۴ تیم دانشجویی به مرحله نهایی مناظرات دانشجویی راه یافتند

به گزارش خبرنگار گروه علمی ایرنا، آئین اختتامیه سیزدهمین دوره مسابقات مناظره دانشجویان ایران (مرحله منطقهای) عصر امروز سه شنبه نهم اردیبهشتماه با حضور سید عبدالحمید احمدی، قائم مقام رئیس سازمان جهاد دانشگاهی، علیرضا کلانتر مهرجردی، معاون فرهنگی جهاددانشگاهی، جمال رحیمیان، رئیس سازمان جهاد دانشگاهی تهران و جمعی از مسئولان جهاد دانشگاهی دانشگاه صنعتی شریف در محل سالن آمفی تئاتر سازمان جهاددانشگاهی صنعتی شریف برگزار و از دست اندرکاران برگزاری این رویداد و همچنین چهار تیم برتر این مسابقات با اهدا لوح و تندیس تجلیل به عمل آمد.
در پایان برگزاری مرحله منطقه ای مسابقات ملی مناظره دانشجویان ایران در سازمان جهاددانشگاهی صنعتی شریف، با رای گروه داوران گروه گفتوگو از استان سیستان و بلوچستان با ۷۷ امتیاز به عنوان گروه برتر سیزدهمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویان ایران انتخاب شد.
همچنین تیم وصال از علوم پزشکی تهران با ۷۲ امتیاز رتبه دوم، تیم امید از دانشگاه تهران به رتبه سوم و تیم نور نیز از دانشگاه تهران موفق به کسب رتبه چهارم این مسابقات دست یافت و هرچهار تیم به مسابقات کشور راه یافتند.
همچنین، در این دوره از مسابقات گروه حکمت از دانشگاه صنعتی شریف به عنوان بهترین تیم اخلاقمحور مرحله منطقهای سیزدهمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویان ایران انتخاب شد.
رقابت ۳۰ گروه دانشجویی در جهاد دانشگاهی صنعتی شریف
در ابتدای این مراسم، رئیس سازمان جهاددانشگاهی صنعتی شریف در سخنانی ضمن عرض تبریک به مناسبت ایام میلاد حضرت معصومه (س) و روز دختر بیان کرد: مناظرات دانشجویی، بحثی است که با دستور مقام معظم رهبری در رابطه با کرسیهای آزاداندیشی از سوی جهاددانشگاهی راهاندازی شد.
حسینعلی حاجیلو افزود: جهاددانشگاهی صنعتی شریف در این زمینه دورههای مختلفی از مسابقات ملی مناظره دانشجویان را برگزار کرده است. در مرحله منطقهای سیزدهمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویان نیز ۳۰ گروه دانشجویی در جهاددانشگاهی واحد صنعتی شریف با یکدیگر رقابت کردند.
وی در ادامه بیان کرد: از تمامی همکاران خود در جهاددانشگاهی و همچنین، مسئولان دانشگاه صنعتی شریف که همکاری خوبی در برگزاری مسابقات مناظرات دانشجویی داشتند، قدردانی میکنم.
رئیس جهاددانشگاهی صنعتی شریف همچنین با بیان اینکه، در این دنیای پرهیاهو که شبکههای اجتماعی زندگی مردم را تحت تأثیر قرار دادهاند، گوش دادن یک هنر بزرگ است، اظهارامیدواری کرد که بتوانیم در زمینه فرهنگسازی خوب گوش دادن تلاش کنیم و گامهای خوبی در این زمینه برداریم.
جامعه ما امروز نیازمند گفت و گو است
استاد دانشکده مدیریت دانشگاه صنعتی شریف نیز در این آئین در سخنانی بیان کرد: هنگامی بحث از مناظره میشود، گویی دو طرف با یکدیگر گفتوگو میکنند تا یک گروه برنده و پیروز شود. هنگامی که دو نفر بحث و جدل میکنند و یک نفر صحبت میکند، طرف دیگر در فکر این است که پاسخ دهد و بر او غلبه کند. اما گفتوگو با اینگونه بحثها متفاوت است.
علینقی مشایخی اظهار کرد: امروز جامعه ما در مناسبات خود بیشتر از مناظره و مباحثه به گفتوگو نیاز دارد. گفتوگو نوعی جستوجوی جمعی برای درک بهتر و والاتری از دنیای اطراف است. اصل گفتوگو این است که هیچکس دارای عقل و درک کاملی از دنیا نیست و عقل کامل فقط خداوند متعال است.
وی افزود: انسان اگر بداند که عقل او کامل نیست، آماده گفتوگو میشود. گفتوگو نوعی یادگیری جمعی و جریانی از درک و کارکردهای مختلف است که بین دو انسان مبادله میشود.
مشایخی با بیان اینکه، انسان با گفتوگو به دنبال ذهنی کاملتر از ذهن خود است افزود: در واقع گفتوگو برای به سرانجام رسیدن نیازمند مولفههایی همچون خوب گوش دادن به یکدیگر و تبیین ابهامات میان دو سوی گفتوگو است.
وی همچنین یکی از شرایط گفتوگو را آماده بودن برای معلق کردن پیشفرضهایی دانست که به جای واقعیتها قرار گرفتهاند و افزود: فضای میان گفتوگو فضایی دوستانه و غیر رقابتی است تا فهم طرفین ارتقا پیدا کند.
مشایخی بیان کرد: برپایی یک گفتوگوی خوب و ایدهآل نیازمند یک تسهیلگر است تا اجازه ندهد گفتوگو در میان افراد به سمت مباحثه برود. انسان باید باور کند که ممکن است بسیاری از پیشفرضهای او صحیح نباشد که این نکته باعث یادگیری و رشد او خواهد شد.
وی همچنین یکی از مزیتهای گفتوگو را از بین رفتن پیشفرضهای غلط دانست و گفت: مهمترین نتیجه گفتوگو ایجاد خردی است که موجبات توسعه را فراهم میکند و جامعه امروز برای پیشرفت بیش از مناظره به گفتوگو نیاز دارد.
منبع : ایرنا