پزشکیان: مصمم هستیم که از ظرفیت علمی دانشگاهها برای ارتقای نظام آموزشی مدارس بهره بگیریم

براساس بانک اطلاعاتی اطلاعات ریاست جمهوری ، Massoud Mediian روز چهارشنبه در هجدهمین جشنواره آموزشی شهید موتاهاری ، که در بیست و یکمین کنفرانس ملی علوم پزشکی و هفتمین جشنواره دانشجویی ایده های آموزشی نوآورانه برگزار شد ، با اشاره به اهمیت وزیران آموزش و پرورش و وزیران آموزش.
رئیس جمهور تأکید کرد: “آموزش مناسب نسل جدید از مدرسه آغاز می شود و روشهای آموزشی فعلی دیگر پاسخگوی نیازهای امروز و فردا نیست.” آموزش در مدارس باید مطابق با آینده کشور و تحولات جهانی دوباره طراحی شود تا دانش آموزان ایرانی در مهارت ، رفتار و اعتقاد از کشورهای همسایه قرار نگیرند.
پزشکان اظهار داشتند که آموزش و پرورش فقط مربوط به انتقال علم نیست ، بلکه مهارت و توانمندسازی است ، بیان می کند: باید نسلی وجود داشته باشد که می داند ، به آن و می خواهد. نسلی که بدون در نظر گرفتن مرزها ، اختلافات و اعتقادات ، سلامت و نجات انسان خود را هدف قرار می دهد.
رئیس جمهور افزود: “این در مدرسه است که دانش آموز می آموزد که چگونه می تواند راه حلی برای مشکل پیدا کند.” اگر اعتقاد به توانایی حل مشکلات از همان ابتدای آموزش شکل بگیرد ، کشور آینده قدرتمندی خواهد داشت. آینده ایران نسلی خواهد ساخت که به حل مشکل اعتقاد دارد.
پزشکان گفتند: “ما مصمم هستیم که از ظرفیت علمی دانشگاه ها برای ارتقاء سیستم آموزش مدرسه استفاده کنیم.”
رئیس جمهور مجدداً تأکید کرد: “توانایی ، انگیزه ، علم و مهارت شما برای ما واضح است ، اما این مهارت ها و دیدگاه های جدید باید به مدارس کشور منتقل شود.” به دانش آموزان باید آموزش داده شود که چگونه کار تیمی را انجام دهند ، با یکدیگر صحبت کنند ، مسائل جامعه خود را درک کنند و راهی برای حل آنها پیدا کنند.
پزشکان ادامه دادند: “افرادی که مشکلات جامعه خود را درک می کنند و در حل وقت ، انرژی ، بی خوابی و تعقیب درگیر هستند ، بزرگان این سرزمین هستند ؛ این روح باید در نسل بعدی نهادینه شود.
رئیس جمهور با اشاره به اهمیت گسترش الگوی مهارت در سراسر کشور ، افزود: “حضور کاظمی ، به همراه کاظمی ، این است که از شما بخواهیم دفاتر توسعه مدرسه (EDC) و بخش های آموزشی را پس از بازگشت به استان ها هماهنگ کنید.
پزشکان خاطرنشان کردند: شما می توانید این مهارت را انتقال داده و این ظاهر را تغییر داده و راه هایی را برای مدارس فراهم کنید تا دانش آموزان بتوانند آینده کشور را با توانایی و عزت نفس بسازند.
رئیس جمهور نقش اعتقاد ، اراده و آموزش نسل جوان را در شکل گیری کشور به عنوان “چگونه آینده ساخته شده است؟” اگر نسل جوان با امید ، تلاش ، اعتقاد ، علم و مهارت پرورش یابد ، مسئولیت ساخت آینده را بر عهده خواهد گرفت و باقی خواهد ماند و برای آن می جنگد.
