لذتبخشترین و دوستداشتنیترین لحظات برای پدر و مادر است که میتواند موجب نشاط، شادابی و افزایش کارآمدی و ارتقاء شخصیت والدین شود.
در سبک زندگی اسلامی-ایرانی، فرزندآوری و پرورش فرزندان در راستای احترام و تکریم والدین نهتنها یک ارزش اخلاقی، بلکه یک اصل بنیادین در ساختار اجتماعی به شمار میرود. برخلاف برخی تصورات عمومی، تعدد فرزندان در خانواده کمک شایانی به تربیت کودکان و رشد روانشناختی آنان مینماید.
فرزندآوری؛ مسیر شکوفایی فردی و اجتماعی
حس خوب زندگی که حاصل تعامل سازنده میان اعضای خانواده، رعایت اصول اخلاقی و پایبندی به سبک زندگی سالم و متعادل است، در فرزندآوری متعدد تجلی و شکوفا میشود. این اصول نهتنها موجب تقویت بنیان خانواده میگردد، بلکه سبب تعالی جامعه، پیشرفت فردی و سلامت خانواده و جامعه خواهد شد.
قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، با هدف ارتقای جایگاه پدر و مادر و کرامت آنها، در راستای فرزندآوری متعدد پایهریزی شده است. حمایت از جایگاه والدین و تحکیم روابط خانوادگی از اولویتهای این قانون بوده که میتواند منجر به استحکام بیشتر خانواده شود.
در دنیای امروز که سرعت تحولات اجتماعی و فناوری بهطور چشمگیری افزایش یافته است، بازگشت به سبک زندگی اسلامی-ایرانی میتواند راهکاری مؤثر برای حفظ سلامت روحی، روانی و اجتماعی افراد باشد. پدر و مادر، گنجینههای ارزشمندی هستند که هرگونه تلاش در راستای تکریم آنها، سرمایهگذاری مؤثر برای آیندهای روشنتر و جامعهای سرشار از آرامش، انسجام و موفقیت خواهد بود.
ارائه خدمات مشاورهای در راستای حمایت از خانواده
در این راستا، اداره جوانی جمعیت در قالب بسته مشاوره فرزندآوری متناسب با موضوعاتی نظیر “بیفرزندی، تکفرزندی، کمفرزندی و…” خدمات قابل توجهی در مراکز جامع سلامت ارائه میدهد.
با آرزوی داشتن ایرانی جوان، بانشاط و سرافرازی خانوادههای ایرانی.
* رئیس اداره جوانی جمعیت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
منبع : ایرنا