پزشکان تأکید کردند که آینده مردم ایران مسئولیت ساخت مردم ایران را بر عهده دارد ، نه دیگران: اگر یک نسل آموزش دیده باشد تا منتظر تصمیم دیگران باشد تا تصمیم بگیرند ، جریان ها را ضبط کنند و احساس مسئولیت نکنند ، آینده روشنی خواهیم داشت. ما باید با تغییر نگاه خود و فرزندانمان ، اعتقاد را در توانایی و عزت نفس خود نهادینه کنیم.
رئیس جمهور در ادامه شعری از اقبال لاهوری را ذکر کرد ، که مانند فرومایگی تدریس … “، تحول درونی و خودجوش بودن را به عنوان پیش نیاز برای حرکت به آینده توصیف کرد و گفت:” شخصی که بدون اشتیاق لگد می زند ، بدون اینکه به مقصد خود برسد ، باید راه جدیدی را انتخاب کند و بشنود.
آیا پزشکان این آموزه را ندیده اند ، با اشاره به بیت “در خاک شما یک تجلی عمومی است؟ من دیدم ، یک یادگیری دیگر …” او بر لزوم تجدید نظر در راه های زندگی و اندیشه تأکید کرد ، و افزود که کسانی که قلب خود را ناآگاهانه ترک کرده اند نمی توانند قله ها را تسخیر کنند. این کوه گران قیمت را نمی توان با منحصر به فرد بودن اندازه گیری کرد.
رئیس جمهور نقل قول دیگری را در موضوع “ما چشم عقاب و قلب شهباز نداریم …” ، باریک و محدودیت را مانعی برای پرواز توصیف کرد و گفت: “نباید مانند پرندگانی که در چهار دیوار محصور شده اند ؛ شما باید جرات پرواز کنید ، افق را ببینید و افق را با نخبگان ، دانشمندان و جوانان درست کنید.
در پایان این بخش از اظهارات خود ، پزشکان بر روحیه هم افزایی تأکید کردند و گفتند: “شخصی که خود را کل کل می داند ، در جهل مطلق است.” هیچ کس به تنهایی همه فناوری نیست. این ما هستیم که می توانیم یک کار عالی را با هم انجام دهیم.
رئیس جمهور بر لزوم مشارکت آموزش و پرورش در اجرای عدالت آموزشی تأکید کرد: اگر اراده لازم باشد و مدیران آموزش درگیر شوند ، دولت به طور جدی از این مسیر پیروی می کند و از ظرفیت نخبگان و متخصصان موجود در جامعه برای انتقال مفاهیم آموزشی به مدارس استفاده خواهد کرد.
افراد پزشکی گفتند که سلامت در جامعه از یک آموزش عادلانه و فراگیر تشکیل شده است و افزود: اجرای عدالت آموزشی در سراسر کشور پایه و اساس سلامت پایدار در جامعه را فراهم می کند.
رئیس جمهور با یادآوری ملاقات خود با روسای دانشگاه گفت: “من به پزشکان و نخبگان کشور اعتقاد دارم.” اگر این عزیزان به صحنه بیایند ، می توانند مشکلات را حل کنند. این اعتقاد به من وجود دارد ، نه از ادعای ، بلکه به این دلیل که من از همان مسیر آمده ام.
پزشکان با اشاره به اینکه عوامل بهداشتی محدود به مسائل بهداشتی نیستند ، خاطرنشان کردند که بیکاری ، فقر ، یتیم خانه ، دوری و پیری پایه و اساس بیماری ، ناتوانی و مرگ است. برای حفظ سلامت جامعه ، باید برای یک زن متعلق به خانواده که نمی داند نان کودک خود را از کجا تهیه کند ، نگرانی داشته باشد.
رئیس جمهور افزود: “هنگامی که یک پدر یا مادر قادر به برآورده کردن اساسی ترین نیازهای خانواده نیستند ، آستانه ذهنی وی در معرض خطر است.” اگر نگران سلامتی هستیم ، باید برای آنها ببینیم ، احساس کنیم و راه حلی پیدا کنیم.
پزشکان با گفتن اینكه “مرد اگر درد داشته باشد درد دارد ؛ درد برای آتش است.” فقط درد مردم را در قلب خود داشته باشید. ما در کنار هم می مانیم ، کشور را می سازیم و آینده نسل های آینده را تضمین می کنیم.
در پایان ، رئیس جمهور تأکید کرد: “برای غرور ایران ، ما با هم همکاری خواهیم کرد تا به قومیت ، جنسیت ، مقوله فکری یا سیاسی اعتماد کنیم و ما تلاش خواهیم کرد تا این سرزمین را با تمام قدرت ها ارتقا دهیم.”
قبل از شروع اظهارات رئیس جمهور ، وزیر بهداشت و آموزش پزشکی ، زفرقندی ، بر وضعیت اصلی آموزش پزشکی در آینده سیستم بهداشت و درمان این کشور تأکید کرد و از کسانی که در برگزاری جلسات آموزشی در زمینه بهداشت هستند ، تشکر می کند.
ظفرگندی به لزوم ارتقاء سواد سلامت عمومی اشاره کرد: 5 ٪ از مبتلایان به دیابت از بیماری خود بی خبر هستند و 5 ٪ از افراد مبتلا به کم شنوایی از مشکل خود آگاه نیستند. این آمار نشان می دهد که اولویت اصلی ما باید ارتقاء آموزش بهداشت در سطح جامعه باشد.
وزیر بهداشت و آموزش پزشکی خواستار آموزش بهداشت و درمان برای ورود به مدارس ، فضای مجازی و تلفن های همراه شد و در بسیاری از موارد مانند سرطان پستان و پروستات گفت ، آموزش عمومی و پیشگیری می تواند جان را نجات دهد و هزینه های درمانی را کاهش دهد.
در بخش دوم سخنان خود ، زفرگندی بر لزوم بهبود کیفیت آموزش پزشکی تأکید کرد و افزود: استانداردهای آموزش پزشکی نباید به فشار سیاسی و اجرایی قربانی شود. آموزش پزشکی به مهارت ، نگرش ، اخلاق حرفه ای و عدالت نیاز دارد. فقط حضور در کلاس کافی نیست.
وزیر بهداشت و آموزش پزشکی خواستار تجدید نظر در آموزش های سنتی شد و گفت: “امروز با ابزارهایی مانند هوش مصنوعی ، فضای دیجیتال و تکنیک های مدرن ، مهارت های پزشکی بدون نیاز به سفر خارجی و هزینه های زیاد در فضای داخلی می تواند تقویت شود.”
همچنین ، با حضور رئیس جمهور ، وزیران بهداشت ، علوم و آموزش ، 5 نفر برتر جشنواره هجدهم شهید موتاهاری در شش حوزه آموزشی تخصصی مورد تقدیر قرار گرفتند. این جشنواره که با هدف شناسایی و تشویق دستاوردهای برتر آموزشی در دانشگاه های پزشکی این کشور انجام می شود ، همچنین با مشارکت شدید دانشگاهیان از سراسر کشور همراه بود.
به طور کلی ، برندگان در شش محور اصلی از جمله مدیریت آموزشی و رهبری ، تدریس و یادگیری ، ویرایش و بررسی برنامه های آموزشی ، ارزیابی ، انتخاب الکترونیکی و طراحی و تولید محصولات آموزشی معرفی شدند. در این دوره ، چهار نفر به عنوان اولین تا سوم از دانشگاه هایی مانند گناباد ، شهید بهشتتی ، ایران ، مازندران ، اراک ، آهواز ، تهران ، گیلان ، بوژنورد ، کاشان ، مشهاد و زاهدان توانستند یک مجسمه و پلاک دریافت کنند.
پایان پیام/
منبع : میزان